17 yaşında halı ve oto yıkama işine girmek mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deniz744
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 342
  • Etiketler Etiketler
    yıkama

Peki hocam sence ne yapayım bu halı işine gireyim mi yoksa girmeyip 18'i bekleyip satış temsilcisi mi olayım, satış temsilcisi olmak için ne lazım ki?

Peki hocam sence ne yapayım bu halı işine gireyim mi yoksa girmeyip 18'i bekleyip satış temsilcisi mi olayım, satış temsilcisi olmak için ne lazım ki?

Çok istiyorsan 18'e kadar halıcıda çalış satış temsilciliği gireceğin firmaya göre değişir politikaları farklıdır her şirketin. Tecrübeli biri yazarsa daha makul olur

Çok istiyorsan 18'e kadar halıcıda çalış satış temsilciliği gireceğin firmaya göre değişir politikaları farklıdır her şirketin. Tecrübeli biri yazarsa daha makul olur.

Çok istemiyorum bana kalırsa fakat aile biraz zorluyor git tecrübe kazan gerçek hayatı gör falan filan diye. Ve ağır iş yapmak hiç bana göre değil, girdikten 1 gün sonra çıkarsam çok daha kötü olacağını biliyorum. Patronda hiç küfür hakaret falan yok dediler fakat ben şahsen inanmıyorum.
Bilemiyorum para da almayacağım adamakıllı gençliğimin en iyi yıllarını feda etmeye değer mi diye düşünüp duruyorum.

40kg ıslak halıyı dürüm yapıp sırtladığını düşün yıkanan yerden arabaya kadar taşıyacaksın. Öncesinde de 20kg kuru ve pis iken tam ters istikamette taşımıştın. Eve her geldiğinde banyo şart, eğer çok iş olan hızlı bir yerse o yaşta zorlayabilir. Gidip gör baktın olmuyor salarsın.

Vallahi işte o korkutuyor gözümü, ve tüm gün bunu yapacağım 5 6 kat çıkaracağım yeri gelecek.
Bir gün bile dayanamayacağım gibi geliyor, part time çalışırsın dükkanda durursun sadece falan diyorlar ama bunlar kuru boş laflar, en fazla 2 haftaya 40 50 kilo halıları taşıtmaya başlarlar. Hem iş öğrenirsin diyorlar ama halı ve otomotiv temizliğinde öğrenilecek bir şey var mı ondan da emin değilim, neredeyse para da almayacağım, enayilik gibi geliyor.

Git gör 1 günde anlarsın zaten. Belki diğer basit işler için ara eleman arıyorlardır yıkama işine girmezsin.

Git gör 1 günde anlarsın zaten. Belki diğer basit işler için ara eleman arıyorlardır yıkama işine girmezsin.

Basit işler içinse tamam da, halı çıkarma işine girersem kötü olur benim için. Çünkü ağır iş hiç benlik değil yani sanayidir bir şey taşımaktır falan.

İş getir götür değil arkadaşlar, bildiğiniz halı yıkama, kurulama, teslim etme. Kat çıkarma falan yani.
İş çok ağır, yapacak bir şey yok işe girmek bir seçim değil sanırsam, aile baskısından dolayı.
Moralim çok bozuk, önden bir gördüm ortam iyi diyorlar bilemiyorum, iş ağır görünüyordu.
İşe girmek bir seçim değil, zorunluluk sanırım. Ailem aşırı şekilde zorluyor. "iş öğren, para nasıl kazanılır gör" ifadeleriyle.
17 yaşında bir çocuğun derdi bu olmamalı bence. Ne diyelim, doğduğun coğrafya kaderdir.
Bu pazartesi iş başı, son durum bu şu an. Birkaç haftaya güncelleme atarım.

Extra: İş tam gün, yarım gün değil. Haftada 1 gün tatilim var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…