Furkan Borak

Uzman
Arkadaşlar selam, bir süredir ekran kartı almaya çalışıyorum 18k bütçem vardı. Sonunda alabildim, 18.000TL'ye bir kart buldum kart, AMD Sapphire RX 9060 XT 16 GB. Ne düşünüyorsunuz 18'e satın aldım pişman eder mi? 5600 ile kullanacağım ve RX 570'den geçiyorum fark çok eder mi? Pişman olmam değil mi yani?

Arkadaşlar selam, bir süredir ekran kartı almaya çalışıyorum 18k bütçem vardı. Sonunda alabildim, 18.000TL'ye bir kart buldum kart, AMD Sapphire RX 9060 XT 16 GB. Ne düşünüyorsunuz 18'e satın aldım pişman eder mi? 5600 ile kullanacağım ve RX 570'den geçiyorum fark çok eder mi? Pişman olmam değil mi yani?
Olmazsınız çok yüksek ihtimalle. RX 570'den sonra, Tofaş'tan Ferrari'ye geçmiş olursunuz.

Ben de 2 gün önce Pure modelini aldım, canavar gibi kart. İşlemcim de 5600, gayet iyi ikili, hiçbir sorun yaşatmadı şu ana kadar. İncelemesini yaptım:

Hayırlı olsun.

Aynı modeli binbir türlü endişe yaşayarak ve forumlarda pek çok kişiye danışarak satın aldım. Hatta sorularım forumda duruyordur halen. En son AMD kartımı RX500 serisinde kullanmıştım ve uzun süredir NVIDIA tarafında olduğum ve devamlı olarak AMD'nin kötü yorumlarını okuduğum için çok ön yargılı şekilde yaklaştım fakat kart çok başarılı. 1080p native yüksek FPS hedefleyerek kasama ekledim ve bütün ihtiyacımı fazlasıyla görüyor. Giriş seviyesi bir kart olmasına rağmen sıcaklıkları çok düşük üstelik doğru dürüst fan bile açmıyor çünkü kart ısınmıyor. FSR konusunda pek beklentim yoktu çünkü yazılım konusunda AMD'nin halen ciddi eksik olduğunu düşünüyorum. Ufak tefek sorunlar da yaşadım tabii ancak alıştıktan ve neyin ne olduğunu öğrendikten sonra şu an fazlasıyla memnunum. Yine de FSR4'ün hakkını yedirmem FSR3e göre ciddi anlamda güzel görünüyor, bence tek problemi oyunlarda yaygın olmaması. Pek çok oyun güncel DLSS teknolojilerini desteklerken FSR anlamında gerideler çok eski sürümlere denk geldim. Yine de AMD kart alırken yazılım değil saf kas gücü konusunda beklentim vardı ve fazlasıyla karşıladı, hatta şaşırttı bile diyebilirim. 16 GB olması da en güzel yanı. Aynı fiyata benzer güçte 8 GB bir NVIDIA kart almaktansa 16 GB AMD'yi tercih ederim. NVIDIA VRAM ve fiyatlandırma politikasını ciddi gözden geçirmedikçe şu an en iyi F/P alternatif AMD.