Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
7
Yalnızca onaylı 18 yaş ve üzeri kişilerin erişebileceği veya konu açıp yorum yapabileceği bir kategori/bölüm önerisinde bulunmak istiyorum.

Önerimin Sebepleri:

Felsefe, cinsellik, ekonomi, dini konular, siyaset, üniversite ve meslek hayatı gibi bilumum tartışmalı konular, 18 yaş altındaki bireyler ve 18 yaşın üzerindeki yetişkin bireylerin birlikte tartışmasıyla bazen makarna gibi bir hal alabiliyor.

Normalde, gerçek hayatta 25 yaşındaki birisinin 13 yaşındaki bir çocuk ile cinsiyet kavramını tartışması ne kadar doğruysa, burada olması da o kadar doğru.

Yetişkin olmayan birisinin ailesinden gördüğü dini ideolojiyi savunması da örneklerden bir tanesi.

Belirli bir taraf fikir sahibi olmadan veya olamadan tartışma ortamına giriyor.

İsteyenlerin yalnızca bu kısımda konu açıp, yalnızca yetişkinler ile birlikte tartışma/münakaşaya girebilmesini dilerdim.

Takdir edersiniz ki derinlemesine karmaşık ve tartışmalı konuların akışının ve ciddiyetinin bozulmasını konu sahibi de istemez. Bu şekilde daha verimli bir tartışma ortamı sağlanabilir.

Cinsellik, cinsel kimlik gibi sakıncalı olabilecek konulardan da 18 yaş altı bireyleri olabildiğince ve gerektiğince uzak tutmamız gerektiğini düşünüyorum. Psikolojik etkileri de gözeterek.

Bunu yaş ayrımı olarak algılamayıp, objektif bir açıdan baktığınız için, ve yalnızca 18 yaşın altında olduğunuz için eksi basmadığınız için şimdiden teşekkür ederim.

Okumadan eksi basan arkadaşlara da yine de teşekkür ederim :)

Son düzenleme:
Artı -54 Eksi
Uygulanabilirlik açısından kolay durmuyor. Yani "kolay bulmamak" için zor yöntemlerin halihazırda var olması lazım, ben o "zor yöntemleri" bile öngöremiyorum.

Teknik kısım bir şekilde aşılabilirse iyi bir öneri, katılıyorum.

İsteğinizin farkındayım fakat böyle bir şeyi yapmak, gruplaşmaya sebep olabilir diye düşünüyorum.

Kaldı ki biz yaşlılar, gençlerin fikirlerini asla önemsemeyiz (bunu genel olarak söylüyorum, kimseyi zan altında bırakmak istemem) ya da kulak arkası yaparken, bu daha büyük sorunlar da doğurabilir.

Şahsi olarak burada bazen saçma sapan hareketler, konuşmalar yapan insanlara rastlamıştım, kimisi gençti kimisi yaşlı.

Arkadaşlarımız yaşı kanıtlama konusunda haklılar, sizin fikrinizde mantıklı ama iş uygulamaya geldiğinde, nasıl yapılacağı muamma bir konu olarak kalıyor.

Cinsellik, siyaset ve dini konu dışında bırakarak konuşacak olursam; diğer konularda herkesin fikrine ihtiyaç var ve herkesin bu konularda katılım göstermesi gereklidir.

Şimdi şunu diyebilirsiniz; neden bu üçünü dışarıda bıraktın?

Sebebi basit; bu üç konu kavga çıkarmaya en müsait konu başlıklarıdır. Bu üç konu da herkesin fikir paylaşabileceği ama herkesin kendisine göre doğrusu ya da yanlışı olabileceği konular olduğu için bunları dışarıda bırakma ihtiyacı duydum. Tabii ki bu konularda da herkesin fikrine ihtiyacımız var ama insanoğlu tartışmayı kavga etmek sandığı için bu konularda konuşmuyorum.

Önerinize kısmi olarak katılıyorum ama bunun beraberinde getireceği sorunların nasıl aşılacağı noktasın da beyin fırtınası yapmamız gerektiği için de nötr kalmayı tercih ediyorum.

Açıkçası kimsenin yaşı yüzünden meclis dışında da kalmasını istemiyorum.

Fikirlerinize katılıyorum ama uygulaması ve sonuçları ciddi sonuçlara sebebiyet verecektir, yani iyi düşünmek gerekli.

