17 yaşında halı ve oto yıkama işine girmek mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deniz744
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 342
  • Etiketler Etiketler
    yıkama

Deniz744

Başarılı
Evet arkadaşlar, sorum başlıktaki gibi. Daha önceden bir eleman var mış onu kovmuşlar, ben de açıktan okuyup spor yapıyorum, boş boş durmasın gelsin demişler. Sizce gidilir mi? İş öğrenmek için diyor da öğrenip ne yapacağım? Bilgili olanlar yazabilir mi?
Getir götür falan yapacakmışım.

Bence mantıklı bende torna dükkanına girmiştim 17 yaşımda iken yani halı yıkama mantıklı bu devirde eğer başka seçeneğin yoksa bir yerden başlamış olursun hem ağır değil hem de hemen zaten ciddi işlere vermezler seni zaten ne gibi ağır iş gibi olabilir ki bence başka seçenek yoksa girebilirsin denemek amaçlı.

Sezonluk iş. Parasına bakarsın güzel falan dersen ileride bu işi yapmak istediğinde tecrübe olur.

Bence girme şu an için zaten su sıkıntısı var ortada kalırsın. Yerinde olsam daha çok mesleki işler peşinde koşardım

Evin tüm halılarına 2.500 lira para verdik 1 günde geri geldi güzel para kanka.

Sezonluk iş. Parasına bakarsın güzel falan dersen ileride bu işi yapmak istediğinde tecrübe olur.

Parası muhtemelen aşırı aşırı az olacak, tecrübe için falan dediler.

Bence girme şu an için zaten su sıkıntısı var ortada kalırsın. Yerinde olsam daha çok mesleki işler peşinde koşardım.

Tecrübe için hocam, iş hayatı için.

İşte getir götürden kastı şu 2 kiloluk suyu getir götür değil, halı getir götürü falan da var bunun içinde ki suyla daha da ıslanıp ağırlaşacak. Kafamı kurcalayan kısım orası.

Halı ve araç yıkamanın ne tecrübesi olacak hocam 50 yaşında da canın isterse yaparsın benim tanıdık bir arkadaş vardı berber oldu Avrupa'ya kaçak yolla girdi adamın mesleğinden dolayı hem çabuk iş buldu hem de çok iyi kazanıyor demek istediğim bu sadece bir örnek

18'e girince gidip mağazada satış temsilcisi ol daha iyi. Halıcıda 1 ay çalışsan 10 bin bile vermezler. Bunun ne gibi tecrübesi var o da komik. Kişinin adını ve numarasını alacaksın halıyı arabaya atacaksın bitti. Sonra tekrar çıkaracaksın. Şu büyüklerin her şeye tecrübe kolpasını fena sinir ediyor.

İlk işin olur hem tecrübe kazanırsın bilmem ne dediler hocam. Mağazada satış temsilcisi dediğiniz hani Vestel'de falan insanlara onu bunu satıp gösterenlerse tam benlik bir iş, ticareti çok seviyorum ama bu halı işi çok kafamı kurcalıyor.

Vallahi hocam biraz da zorluyorlar şahsen en azından gir bir işe yara diye. Bilemiyorum. Kilo da var biraz hem spora hem işe gitmek ağır gelirse spora ara verirsem yaşlanınca 20 30 yaşında kilo vermek çok daha zor.

Vallahi kardeşim ben kendim üzerinden örnek vereyim keşke senin yaşında olsam ve keşke meslek seçme hakkım olsaydı her ne olursa olsun hakkında hayırlısı olur umarım ama meslekten yana seç şansını ustası olursan seçeceğin mesleğin hem güzel getirisi olur hem de iş bulmada sıkıntı yaşamazsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…