Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

benjamin

Başarılı
Merhabalar, ekte bulunan konunun açıklamasında yazan metinlerin, psikolojik şiddetin, tehdit ve hakaretin gün geçtikçe daha da katlanarak arttığını belirterek cümleme başlamak isterim. Olay birkaç gün öncesinde fiziki şiddete kadar ulaştı. Tehdit ve hakaretlerin, özel hayatın gizliliğini ihlal vakalarının ardı arkası asla kesilmiyor. Psikolojik olarak bu durum ile baş edemeyecek kadar bitkin ve çaresiz hissediyorum. Başıma bir şey gelmesini hiç istemiyorum çünkü hayatımı, yaşamayı çok seviyorum. Maddi açıdan dezavantajlıyım ve hukuken nasıl destek alabileceğim, nerelere danışmam gerektiğini konusunda yardıma ihtiyacım var. Elimde gizlilik ihlali, küfür ve tehdit ettiklerine dair kanıt bulunmakta. Artık sosyal ve psikolojik olarak çok kötü bir noktaya sürükleniyorum ve evimde asla güvende hissetmiyorum. Geceleri bana zarar verebileceklerini, yepyeni bir kötü olaya uyanma potansiyelini düşünmekten rahat uyuyamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Aile içi şiddet, tehdit, hakaret ve başkaca herhangi bir suç sebebiyle size bu suçları işleyenler hakkında şikayetçi olabilirsiniz. Şikayetçi olabilmeniz için bulunduğunuz bölgedeki en yakın karakola veya en yakın adliyedeki Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi olabilirsiniz. Şikayet beyanınızda size şiddet uygulayanlar, tehdit edenler hakkında 6284 sayılı kanun kapsamında koruma tedbiri (halk arasındaki tabir ile "uzaklaştırma kararı") talep edebilirsiniz.

Ayrıca yine bulunduğunuz konuma en yakın bir avukatlık bürosuna giderek bir meslektaşımdan hukuki destek alabilir veya yine bulunduğunuz konuma yakın bir Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) varsa buradan da destek alabilirsiniz.
Kayıtların alınma şekline bağlı olarak değişir. Eğer ailenizden gizli şekilde onların rızası olmadan alırsanız kanıt özelliği düşebilir. O davayı 18 yaşından sonra özel hayatın gizliliği ile alakalı açabilirsiniz.

Verilerimi ve telefonumu karıştırdıkları görüntüleri video kaydına almışlar. Telefonlarında bulunuyor. Ek olarak akrabalarımdan birkaç kişi de bu olaya dahil oldu ve birbirlerine veri akışı sağladılar. Harici olarak benim gizli bir şekilde aldığım kayıtlarda bulunuyor.

Kanıt özelliği düşmez ama gizli kayıt da kvkk ihlali diye biliyorum. Bana kalırsa aileyle görüşüp bağını koparıp şikayet vs olmadan kendine bir yol çizmeli.
Düşer. Cmk m.206 m.217 ve m.289 bakın. Bilginiz olmadan da yorum yapmayın.

Verilerimi ve telefonumu karıştırdıkları görüntüleri video kaydına almışlar. Telefonlarında bulunuyor. Ek olarak akrabalarımdan birkaç kişi de bu olaya dahil oldu ve birbirlerine veri akışı sağladılar. Harici olarak benim gizli bir şekilde aldığım kayıtlarda bulunuyor.

Onu 18 yaşını geçtikten sonra yapacaksınız. Şimdilik yetimhaneye gidip gitmemek hakkında kararınızı verin.

Duygu yoğunluğu akan bir mesaj bu. O dönemlerden geçmiş biri olarak söylüyorum. Bu ruh halini bastırmadan sağlıklı bir karar vermen zor bana göre. Ergenlik dönemi bireyin travma dönemi olabiliyor ergenlik döneminde çok sevdiğim bir kızı yıllar sonra keşke sevmeseydim dedirtecek kadar mahvolarak sevdiğimi fark ediyorum daha yeni mesela.
Hocam tamam belirli bir rütbeniz ve konumunuz var anlıyorum ancak diğer konuyu okumadınız sanırım. Bunun ergenlikle alakası yok, bu Türkiye'deki ailelerin had bilmezsizliği. Ben de benzer durumun hafif halini yaşıyorum ve arkadaşın önceki konusunu da gördüm, bunlar sadece Türkiye ve Türkiye gibi ülkelerde normal görülüyor. Birey böyle konularda yardım almadığı süreç düşünce şeklinde ciddi sorunlar yaşayabilir.

Anlattığın kadar varsa, değil ailenle diyalog kurmaya o evde yaşama bile sonuçta akrabalarında olaylara tanıklık etmiş, onlar daha iyiyse yanlarında kalman senin yararına olur.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurabilirsiniz.

Gizli aldığın kayıtlar bir olayı kanıtlamak için kullanılıyorsa KVKK ile işi kalmıyor diye biliyorum.
Bakanlığı ara veya direkt Bakanlığın binasına git.

Son düzenleme:
Anlattığın kadar varsa, değil ailenle diyalog kurmaya o evde yaşama bile sonuçta akrabalarında olaylara tanıklık etmiş, onlar daha iyiyse yanlarında kalman senin yararına olur.

Akrabalara gitmek hiç bir zaman çözüm olmadı. 3 gün sokakta kalmıştım. Kalacak hiç kimsem yok.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurabilirsiniz.

Gizli aldığın kayıtlar bir olayı kanıtlamak için kullanılıyorsa KVKK ile işi kalmıyor diye biliyorum.
Bakanlığı ara veya direkt Bakanlığın binasına git.

Başvurumu nasıl yapacağım?

Kanıt özelliği düşmez ama gizli kayıt da kvkk ihlali diye biliyorum. Bana kalırsa aileyle görüşüp bağını koparıp şikayet vs olmadan kendine bir yol çizmeli.

Defalarca kez bunu dile getirmeme rağmen sürekli küfür ve tehdit edilerek yanıt aldım. Anlamıyorlar, hür iradem kısıtlanıyor.

Son düzenleme:
Akrabalara gitmek hiçbir zaman çözüm olmadı. 3 gün sokakta kalmıştım. Kalacak hiç kimsem yok.

Başvurumu nasıl yapacağım?

Defalarca kez bunu dile getirmeme rağmen sürekli küfür ve tehdit edilerek yanıt aldım. Anlamıyorlar, hür iradem kısıtlanıyor.

183 arayacaksın direk polis gelip evinden alıyor seni.

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Aile içi şiddet, tehdit, hakaret ve başkaca herhangi bir suç sebebiyle size bu suçları işleyenler hakkında şikayetçi olabilirsiniz. Şikayetçi olabilmeniz için bulunduğunuz bölgedeki en yakın karakola veya en yakın adliyedeki Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi olabilirsiniz. Şikayet beyanınızda size şiddet uygulayanlar, tehdit edenler hakkında 6284 sayılı kanun kapsamında koruma tedbiri (halk arasındaki tabir ile "uzaklaştırma kararı") talep edebilirsiniz.

Ayrıca yine bulunduğunuz konuma en yakın bir avukatlık bürosuna giderek bir meslektaşımdan hukuki destek alabilir veya yine bulunduğunuz konuma yakın bir Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) varsa buradan da destek alabilirsiniz.

Çözüm