Bütçe
176 bin tl
Aynı sistemlere sahibiz neredeyse, güzel ürünler. 1250W çok fazla değil mi?

İleriyi düşünerek aldım. Ekran kartını yenilersem diye.

Aşırı gereksiz, pahalı parçalardan oluşuyor; lükse kaçmış biraz. Bu kadar lüks parçalar yerine RAM’i daha güzel seçilebilirdi, ama sağlık olsun, hayırlı olsun.
Hocam hiç bulamadım. Hatta cuma günü indirimlerine de baktım ama demek bana rast gelmedi.

Hangi parçaya ne kadar ödediniz?

ASUS'un teknik servisi rezalet bu arada. Gen5 ile gen5.1 arasında dağlar kadar fark yok, kabloyu ikisinde de tam oturtmak zorundasınız zaten.

Ekran kartı 81 bin, soğutucu 3500 TL, işlemci 23 bin TL, kasa 8 bin, 24 bin RAM, 9500 SSD, PSU 11 bin, 49 bin de monitöre verdim. Küsuratı yazmadım.

Hocam, ne kadar para verirse versin, monitöre o kadar para vermek yerine gidip 5090’lı bir sistem toplanırdı; içim cız etti.:inanılırgibideğil:
Monitör benim için önemli hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı 81 bin, soğutucu 3500 TL, işlemci 23 bin TL, kasa 8 bin, 24 bin RAM, 9500 SSD, PSU 11 bin, 49 bin de monitöre verdim. Küsuratı yazmadım.

Monitör benim için önemli hocam.
Hocam, ne kadar önemli olursa olsun, 30k’ya yine baba bir monitör alıp gidip 5090’lı premium bir kasa toplardınız. Neyse, olan olmuş artık; hayırlı olsun.

Bak şimdi kanka, hiç dolandırmadan söyleyeceğim, çünkü o kadar para dökmüşsün, gerçekleri duyman lazım. 225 bin lira harcayıp o Ryzen 7 9800X3D mantıksız, kötü mü? Asla değil, oyunlarda canavar gibi akar, FPS rekorları kırarsın, ona lafım yok. Ama mevzu şu ki, sen bu paraya sadece oyun oynatan bir oyuncak almış oldun. O işlemci 8 çekirdekli, yani yarın öbür gün bir render alayım, yayın açayım, arkada ağır işler yapayım dersen o alet tıkanır kalır. 2026 yılında bu bütçeye sadece oyun oynarım vizyonu biraz dar kalıyor, o paraya hem oyun oynatan hem de iş istasyonu gibi çalışan bir canavar toplanırdı, Ryzen 9 falan varken 9800X3D biraz vizyonsuzluk olmuş.

Yiğidi öldür hakkını yeme, güç kaynağı seçimin on numara beş yıldız. Soğutucuyu da o fiyata kapatman soygun, bedavaya getirmişsin, helal olsun. Özetle, sistem oyun için efsane ama genel kullanım için o paranın hakkı bu değil, keşke işlemcide biraz daha geniş düşünseydin.

Monitör yanlış olmuş ASUS ROG STRIX XG27UCDMg olacak. Hocam yayıncı değilim render la hiç işim olmadı. Oyun için sadece.

Hocam, ne kadar önemli olursa olsun, 30K'ya yine baba bir monitör alıp gidip 5090'lı premium bir kasa toplardınız. Neyse, olan olmuş artık; hayırlı olsun.

Hocam OLED olsun ama yanmaya karşı dayanıklı olsun dedim. Ben aldığımda en uygun fiyatlar böyleydi. Neden kısabilirdim ekran kartı olarak 64 bine inna vardı tercih etmedim. Buhar odası ve 2 BIOS yoktu. RAM olarak aldığım zaman en uygunu buydu. Good RAM gibi bilmediğim markalar almak istemedim. Yani daha uygun ekran kartı ve OLED ekran alınabilirdi. Ben olacaksa iyisi olsun dedim. 5090 alıp ekrandan kısabilirdim. Düşündüm de ama 180 FPS olsun 210 olmasın ekran kalitesi benim için önemli deyip buna karar kıldım.

Monitör yanlış olmuş ASUS ROG STRIX XG27UCDMg olacak. Hocam yayıncı değilim render la hiç işim olmadı. Oyun için sadece.

Hocam OLED olsun ama yanmaya karşı dayanıklı olsun dedim. Ben aldığımda en uygun fiyatlar böyleydi. Neden kısabilirdim ekran kartı olarak 64 bine inna vardı tercih etmedim. Buhar odası ve 2 BIOS yoktu. RAM olarak aldığım zaman en uygunu buydu. Good RAM gibi bilmediğim narkalar almak istemedim. Yani daha uygun ve OLED ekran alınabilirdi. Ben olacaksa iyisi olsun dedim.
Bu bütçeye yine 5090 bir sistem alabilirdiniz, keşke “en iyisi olsun” düşüncenizi ekran kartına ve işlemciye de yansıtsaydınız.

Bu bütçeye yine 5090 bir sistem alabilirdiniz, keşke “en iyisi olsun” düşüncenizi ekran kartına ve işlemciye de yansıtsaydınız.

5090 alıp ekrandan kısabilirdim. Düşündüm de ama 180 FPS olsun 210 olmasın ekran kalitesi benim için önemli deyip buna karar kıldım. Hanım bu fiyata çıkdığımı bilmiyor daha da abartmayayım dedim :)

Hayırlı olsun, tekrardan iyi günlerde kullanın; ama işte o keşkeler aklımdan çıkmıyor, hocam.

Sağ olun hocam keşkelere kafayı taksak takacak çok daha önemli şeyler var hocam. Aldığım ekran kartı 81 iken 88 olmuş aldığım yerde 1 haftada olan bu. 1 aya ne olur? Allah kullanmayı nasip etsin.

Son düzenleyen: Moderatör: