Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
7
Yalnızca onaylı 18 yaş ve üzeri kişilerin erişebileceği veya konu açıp yorum yapabileceği bir kategori/bölüm önerisinde bulunmak istiyorum.

Önerimin Sebepleri:

Felsefe, cinsellik, ekonomi, dini konular, siyaset, üniversite ve meslek hayatı gibi bilumum tartışmalı konular, 18 yaş altındaki bireyler ve 18 yaşın üzerindeki yetişkin bireylerin birlikte tartışmasıyla bazen makarna gibi bir hal alabiliyor.

Normalde, gerçek hayatta 25 yaşındaki birisinin 13 yaşındaki bir çocuk ile cinsiyet kavramını tartışması ne kadar doğruysa, burada olması da o kadar doğru.

Yetişkin olmayan birisinin ailesinden gördüğü dini ideolojiyi savunması da örneklerden bir tanesi.

Belirli bir taraf fikir sahibi olmadan veya olamadan tartışma ortamına giriyor.

İsteyenlerin yalnızca bu kısımda konu açıp, yalnızca yetişkinler ile birlikte tartışma/münakaşaya girebilmesini dilerdim.

Takdir edersiniz ki derinlemesine karmaşık ve tartışmalı konuların akışının ve ciddiyetinin bozulmasını konu sahibi de istemez. Bu şekilde daha verimli bir tartışma ortamı sağlanabilir.

Cinsellik, cinsel kimlik gibi sakıncalı olabilecek konulardan da 18 yaş altı bireyleri olabildiğince ve gerektiğince uzak tutmamız gerektiğini düşünüyorum. Psikolojik etkileri de gözeterek.

Bunu yaş ayrımı olarak algılamayıp, objektif bir açıdan baktığınız için, ve yalnızca 18 yaşın altında olduğunuz için eksi basmadığınız için şimdiden teşekkür ederim.

Okumadan eksi basan arkadaşlara da yine de teşekkür ederim :)

Son düzenleme:
Artı -54 Eksi
Bu konuda yaşça büyük herkesin bireysel çözümler geliştirmesi gerekiyor. Ben benimkileri sıraladım.
Teşekkür ederim hepsi için. Benim bir kişiyle tartışmayı bırakmam ALT F4'e basmama bakar. İnternet üzerinde ne olursa olsun biriyle tartışmanın saçma olduğunu düşünüyorum fakat aslında açıkçası önerimin misyonunun herkesi ve Techolay'daki bazı konu gruplarının tartışma kalitesini etkileyeceğini düşünüyordum.

Teşekkür ederim hepsi için. Benim bir kişiyle tartışmayı bırakmam ALT F4'e basmama bakar. İnternet üzerinde ne olursa olsun biriyle tartışmanın saçma olduğunu düşünüyorum fakat aslında açıkçası önerimin misyonunun herkesi ve Techolay'daki bazı konu gruplarının tartışma kalitesini etkileyeceğini düşünüyordum.
Daha önce dediğim gibi, niyetin güzel elbette ama maalesef uygulaması çok zor. Ben de isterim güzel ve seviyeli tartışmalar yapmayı. Böyle tartışmalar, birisinin haklı veya haksız çıkmasından çok taraflara bir şeyler katar, bir şeyler öğrenmelerini sağlar.

Ben bu sebeple bu siteye sadece teknoloji sitesi olarak bakıyorum. Yani yalnızca teknoloji ile ilgili kategorilerde yazıyorum. Diğer kategorilere yazmayışımın bir sebebi de bu. Muhatabımla seviyeli tartışma yapabileceğimi düşünmediğimden, ne kendimi ne de karşımdakini yormak istiyorum. O yüzden teknoloji ile ilgili kategorilerde dolaşıp, ya bilgim dahilinde birilerine yardım ediyorum ya bir sorunum için yardım istiyorum ya da bir şeyler öğrenmiş oluyorum.

Bu konuda gönlünüzü ferah tutun, inanıyorum ki mesajınız birisi veya birilerine ulaştı.

Pek gerek olduğunu düşünmüyorum. Kimsenin ne olduğunu kanıtlayamayız, fikir güzel ama işlenişte sınıfta kalır. Kaldı ki 18 yaş üstü ve altı olunca ne oluyor anlamıyorum. Çoğu cidden çocuk olsa da aralarında akıllı kişiler de çıkıyor. Akıl yaşta değil baştadır diyerekten konuyu izlemeye devam ediyorum.

Öneri mantıklı, artiladim ancak yaş doğrulamasının nasıl olacağı da önemli.

Bazı DC sunucularına girişteki gibi; kimlikteki doğum tarihimizi, nickimizin de yazdığı bir kağıt ile beraber çekebiliriz, bingo. Ne kadar doğru olur muamma, fikir sadece.

Neyse, her şeyin basit bir dille anlatılmasına rağmen konudaki cevaplar aklıma bugun actigim konuyu getirdi:

İnternette herkesin kendini ifade etme hakkı var. 13 yaş ve üzeri herkes internetteki ortamlarda bulunabilir. Benim söylemek istediğim şey bambaşkaydı.

Senin dediğine gelirsek o zaman bunun için kayıt olurken kimlik doğrulaması gerekiyor bu bilgileride kimse paylaşmaz güvenlik açısından.

İsmi Techolay olan bir forumun ana tartışma konusu felsefe, cinsellik, ekonomi, dini konular, siyaset, üniversite ve meslek hayatı olamaz, sırf bu sebepten ayrım yapmakta doğru değil. Bana sorarsanız sıraladığınız bu konular 18 yaşını geçmiş kişilerin bile fikir üretebileceği olgunluğa sahip oldukları konular değil.

o zaman bunun için kayıt olurken kimlik doğrulaması gerekiyor
Kayıt olurken değil. O bölüme erişmek istiyorsa.

İsmi Techolay olan bir forumun ana tartışma konusu felsefe, cinsellik, ekonomi, dini konular, siyaset, üniversite ve meslek hayatı olamaz, sırf bu sebepten ayrım yapmakta doğru değil. Bana sorarsanız sıraladığınız bu konular 18 yaşını geçmiş kişilerin bile fikir üretebileceği olgunluğa sahip oldukları konular değil.
Ana tartışma konusu değil. Zaten bu yüzden ismi alt bölüm.

Yetişkin olarak adledilen kesim 18 yaş ve üzeri oluyor. Yoksa yönetimin aldığı bir karar ile bu sınır 21 de olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.