Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
7
Yalnızca onaylı 18 yaş ve üzeri kişilerin erişebileceği veya konu açıp yorum yapabileceği bir kategori/bölüm önerisinde bulunmak istiyorum.

Önerimin Sebepleri:

Felsefe, cinsellik, ekonomi, dini konular, siyaset, üniversite ve meslek hayatı gibi bilumum tartışmalı konular, 18 yaş altındaki bireyler ve 18 yaşın üzerindeki yetişkin bireylerin birlikte tartışmasıyla bazen makarna gibi bir hal alabiliyor.

Normalde, gerçek hayatta 25 yaşındaki birisinin 13 yaşındaki bir çocuk ile cinsiyet kavramını tartışması ne kadar doğruysa, burada olması da o kadar doğru.

Yetişkin olmayan birisinin ailesinden gördüğü dini ideolojiyi savunması da örneklerden bir tanesi.

Belirli bir taraf fikir sahibi olmadan veya olamadan tartışma ortamına giriyor.

İsteyenlerin yalnızca bu kısımda konu açıp, yalnızca yetişkinler ile birlikte tartışma/münakaşaya girebilmesini dilerdim.

Takdir edersiniz ki derinlemesine karmaşık ve tartışmalı konuların akışının ve ciddiyetinin bozulmasını konu sahibi de istemez. Bu şekilde daha verimli bir tartışma ortamı sağlanabilir.

Cinsellik, cinsel kimlik gibi sakıncalı olabilecek konulardan da 18 yaş altı bireyleri olabildiğince ve gerektiğince uzak tutmamız gerektiğini düşünüyorum. Psikolojik etkileri de gözeterek.

Bunu yaş ayrımı olarak algılamayıp, objektif bir açıdan baktığınız için, ve yalnızca 18 yaşın altında olduğunuz için eksi basmadığınız için şimdiden teşekkür ederim.

Okumadan eksi basan arkadaşlara da yine de teşekkür ederim :)

Son düzenleme:
Artı -54 Eksi
Muhtemelen buradakilerin yarısından fazlası çocuğum yaşında. Bu sebeple ben de benzer kaygıları hissediyorum bu konuda. Ama bu ayrımı uygulanabilir kılmak çok zor.
Bu yüzden ben öneriyi yapıyorum, kararı yine yönetim verecek zaten.
Karşıt görüşüm de aynısını söylüyor 😃
Gereksiz dedin sadece. İşte belki tam da bu yüzden böyle bir bölüm gerekiyor.
Bu kural, önerinizin yapı taşı değil mi? Onun için sorguluyorum.
Orası yine bir şekilde suistimal edilir. Çünkü yaş kısmına 18 yazan herkes 18 yaşında olmayabiliyor.
Genel bölümlerden daha makul bir ortam olacağını düşünüyorum yine de. Orası yine yönetime kalmış.

Genel bölümlerden daha makul bir ortam olacağını düşünüyorum yine de.

Amaç buysa bütün konularda uygulanması daha doğru olur birbiriyle çelişmemesi için. Bu konular daha kötü biz bu konulara daha çok özeniyoruz demek. Burası teknolojisi forumu bu konuları seven biri Evrim Ağacı forum, kayıp rıhtım forum kullanabilir.

Amaç buysa bütün konularda uygulanması daha doğru olur birbiriyle çelişmemesi için. Burası daha kötü biz bu konulara daha çok özeniyoruz demek. Burası teknolojisi forumu bu konuları seven biri Evrim Ağacı forum, kayıp rıhtım forum kullanabilir.
Söylediğin de makul. Ben burada belirli böyle alt-bölümler olduğu için bu öneriyi yaptım ve çok fazla yaşlar arası tartışma gördüğüm için. Tek kullandığım forum da burası. Kimse buraya bu konuları tartışmak için gelmiyor ama önüne düşünce yorum yapma isteği duyan çok kişi var. 18 yaş altı bireyler dahil.

