Bana ters bir iş olmadığı için öyle geliyor olabilir ama berberlerin yapacağı şey çay doldur yerleri süpür asgari ücret bile vermeden çalıştırırlar. 2 ay çalışacak adama kimse iş öğretmez.
Ki işi öğrenmek istiyorsan belge veya sertifika almakla uğraşmak daha mantıklı dediğim gibi seni oradan oraya gönderecekler kimse eline makine vermez.
Kanka bende arıyorum ya. Aynı yaştayız bu arada. Hiçbir yere sordun mu? Ben bir kuyumcuya sordum. Kuyumcu tabiri caizse ben onun için çalışacaktım ve karşılığında ona donumu verecektim. O kadar komik paralar 3.500TL ne ya? Bazı arkadaşlar günlük veya haftalık sanabilir. Hayır arkadaşlar AYLIK evet AYLIK. Adamın yüzüne tükürmemek için zor tuttum. Arkadaşlarım engel oldu. Bir de neymiş efendim saat 8 akşam 6 diyordu bir de. Aşırı sinirlendim tavsiyenize benim de ihtiyacım var.
Bana ters bir iş olmadığı için öyle geliyor olabilir ama berberlerin yapacağı şey çay doldur yerleri süpür asgari ücret bile vermeden çalıştırırlar. 2 ay çalışacak adama kimse iş öğretmez.
Ki işi öğrenmek istiyorsan belge veya sertifika almakla uğraşmak daha mantıklı dediğim gibi seni oradan oraya gönderecekler kimse eline makine vermez.
Kanka bende arıyorum ya. Aynı yaştayız bu arada. Hiçbir yere sordun mu? Ben bir kuyumcuya sordum. Kuyumcu tabiri caizse ben onun için çalışacaktım ve karşılığında ona donumu verecektim. O kadar komik paralar 3.500TL ne ya? Bazı arkadaşlar günlük veya haftalık sanabilir. Hayır arkadaşlar aylık evet aylık. Adamın yüzüne tükürmemek için zor tuttum. Arkadaşlarım engel oldu. Bir de neymiş efendim saat 8 akşam 6 diyordu bir de. Aşırı sinirlendim tavsiyenize benim de ihtiyacım var.
Kanka ben 3 ay kalacağım dedim. Ondan belki bu kadar düşük vermişte olabilirler. Ben her ne kadar etik olmasa da fazla para kazanmak için yalan söylemeyi doğru buluyorum yani.
Ankara/MAMAK'tayım hocam. Aslında konumum çok güzel ama işte bir sürü genç var Mamak'ta. Bunlar fiyatı epey aşağı indiriyor. 3. 500 TL veren yerde tam 3 kişi çalışıyordu hocam. Ondan insanlar yüksek söyleyince reddedebiliyorlar. Bende tavsiye vermem gerekirse önce onlara söyletin ne düşündüklerini...
Kanka ben 3 ay kalacağım dedim. Ondan belki bu kadar düşük vermişte olabilirler. Ben her ne kadar etik olmasa da fazla para kazanmak için yalan söylemeyi doğru buluyorum yani.
Keşke hocam keşke yarın bende çıkacağım ya sormak için aslında garsonluk güzel olur gibime geliyor. Bir arkadaşım komilik yapıyordu. Okul vakitleri sadece hafta sonu gidiyordu. Günlük 1. 000 TL veriyorlardı. Hafta sonu 2K kazanıp kantinde yiyordu bizimle parayı. Geçen sordum ne yaptın diye falan bizim çocuğuda atmışlar. Yaz gelince daha düşüğe çalıştırabilmek için çakallık yapabiliyor bazı yerler.
Keşke hocam keşke yarın bende çıkacağım ya sormak için aslında garsonluk güzel olur gibime geliyor. Bir arkadaşım komilik yapıyordu. Okul vakitleri sadece hafta sonu gidiyordu. Günlük 1. 000 TL veriyorlardı. Hafta sonu 2K kazanıp kantinde yiyordu bizimle parayı. Geçen sordum ne yaptın diye falan bizim çocuğuda atmışlar. Yaz gelince daha düşüğe çalıştırabilmek için çakallık yapabiliyor bazı yerler.
Saygısız değil de bir yerden gelen bir özgüvenin olacak ya. Egolu ve öz güvenli kişileri restoranlar hemen kapıyor. Benim arkadaşım kızlarla falan konuşurken de öz güvenli olurdu.
Saygısız değil de bir yerden gelen bir özgüvenin olacak ya. Egolu ve öz güvenli kişileri restoranlar hemen kapıyor. Benim arkadaşım kızlarla falan konuşurken de öz güvenli olurdu.
1. biraz daha öz güvenli gibi duruyor hocam da yaşadığınız yer aslında çok önemli bence. Benim gibi büyük bir metropolitan bir şehirde yaşıyorsanız. Para konusunda cimri davranabiliyorlar. Ben mesela kuyumcuda fiyatı duyduktan sonra yüzümü ekşitmiştim adamla oturuyorduk. Adama kolay gelsin dedim çıktım. Yani öz güvenli olurken de bir limit olacak ya ben mesela 20.000TL üzeri veren her kuruma tamamım gibi.