Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
7
Yalnızca onaylı 18 yaş ve üzeri kişilerin erişebileceği veya konu açıp yorum yapabileceği bir kategori/bölüm önerisinde bulunmak istiyorum.

Önerimin Sebepleri:

Felsefe, cinsellik, ekonomi, dini konular, siyaset, üniversite ve meslek hayatı gibi bilumum tartışmalı konular, 18 yaş altındaki bireyler ve 18 yaşın üzerindeki yetişkin bireylerin birlikte tartışmasıyla bazen makarna gibi bir hal alabiliyor.

Normalde, gerçek hayatta 25 yaşındaki birisinin 13 yaşındaki bir çocuk ile cinsiyet kavramını tartışması ne kadar doğruysa, burada olması da o kadar doğru.

Yetişkin olmayan birisinin ailesinden gördüğü dini ideolojiyi savunması da örneklerden bir tanesi.

Belirli bir taraf fikir sahibi olmadan veya olamadan tartışma ortamına giriyor.

İsteyenlerin yalnızca bu kısımda konu açıp, yalnızca yetişkinler ile birlikte tartışma/münakaşaya girebilmesini dilerdim.

Takdir edersiniz ki derinlemesine karmaşık ve tartışmalı konuların akışının ve ciddiyetinin bozulmasını konu sahibi de istemez. Bu şekilde daha verimli bir tartışma ortamı sağlanabilir.

Cinsellik, cinsel kimlik gibi sakıncalı olabilecek konulardan da 18 yaş altı bireyleri olabildiğince ve gerektiğince uzak tutmamız gerektiğini düşünüyorum. Psikolojik etkileri de gözeterek.

Bunu yaş ayrımı olarak algılamayıp, objektif bir açıdan baktığınız için, ve yalnızca 18 yaşın altında olduğunuz için eksi basmadığınız için şimdiden teşekkür ederim.

Okumadan eksi basan arkadaşlara da yine de teşekkür ederim :)

Son düzenleme:
Artı -54 Eksi
Niyeti anladım ancak uygulanabilirliği maalesef çok zor. Bunun için harcanacak enerjinin verimli olmayacağını düşünüyorum. Eksileme veya artılama yapmayacağım bu yüzden.

Bir de konuyu okurken kimin belirli bir "akıl yaşı" seviyesinin altında olduğu da bariz belli oluyor.

Burada 18 sembolik bir sayı. Günlük yaşantıda işleri kolaylaştırmak için belirli konuları standartize etmemiz gerekir. Yaş da bunlardan birisi. Bir yaşı söylemesi gerekiyor, zorunda yani ve resmiyette reşit olma yaşının bunun için uygun olacağını düşünmüş. 16 demiş olsa bu sefer neden 16 olacaktı, sonu gelmez yani bunun.

Yoksa 18 yaşına girmeden tam 10 dakika önce insan, 10 dakika sonrasında Tanrı olmuyorsunuz zaten. Onu herkes biliyor.

Niyeti anladım ancak uygulanabilirliği maalesef çok zor. Bunun için harcanacak enerjinin verimli olmayacağını düşünüyorum. Eksileme veya artılama yapmayacağım bu yüzden.

Bir de konuyu okurken kimin belirli bir "akıl yaşı" seviyesinin altında olduğu da bariz belli oluyor.

Burada 18 sembolik bir sayı. Günlük yaşantıda işleri kolaylaştırmak için belirli konuları standartize etmemiz gerekir. Yaş da bunlardan birisi. Bir yaşı söylemesi gerekiyor, zorunda yani ve resmiyette reşit olma yaşının bunun için uygun olacağını düşünmüş. 16 demiş olsa bu sefer neden 16 olacaktı, sonu gelmez yani bunun.

Yoksa 18 yaşına girmeden tam 10 dakika önce insan, 10 dakika sonrasında Tanrı olmuyorsunuz zaten. Onu herkes biliyor.
♥ Katılıyorum tamamen.

