Uranos

Üstün
Yer
Adana
17 yaşına kadar yaşıtlarım ve arkadaşlarım çorap gibi sevgili değiştirirken, utanarak söylüyorum ama bir kere kız eli tutmadım. Arkadaşım sosyal medyadan aynı şehirde yaşadığımız bir kızla tanıştırmıştı beni iyi giderken bir anda engeli bastı, üniversitede yaparım diye düşünüyordum ama geç mi kaldım diye düşünüyorum, çünkü mutlu insanların çoğu ilk sevgililerini lise çağında yapmıştır uzun sürmese bile.

Bu arada istediğim öyle takılmalık bir şey değil, ciddi ilişki istiyorum ama ''bana kim bakar'' kafasındayım. Dış görünüşten değil davranışlarım çok tuhaf, garip garip takıntılarım var maalesef. Sizce bu durum normal mi?

17 yaşına kadar yaşıtlarım ve arkadaşlarım çorap gibi sevgili değiştirirken
Bu 'sevgili' demek değil, takılmalık kız arkadaş demek. Sevdiğin insanla sevgili olursun, her gün farklı birini sevemezsin.
utanarak söylüyorum ama bir kere kız eli tutmadım
Utanacak bir şey yok, kendine göre veya seveceğin birini bulamamış olman ya da karşına çıkmaması doğal.

davranışlarım çok tuhaf, garip garip takıntılarım var maalesef.
Tamamen senin elinde, değiştirebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
17 yaşına kadar yaşıtlarım ve arkadaşlarım çorap gibi sevgili değiştirirken, utanarak söylüyorum ama bir kere kız eli tutmadım.
Niye utanıyorsun ki bence utanılacak bir durum yok aksine gurur duyabilirsin. Beş kız eli tutmuş olsan da utanılacak bir şey değil zaten.

Şu devirde sevgililik olayı fazla abartıldı. Sosyal medya etkisiyle iyice göz önünde bulunmaya başladığı için insan bir süre sonra düşünüyor acaba ben sevilmeyecek biri miyim diye. Ben 19 yaşındayım benim de olmadı ama bu benim kararımdı.
Arkadaşım sosyal medyadan aynı şehirde yaşadığımız bir kızla tanıştırmıştı beni iyi giderken bir anda engeli bastı, üniversitede yaparım diye düşünüyordum ama geç mi kaldım diye düşünüyorum, çünkü mutlu insanların çoğu ilk sevgililerini lise çağında yapmıştır uzun sürmese bile.
Ayrıca ilk ilişkine de sosyal medya üzerinden vesaire başlamanı tavsiye etmem. Çünkü her şey mükemmel giderken bir anda engel yemen artık çok normalleştirildi. Özellikle senin yaşıtların bunu havalı zannettiği için ayrılmayı konuşarak halletmeyi bilmiyor beceremiyorlar. Ben lisedeyken benim arkadaşlarımın da ilişkileri vardı şu an hâlâ mutlu devam ediyorlar haklarında hayırlısı olsun, bazı insanlar aşka geç başlayabilir bu çok normal aslında.

Erkek kardeşim var kendisi ortaokulda şu an. Elemanın benden önce sevgilisi oldu. Ben o yaşlarda erkekleri dövüyordum. Aşktan meşkten haberim yoktu.
Bu arada istediğim öyle takılmalık bir şey değil, ciddi ilişki istiyorum ama ''bana kim bakar'' kafasındayım. Dış görünüşten değil davranışlarım çok tuhaf, garip garip takıntılarım var maalesef. Sizce bu durum normal mi?
Ayrıca bana kim bakar diye de düşünme. Kafandaki o yapıyı, düşünceleri uzaklaştır olabildiğince. Herkesin kişiliği, mizacı mutlaka farklı olacaktır. İnan kızlar kişiliğe her zaman daha fazla önem verirler. En azından senin için doğru ve hayırlı olacak olanlar. Senin yanında güvende hissediyor mu, onu güldürebiliyor musun, seninle geçirdiği vakit buna değiyor mu vs. bunlara bakarak genelde ilişkiye devam edip etmeyeceğimize karar veriyoruz.

Eğer takıntıların seni bu kadar rahatsız ediyorsa da kendini değiştirmek için çok geç değil. Ama bence seni sevecek olan seni böyle sevsin.

Zamanı boşa harcamak diye buna deniliyor herhalde.

Sevgilin olunca plaket vermeyecekler sana, daha 20'li yaşlarında bile değilken, bir ergen ile saçma sapan yazışmak, bu ''aşk'' olmuyor. İnsanın bir hobileri, uğraştığı şeyler olmalı. İlerde iyi birisi karşına çıkacaktır. Hayat bu kadar kısayken, bunları da cidden kafaya takma. Hayat bu kadar takacak kadar uzun değil. Ömür akıp gidiyor.

İlerde iyi birisi karşına çıkacaktır. Hayat bu kadar kısayken, bunları da cidden kafaya takma. Hayat bu kadar takacak kadar uzun değil. Ömür akıp gidiyor.
Hocam, arkadaşa iyi bir şey söylüyorsunuz ama bu pohpohlama oluyor. Biraz yanlış yaklaşım gibi duruyor.

Hocam, arkadaşa iyi bir şey söylüyorsunuz ama bu pohpohlama oluyor. Biraz yanlış yaklaşım gibi duruyor.
İyi demeyelim farklı insanlar diyelim, o da tercihini yapacak. Ama sonuçta ilerde birçok kişi karşısına çıkacak. Pohpohlamak isteseydim, şu anki dertlendiği şeye övgüler yağdırırdım.

Ya arkadaş ne takıyorsunuz sevgili sevgili. Şu konuları artık arkadaşlarımdan veya böyle konularda görmekten o kadar gına geldi ki. Bunları konuşan arkadaşlarımdan soğuyorum artık. Sevgili yapsan ne olacak, sonunda yine ayrılacaksınız. En başta nasıl tek başınaysan en sonda da tek olacaksın. Sen sevgiliyi değil kendinle mutlu olmayı öğren ve onu kafana tak. Bir hayvan veya oyuncak değil bu sevgili, gidip edinmiyorsun çoğu zaman. Olacağı varsa bir şekilde oluyor zaten hayat seni yönlendiriyor. Çorap gibi sevgili değiştirmeyi marifet mi sanıyorsun? Onların acizliği bu sadece, ileride onlara da aynısı yapılacak. Kalacaklar ortada. Ve sevgili de denmez ona, millet sevgilisini ailesiyle tanıştırıyor, sen çorap gibi değiştiğine sevgili diyorsun.