Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

benjamin

Başarılı
Merhabalar, ekte bulunan konunun açıklamasında yazan metinlerin, psikolojik şiddetin, tehdit ve hakaretin gün geçtikçe daha da katlanarak arttığını belirterek cümleme başlamak isterim. Olay birkaç gün öncesinde fiziki şiddete kadar ulaştı. Tehdit ve hakaretlerin, özel hayatın gizliliğini ihlal vakalarının ardı arkası asla kesilmiyor. Psikolojik olarak bu durum ile baş edemeyecek kadar bitkin ve çaresiz hissediyorum. Başıma bir şey gelmesini hiç istemiyorum çünkü hayatımı, yaşamayı çok seviyorum. Maddi açıdan dezavantajlıyım ve hukuken nasıl destek alabileceğim, nerelere danışmam gerektiğini konusunda yardıma ihtiyacım var. Elimde gizlilik ihlali, küfür ve tehdit ettiklerine dair kanıt bulunmakta. Artık sosyal ve psikolojik olarak çok kötü bir noktaya sürükleniyorum ve evimde asla güvende hissetmiyorum. Geceleri bana zarar verebileceklerini, yepyeni bir kötü olaya uyanma potansiyelini düşünmekten rahat uyuyamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Aile içi şiddet, tehdit, hakaret ve başkaca herhangi bir suç sebebiyle size bu suçları işleyenler hakkında şikayetçi olabilirsiniz. Şikayetçi olabilmeniz için bulunduğunuz bölgedeki en yakın karakola veya en yakın adliyedeki Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi olabilirsiniz. Şikayet beyanınızda size şiddet uygulayanlar, tehdit edenler hakkında 6284 sayılı kanun kapsamında koruma tedbiri (halk arasındaki tabir ile "uzaklaştırma kararı") talep edebilirsiniz.

Ayrıca yine bulunduğunuz konuma en yakın bir avukatlık bürosuna giderek bir meslektaşımdan hukuki destek alabilir veya yine bulunduğunuz konuma yakın bir Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) varsa buradan da destek alabilirsiniz.
Evet maddiyat konusunda verdiğin örnek doğru ise bu bir problem. Ama ciddi söylüyorum burada bahsettiğin bazı suçlar ailene ciddi zarar verebilecek hukuki cezai yaptırımlara sahip. Ailen seni çevrenden koruyup para üzerinde kontrolünü sağlayamacak olduğundan şüpheyle kendileri değerlendirmek istiyor olabilir..

Efendim çevremde beni korumaları gereken hiç bir kişi, kurum ya da kuruluş yok. Para ve benim üzerimde kontrolü sağlamalarını gerektiren bir durum da yok.

Efendim çevremde beni korumaları gereken hiçbir kişi, kurum ya da kuruluş yok. Para ve benim üzerimde kontrolü sağlamalarını gerektiren bir durum da yok.

Devlet bakmak zorunda. Haklarınızı bilmemeniz sizin hatanız. Hatta hukuki bir durum yaşadığınızda devlet size avukat bile atıyor. Dediğim aile ve sosyal hizmetler hattına(alo 183) bakın. Polise gitmeyin direk sizi eve geri götürür reşit olmadığınız için.

Katılıyorum çok ciddi yaptırımları var aileye. İleride pişman olacağın şeyler yapma. 18 yaşına az kalmış direk evden ayrılır gidersin.

Efendim tehdit edilmek, çevremdeki insanlara, kız arkadaşıma, bana, benim değerlerime sürekli hakaret ediliyor ve baskı görüyorum dolayısıyla beklemek istemiyorum. Psikolojik şiddet olayı yıllardır süregeliyor ve söylediklerimin hiç biri zırvadan ibaret değil.

Beni de tanımıyorsunuz. Kafanızdaki şemada bir yere oturtup etiketi basıyorsunuz.

Konu sahibi hukuki bilgi almak istiyor, hayat tavsiyesi değil.

Ne yaşadığını bilmediğiniz insanlara oturduğunuz yerden "ağır ergenlik geçiriyorsun, ailen seni düşünüyor" yazıyorsunuz ya. Sanki ergenlık çağındaki herkes yanlıs kararlar veriyor ya da her aile çocuğunun iyiliğini düşünüyormuş gibi.
Dostum Adalet bakanlığında bir infaz kurumunda çalışıyorum. Henüz 2-3 yıllık çalışma hayatımda anlık fevri davranışların bireylerin hayatına yansımalarını gözlemlediğim birkaç vaka oldu. Ki küçük şehirdeyim ona rağmen. Konuda bahsedilen suçlar bütün halde ağır suç unsuru. Kafadan 5-6 yıl yatarı bile vardır tahminimce. Kendi ergenlik dönemimi ve şuan bile hayatıma yansımalarını düşününce tekrar bir gözden geçirmesini istedim sadece. (Yaşım 25)

Devlet bakmak zorunda. Haklarınızı bilmemeniz sizin hatanız. Hatta hukuki bir durum yaşadığınızda devlet size avukat bile atıyor. Dediğim aile ve sosyal hizmetler hattına(alo 183) bakın. Polise gitmeyin direk sizi eve geri götürür reşit olmadığınız için.

Süreç hakkında bilgi sahibi misiniz? Ben doğrudan bir avukat ile görüşmenin daha doğru olabileceğini düşünüyorum ve bir opsiyon olarak görüyorum.

Sosyal hizmetlere başvur. Devlet böyle durumlarda direkt kol kanat geriyor.

Böyle aileye de ihtiyacı yok. 17 yaşında evladını çalıştırtıp da kendisi çalışmayan babadan bir yol olmayacağı gibi ister 5 ister 15 yaşında ol evladını döven ebeveynden de yol olmaz. Çocuğu doğurduysan şiddet uygulama hakkın yok.

Sosyal hizmetlere başvur. Devlet böyle durumlarda direkt kol kanat geriyor.

Böyle aileye de ihtiyacı yok. 17 yaşında evladını çalıştırtıp da kendisi çalışmayan babadan bir yol olmayacağı gibi ister 5 ister 15 yaşında ol evladını döven ebeveynden de yol olmaz. Çocuğu doğurduysan şiddet uygulama hakkın yok.

En hassas ve karşı olduğum konuları yaşamak beni bir hayli yıpratıyor.

Süreç hakkında bilgi sahibi misiniz? Ben doğrudan bir avukat ile görüşmenin daha doğru olabileceğini düşünüyorum ve bir opsiyon olarak görüyorum.

Avukatla görüşmenizin bir anlamı yok. Burası Amerika falan değil direk aileye postalarlar geri. Şu an lisede misiniz? Ona göre süreci yazacağım.