Detaylar
Kim cevapladı?İtachi Uchiha
Yetkin
Cüzdanda olması yasak.
Polis cüzdanları zaten direkt olarak farklı olmuyor mu? Bir sorun yaratacağını düşünmüyorum.
- Makaleler
- 66
Bilmiyorum.Polis cüzdanları zaten direkt olarak farklı olmuyor mu?
İtachi Uchiha
Yetkin
Yüklü bir para cezası öderseniz sorun olmaz. Polis kimlikli cüzdan veya cüzdana polis rozeti koymak yasak.Polis cüzdanları zaten direkt olarak farklı olmuyor mu? Bir sorun yaratacağını düşünmüyorum.
Polis rozeti cüzdana direkt olarak yapışıksa (Görseldeki gibi) suç sayıyor. Fakat arama, çevirme gibi bir durum olmadığı sürece çok bir şey olacağını zannetmiyorum.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 66
Polis olmayan vatandaşların cüzdanında polis rozeti bulundurması suçmuş, evet. Cevaplar için teşekkürler. Çok da önemli bir şey değildi zaten, merak etmiştim.Polis rozeti cüzdana direkt olarak yapışıksa (Görseldeki gibi) suç sayıyor. Fakat arama, çevirme gibi bir durum olmadığı sürece çok bir şey olacağını zannetmiyorum.
Eki Görüntüle 153203
serdar
Yetkin
- Makaleler
- 1
Kaynakta vermiş olayım bende.Polis olmayan vatandaşların cüzdanında polis rozeti bulundurması suçmuş, evet
Madde gerekçesine göre; maddenin birinci fıkrasında, bir rütbe ya da kamu görevinin veya mesleğin resmî elbisesini yetkisi olmadan alenen ve başkalarını yanıltacak şekilde giymek veya hakkı olmadığı hâlde belirli nişan veya madalyaları takmak suç olarak tanımlanmıştır.
Özel İşaret ve Kıyafetleri Usulsüz Kullanma Suçu Nedir?
- Makaleler
- 66
Babama sormuştum aslında polis diye.