Kaldı ki burada bile tartışmayı beceremediğimizi yine görüyorum.

Parçası olmasak güzel bir toplumuz.

Siz niye 18 yaş altı insanların forumdaki yetisini kısıtlıyorsunuz?
Ben hiçbir şeyi kısıtlamıyorum dostum. Bu sadece bir tane bölüm için :)
Tabiri caizse arkadaş 18 yaş üstüleri tanrı olarak ilan etmiş resmen. Sanki 18 yaş üstülerde hiç toxic yok 0 toxic. Sanki hiç hata yapmıyor onlarda.
Böyle bir şey söylemedim. :) Önerileri iyi oku istersen. Söylediğim bazı konular 18 yaş altı bireyleri ilgilendiren konular kesinlikle değiller.

Önerinize kısmi olarak katılıyorum ama bunun beraberinde getireceği sorunların nasıl aşılacağı noktasın da beyin fırtınası yapmamız gerektiği için de nötr kalmayı tercih ediyorum.

Açıkçası kimsenin yaşı yüzünden meclis dışında da kalmasını istemiyorum.

Fikirlerinize katılıyorum ama uygulaması ve sonuçları ciddi sonuçlara sebebiyet verecektir, yani iyi düşünmek gerekli.
Aslında konuyu doğrudan 2 sebeple açtım.

Birincisi zaten bu, beyin fırtınası.

İkincisi de 18 yaş altı bireylerin eksiye boğacağını bilmeme rağmen: yönetimin kesin kararı vermesi ve en azından bu öneriyi duyması. Amacına ulaştığını düşünüyorum.

Felsefe, cinsellik, ekonomi, dini konular, siyaset, üniversite ve meslek hayatı gibi bilumum tartışmalı konular, 18 yaş altındaki bireyler ve 18 yaşın üzerindeki yetişkin bireylerin birlikte tartışmasıyla bazen makarna gibi bir hal alabiliyor.

Normalde, gerçek hayatta 25 yaşındaki birisinin 13 yaşındaki bir çocuk ile cinsiyet kavramını tartışması ne kadar doğruysa, burada olması da o kadar doğru.

Yetişkin olmayan birisinin ailesinden gördüğü dini ideolojiyi savunması da örneklerden bir tanesi.

Belirli bir taraf fikir sahibi olmadan veya olamadan tartışma ortamına giriyor.

İsteyenlerin yalnızca bu kısımda konu açıp, yalnızca yetişkinler ile birlikte tartışma/münakaşaya girebilmesini dilerdim.

Takdir edersiniz ki derinlemesine karmaşık ve tartışmalı konuların akışının ve ciddiyetinin bozulmasını konu sahibi de istemez. Bu şekilde daha verimli bir tartışma ortamı sağlanabilir.

Cinsellik, cinsel kimlik gibi sakıncalı olabilecek konulardan da 18 yaş altı bireyleri olabildiğince ve gerektiğince uzak tutmamız gerektiğini düşünüyorum. Psikolojik etkileri de gözeterek.
Ya mesaj silmek istedim kısa dursun diye, silemedim. Buralarda resmen ırkçı gibi 18 yaş altını kötülemişsiniz.

Ben hiçbir şeyi kısıtlamıyorum dostum. Bu sadece bir tane bölüm için :)

Böyle bir şey söylemedim. :) Önerileri iyi oku istersen. Söylediğim bazı konular 18 yaş altı bireyleri ilgilendiren konular kesinlikle değiller.

Öyle insanlar gördüm ki, 18 yaşındaki bireylerden çok daha olgun ve zekiler.
Kendim için söylemiyorum bunu kesinlikle yanlış anlaşılmasın.

Konuda kendimi oldukça açık bir biçimde ifade etmeme rağmen, sanki annemin karnından 18 yaşında çıkmışım gibi davrandığımı düşünenler olmuş.

Konunun muhatabı yönetim ve 18 yaş üzeri bireylerdi.

Buna ben de katılıyorum zaten ama genele bakmak durumundayız. Benim yaptığım şey düşüncemi yönetimin huzuruna sunmak burada.
Boş boş konuşanları takmazsınız yanıtlamazsınız olur biter. Diğerlerinin ne suçu var? Ben bunları kendim için savunmuyorum. Zaten felsefe kısmında çok çok az mesajım var girmiyorum bile. Göz atıp çıkıyorum o da merak ettiğimden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.