Yalnızca onaylı 18 yaş ve üzeri kişilerin erişebileceği veya konu açıp yorum yapabileceği bir kategori/bölüm önerisinde bulunmak istiyorum.

Önerimin Sebepleri:

Felsefe, cinsellik, ekonomi, dini konular, siyaset, üniversite ve meslek hayatı gibi bilumum tartışmalı konular, 18 yaş altındaki bireyler ve 18 yaşın üzerindeki yetişkin bireylerin birlikte tartışmasıyla bazen makarna gibi bir hal alabiliyor.

Normalde, gerçek hayatta 25 yaşındaki birisinin 13 yaşındaki bir çocuk ile cinsiyet kavramını tartışması ne kadar doğruysa, burada olması da o kadar doğru.

Yetişkin olmayan birisinin ailesinden gördüğü dini ideolojiyi savunması da örneklerden bir tanesi.

Belirli bir taraf fikir sahibi olmadan veya olamadan tartışma ortamına giriyor.

İsteyenlerin yalnızca bu kısımda konu açıp, yalnızca yetişkinler ile birlikte tartışma/münakaşaya girebilmesini dilerdim.

Takdir edersiniz ki derinlemesine karmaşık ve tartışmalı konuların akışının ve ciddiyetinin bozulmasını konu sahibi de istemez. Bu şekilde daha verimli bir tartışma ortamı sağlanabilir.

Cinsellik, cinsel kimlik gibi sakıncalı olabilecek konulardan da 18 yaş altı bireyleri olabildiğince ve gerektiğince uzak tutmamız gerektiğini düşünüyorum. Psikolojik etkileri de gözeterek.

Bunu yaş ayrımı olarak algılamayıp, objektif bir açıdan baktığınız için, ve yalnızca 18 yaşın altında olduğunuz için eksi basmadığınız için şimdiden teşekkür ederim.

Okumadan eksi basan arkadaşlara da yine de teşekkür ederim :)
Hepsini okudum ve onun bilinci ile eksi bastım.🙂

Diyelim ki 18 yaş özel kategorileri geldi. Kimin 18'den büyük kimin küçük olduğunu nasıl anlayacaksınız? 18'in altında olup yaşını 20-30 yapan birçok arkadaş var. Diyelim ki bu iş de çözüldü (ki çözüleceğinden hiç emin değilim), forum siteleri herkese açık siteler. Burada yapılan her şey herkes tarafından görülebilir. (Bazı durumlarda bu değişebilir). Bu kategoriler içinde insanlar, kategoriye giremeyen insanların arkasından konuşur. Evet, konuşanlara yetkili tarafından gereken yapılır, ama sonuçta o sohbet döner.

Evet, bu yüzden eksi bastım.☺️

18 yasında olduklarını nasıl bilecegiz, ona da bir cözüm öneriniz var mı🤔
Telefon onayı.

18 yaşın altında olduğum için değil, gereksiz olduğu için eksi bastım ben. 18 yaşındakiler Allah mı?
Felsefe, cinsellik, ekonomi, dini konular, siyasetüniversite ve meslek hayatı gibi bilumum tartışmalı konular, 18 yaş altındaki bireyler ve 18 yaşın üzerindeki yetişkin bireylerin birlikte tartışmasıyla bazen makarna gibi bir hal alabiliyor.
Burada belirtmiş ya zaten kavganın ne mantığı var.

Keşke onaylansa ama imkanı yok gibi. ☹️

O foruma veya kategoriye girenlerin gerçekten 18 yaş ve üzerinde olduğu nasıl anlaşılacak? Burası her yaşa açık bir forum ayrıca. Forumda öyle T.C kimlik doğrulama gibi bir sistem olmadığından ve hiçbir zaman da olmayacağından bunun gelmesinin imkanı sıfır.

Metin2 item satış sitelerine bile T.C. doğrulaması geliyorsa buraya hayli hayli gelir. Metin2'de item satmak ban sebebi bir de.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.