Haziran'dan beridir iş arıyorum, sağda solda hiç bulamıyorum. İstanbul'un merkezlerinden birinde yaşıyorum, yaşım 18, lise bitti ama kimse almıyor. Kariyer sitelerinden başvurular yapıyorum, geri dönüş yok; sonra gittim tek tek zincir mağazalara CV bıraktım ancak yine geri dönüş alamadım. Herkes tecrübeli ve askerliği bitirmiş, yaş olarak da büyük kişiler arıyor. Tavsiyesi olan var mı?
Detaylar
Kim cevapladı?Blackraven
Üstün
İş bulacak tanıdık yoksa en sağlıklısı askerliği aradan çıkartmak. Maalesef çoğu işveren 1 ay 3 ay veya 2 yıl sonra işten ayrılma ihtimali olan elemanı işe almak istemiyor.
O zor üniversite okuyacağım bu yıl Eylül ayına kadar çalışmak için arıyorum. Dediğiniz gibi zaten 18 yaşında durunca direkt belli oluyor sadece yaz için çalışmak istediğim.İş bulacak tanıdık yoksa en sağlıklısı askerliği aradan çıkartmak. Maalesef çoğu işveren 1 ay 3 ay veya 2 yıl sonra işten ayrılma ihtimali olan elemanı işe almak istemiyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
Blackraven
Üstün
O zor üniversite okuyacağım bu yıl Eylül ayına kadar çalışmak için arıyorum. Dediğiniz gibi zaten 18 yaşında durunca direkt belli oluyor sadece yaz için çalışmak istediğim.
Mcdonalds vb. başvurdunuz mu? Oralar bildiğim kadarıyla o kadar umursamıyor geçici elemanı çünkü işçi değişimi çok sık oluyor.
İnternet üzerinden başvurdum yakın zamanda gidip CV'de bırakacağım. Burger Yiyelim var orayada başvuracağım.Mcdonalds vb. başvurdunuz mu? Oralar bildiğim kadarıyla o kadar umursamıyor geçici elemanı çünkü işçi değişimi çok sık oluyor.
Canepe
Uzman
TAB Gıda da hemen hemen her firma çalışanını sevmediği ve çok sirkülasyon olduğu için eleman sürekli ararlar. TAB Gıda bünyesinde yer alan yerlerde kolaylıkla işe girebilirsiniz. Ama hayat yok benden demesi...
Sirkülasyonun sebebi de aslında bu. Tavsiyem girin, arkadaşlıklar edinin. İş bulmanın en kolay yolu networktür. Ordan ayrılan biriyle kurduğunuz bağ belki sizinde o işten ayrılıp onla beraber başka yerde çalışmanızı sağlar. Bu zamana kadar girdiğim her iş genelde böyle idi. Arkadaşlarım aracılığıyla iş buldum genelde.
Sirkülasyonun sebebi de aslında bu. Tavsiyem girin, arkadaşlıklar edinin. İş bulmanın en kolay yolu networktür. Ordan ayrılan biriyle kurduğunuz bağ belki sizinde o işten ayrılıp onla beraber başka yerde çalışmanızı sağlar. Bu zamana kadar girdiğim her iş genelde böyle idi. Arkadaşlarım aracılığıyla iş buldum genelde.
Geraltın kılıcı
Üstün
Haziran'dan beridir iş arıyorum, sağda solda hiç bulamıyorum. İstanbul'un merkezlerinden birinde yaşıyorum, yaşım 18, lise bitti ama kimse almıyor. Kariyer sitelerinden başvurular yapıyorum, geri dönüş yok; sonra gittim tek tek zincir mağazalara CV bıraktım ancak yine geri dönüş alamadım. Herkes tecrübeli ve askerliği bitirmiş, yaş olarak da büyük kişiler arıyor. Tavsiyesi olan var mı?
Yakınında restaurant varsa "komi veya servant görevlisi arıyor musunuz?" diye sor.
Kanka Otobüs firmaları (Kamil Koç özellikle) muavin arıyor. Günlük 2,000 TL olması lazım. Yapabilirim diyorsan ona bir bak. İşkur veya şehrinin "itiraf" sayfalarına bakabilirsin. Ben kendi ilçemin itiraf sayfasında az iş bulup çalışmadım mesela.Haziran'dan beridir iş arıyorum, sağda solda hiç bulamıyorum. İstanbul'un merkezlerinden birinde yaşıyorum, yaşım 18, lise bitti ama kimse almıyor. Kariyer sitelerinden başvurular yapıyorum, geri dönüş yok; sonra gittim tek tek zincir mağazalara CV bıraktım ancak yine geri dönüş alamadım. Herkes tecrübeli ve askerliği bitirmiş, yaş olarak da büyük kişiler arıyor. Tavsiyesi olan var mı?
İnternetten başvurmak ile olmaz, gidip kendin konuş. "Eleman lazım mı?" diye sor. %80-90 ihtimalle elemana ihtiyaçları vardır. Yemek zincirlerinde çalışanları çok yordukları için, işe girenler çok durmuyor. Dolayısıyla sürekli bir sirkülasyon söz konusu.İnternet üzerinden başvurdum yakın zamanda gidip CV de bırakacağım. Burger Yiyelim var, oraya da başvuracağım.