Gereksiz dedin sadece. İşte belki tam da bu yüzden böyle bir bölüm gerekiyor.
Sanal ortamda her türlü insan var, 50 yaşındaki adam bile 13 yaşındaki çocuğun durumuna düşebiliyor. Siz niye 18 yaş altı insanların forumdaki yetisini kısıtlıyorsunuz? Böyle bir durumda aile denetimi önemli. 13 yaşında olup da buradaki bir çok yetişkin üyeye göre daha olgun, mantıklı konuşan kişiler var. Unutmayın ki sene 2024, her türlü insan karakteri görebiliyoruz 😃 Ben günlük hayatta açıkça söylüyorum derdimi anlatmakta zorlanırım, yaşım profilimde yazıyor çekinmiyorum.

Kimlik, yüz ve cihaz doğrulama gibi güvenlik etkenleri gerekir o zaman, bu tür şeyleri de internete sızdırmaya gerek yok.

Cinsellik ve sosyolojiyi eleştiren Instagram ve Facebook grupları mevcut, konuda bahsedilen ayrıcalıklı grup burası için gereksiz olur bence.

Siz tartışa durun ben de karnımı doyurup kurabiye yapmaya gideyim bari

Sanal ortamda her türlü insan var, 50 yaşındaki adam bile 13 yaşındaki çocuğun durumuna düşebiliyor. Siz niye 18 yaş altı insanların forumdaki yetisini kısıtlıyorsunuz? Böyle bir durumda aile denetimi önemli. 13 yaşında olup da buradaki bir çok yetişkin üyeye göre daha olgun, mantıklı konuşan kişiler var. Unutmayın ki sene 2024, her türlü insan karakteri görebiliyoruz 😃 Ben günlük hayatta açıkça söylüyorum derdimi anlatmakta zorlanırım, yaşım profilimde yazıyor çekinmiyorum.
Tabiri caizse arkadaş 18 yaş üstüleri tanrı olarak ilan etmiş resmen. Sanki 18 yaş üstülerde hiç toxic yok 0 toxic. Sanki hiç hata yapmıyor onlarda.

Söylediğin de makul. Ben burada belirli böyle alt-bölümler olduğu için bu öneriyi yaptım ve çok fazla yaşlar arası tartışma gördüğüm için. Tek kullandığım forum da burası. Kimse buraya bu konuları tartışmak için gelmiyor ama önüne düşünce yorum yapma isteği duyan çok kişi var. 18 yaş altı bireyler dahil.

Reddit ve forumlar, Facebook gruplarının vs yaş sınırı olmamasına ve böyle kullanıldıklarına bakıldığında buraya uygulamak deney olur zaten. İnternete aykırı, 30 yaş sınırı da istenir normal şekilde.

Forumun kirlenmemesi için erkekler soruyor kategorisi kaldırıldı, ki bence kaldırılması da gerekliydi. Eger bu yapılırsa bir farkı kalmaz zaten.

Burası bir forum sitesi ve halka açık bir forum sitesidir ve zaten yöneticiler böyle bir şeye asla onay vermez. 18 yaşındakiler Allah değil peygamber değil. Burada her yaş grubu konu açar kişinin yaşını tespit edemezsiniz. Çok,çok gereksiz ve aşırı gereksiz bir konu ve öneri.

Kısa vadede işe yarayabileceğini düşündüğüm ufak tefek şeyleri sıralayayım yaşça büyükler için:

-Öncelikle küçüklerle tartışmamaya çalışın.
-Tartışma sırasında yaşının veya entelektüel seviyesinin yeterli olmadığını hissettiğiniz zaman, karışınızdaki küçüğün yaşına uygun cümleler kurarak tartışmayı sürdürün.
-Karşınızdaki küçüğün yaşını küçümsemeyin ve küçümsediğinizi hissettirmeyin ki, bir birey olduğunu hissetmesi durumunda daha uygun cümlelerle sizle tartışacak ve muhtemelen daha az saygısızlık yapacak.
-Hala işin içinden çıkamıyorsanız, ilk önerime geri dönün. Yani tartışmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.