Bütçe
1700

GökalpBen

Uzman
Bilgisayarımda yüklemek istediğim oyunlara yer kalmadığı için 500 GB'lık bir NVMe SSD arıyorum. 1700 TL'ye kadar çıkabilirim.

Sistem:
  • Windows 10 Pro 64-bit
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X 8-Core 3.8GHz
  • 32 GB RAM 3200 MHz.
  • DirectX 12.
  • Ekran kartı: Fighter AMD Radeon RX 6800 16 GB GDDR6.
  • Monitör: MSI G2412.
  • SSD: Kingston NV2 500GB M.2
  • Anakart: A520M-A Pro.

Son düzenleyen: Moderatör:
En fazla 1700 TL verebilirim diyorsan bu iyi sanırım.

Teşekkürler bir düşüneyim.

Sepette 1.325 TL şu an, geç siparişi:

Bu arada anakartında bir tane M.2 slotu var, onda da NV2 takılıymış. Dönüştürücü kullanarak X1 slotuna takabilirsin ancak. Sana tavsiyem, Kioxia'yı ana diskin yapıp M.2 slotuna tak. NV2'yi dönüştürücü ile kullan.

Nasıl yani tam anlayamadım bir daha basit bir şekilde anlatabilir misin?

Nasıl yani tam anlayamadım. Bir daha basit bir şekilde anlatabilir misin?
Tabii. NVMe M.2 SSD'ler kablo aracılığı ile bağlanmıyor, doğrudan anakartın üzerine takıyorsun. Senin anakartında M.2 SSD takmak için 1 adet yuva bulunuyor. Şu an elindeki Kingston NV2 SSD de orada takılı. Yani bir tane daha M.2 SSD almak istersen anakartının üzerinde takabileceğin başka bir yuva bulunmuyor.

Bak, turuncu renkle işaretlediğim yer senin M.2 slotun. Kırmızı ile işaretlediğim yer ise senin PCI-e X1 slotun. Bu PCI-e X1 slotuna, dönüştürücü bir alet ile 2. bir M.2 SSD takabilmen mümkün oluyor. Örnek bir dönüştürücü:

Yani bu anakarta 2. bir M.2 SSD takacaksan böyle bir dönüştürücü alıp, kırmızı ile işaretlediğim yere takmalısın.

Adsız.webp

Tabii. NVMe M.2 SSD'ler kablo aracılığı ile bağlanmıyor, doğrudan anakartın üzerine takıyorsun. Senin anakartında M.2 SSD takmak için 1 adet yuva bulunuyor. Şu an elindeki Kingston NV2 SSD de orada takılı. Yani bir tane daha M.2 SSD almak istersen anakartının üzerinde takabileceğin başka bir yuva bulunmuyor.

Bak, turuncu renkle işaretlediğim yer senin M.2 slotun. Kırmızı ile işaretlediğim yer ise senin PCI-e X1 slotun. Bu PCI-e X1 slotuna, dönüştürücü bir alet ile 2. bir M.2 SSD takabilmen mümkün oluyor. Örnek bir dönüştürücü:

Yani bu anakarta 2. bir M.2 SSD takacaksan böyle bir dönüştürücü alıp, kırmızı ile işaretlediğim yere takmalısın.

Eki Görüntüle 67723

Tamamdır. Şu an net bir şekilde anladım. Çevirici sayesinde önerdiğin Kioxia NVMe M.2 SSD oraya takabiliyoruz. Vallahi anlattığın çok iyi oldu bir fikrim yoktu, bilgilenmiş oldum :)

Eki Görüntüle 67723

Ayıp olmazsa son bir şey daha sormak isterim. Bunu kendim yapabilir miyim yani ikisine alıp kendim monte edebilir miyim? Zor bir işlem mi?

Son düzenleme:
Tabii ki, montajı oldukça kolay. Yapamazsan konu açabilirsin, yardımcı oluruz. Bu arada eğer Kioxia'yı alırsan onu normal M.2 slotuna takıp Windows'u o diske kurmanı tavsiye ederim çünkü DRAM'li bir disk ve şu an kullandığın Kingston NV2 modeline göre daha iyi bir disk. Yani şu an kullandığını dediğim şekilde dönüştürücüye takarsın, yeni alacağını direkt anakarttaki M.2 slotuna takarsın.

Tabii ki, montajı oldukça kolay. Yapamazsan konu açabilirsin, yardımcı oluruz. Bu arada eğer Kioxia'yı alırsan onu normal M.2 slotuna takıp Windows'u o diske kurmanı tavsiye ederim çünkü DRAM'li bir disk ve şu an kullandığın Kingston NV2 modeline göre daha iyi bir disk. Yani şu an kullandığını dediğim şekilde dönüştürücüye takarsın, yeni alacağını direkt anakarttaki M.2 slotuna takarsın.

Çok iyisiniz anladım. Her şey için teşekkürler.