muhammetscq

Çalışkan
Öncelikle iyi sosyaller.

Konuyu pek uzatmamaya çalışacağım. Biraz iç dökme ve fikir almak amacıyla açıyorum konuyu.

Gerek normal hayatta, gerek sosyal medya üzerinden şansımı pek çok kez denedim ama olmadığı gibi beni bayağı yıprattı bu durum. Sorun bende mi diye sordum kaç kez kendi kendime belki olabilir. Lakin çevremde toksik ilişkisi olan onca kişi var. Benimki olmuyorken onlarınki nasıl oluyor?

Çevrem soruyor "Birisi var mı, hiç oldu mu?" gibisinden. Yok deyince şaşkın şaşkın bakıyorlar. Ulan ben de istemem mi yani biri olsun, onunla birçok şeyi paylaşayım, konuşayım. Ama olmadı işte.

Bu durum ara ara beni bayağı sinirlendiriyor. Kendimi bazı şeyler için çok geçmiş kalmış gibi hissediyorum. Tip konusunda ben kendimi pek beğenmiyorum ama çevrem sık sık iltifat eder özellikle burnum hakkında. Ortaokula giden veletlerin bile sevgilisi var, kendimi harbi aciz biri gibi hissediyorum.

Arada bakan kızlar falan oluyor ben de hafiften niyetleniyorum açılma konusunda ama sonra kalsın diyorum. Nasıl olsa yine boşa kürek çekmiş olacağım. Yine yıpranan, olduğu yerde çürüyen ben olacağım; karşı tarafsa muhtemelen alay malzemesi haline getirecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle iyi sosyaller.

Konuyu pek uzatmamaya çalışacağım. Biraz iç dökme ve fikir almak amacıyla açıyorum konuyu.

Gerek normal hayatta, gerek sosyal medya üzerinden şansımı pek çok kez denedim ama olmadığı gibi beni bayağı yıprattı bu durum. Sorun bende mi diye sordum kaç kez kendi kendime belki olabilir. Lakin çevremde toksik ilişkisi olan onca kişi var. Benimki olmuyorken onlarınki nasıl oluyor?

Çevrem soruyor "birisi var mı, hiç oldu mu?" gibisinden. Yok deyince şaşkın şaşkın bakıyorlar. Ulan ben de istemem mi yani biri olsun, onunla birçok şeyi paylaşayım, konuşayım. Ama olmadı işte.

Bu durum ara ara beni bayağı sinirlendiriyor. Kendimi bazı şeyler için çok geçmiş kalmış gibi hissediyorum. Tip konusunda ben kendimi pek beğenmiyorum ama çevrem sık sık iltifat eder özellikle burnum hakkında. Ortaokula giden veletlerin bile sevgilisi var, kendimi harbi aciz biri gibi hissediyorum.

Arada bakan kızlar falan oluyor ben de hafiften niyetleniyorum açılma konusunda ama sonra kalsın diyorum. Nasıl olsa yine boşa kürek çekmiş olacağım. Yine yıpranan, olduğu yerde çürüyen ben olacağım; karşı tarafsa muhtemelen alay malzemesi haline getirecek.

Hiçbir şeye geç kalmamışsın yaşın daha 19, 39 olan insanlar bile umudunu kesmemişken senin böyle konuşman saçmalık. Etrafta çok fazla toksik insan var ama bugüne kadar 1 ilişkin bile olmadıysa sorun muhtemelen sendedir. Konuşmanda, özgüveninde, düşünce yapında, elbet bir veya birden fazla şeyinde sen hatalısındır.

MersinliToji'ye dediklerimi atayım sana.
Ufka bakmak yerine burnunun önüne bakarsan belki de aradığın kişiyi bulacaksın haberin yok.
Bu işler arayışta olmakla değil gözünün önündeki şeye bakarak ve kendini ihmal etmeyerek olur.
Bu kadar basit, arayışta olmak Türk kızlarının en nefret ettiği şeylerden birisi. Sürekli sevgili arayan birisiyle sevgili olursa kafasındaki düşünce aynen şöyle oluyor: 'Bu çocuk sürekli sevgili arıyor, benden daha güzel veya daha fazla ilgi veren birini bulursa onunla birlikte olur. Bu çocukla uğraşmak yerine salmak daha mantıklı olur.'

Eskiden olsaydı açıl derdim ancak şimdi gerek yok. Önüne bak kendine yatırım yap şu anda açıllığın kişi yüksek ihtimalle seni 1 yıl kullanıp bırakacak. Arkadaşımdam örnek vereyim o da senle aynı yaşta. Bir kızla sevgili oldu kıza iş buldu eski telefonunu verdi vaktini verdi bu yüzden üniversite sınavı mafhvoldu, şu an kız terk etti ve arkadaşım dımdızlak ortada. Mezuna kaldı.

Eskiden olsaydı açıl derdim ancak şimdi gerek yok. Önüne bak kendine yatırım yap şu anda açıllığın kişi yüksek ihtimalle seni 1 yıl kullanıp bırakacak. Arkadaşımdam örnek vereyim o da senle aynı yaşta. Bir kızla sevgili oldu kıza iş buldu eski telefonunu verdi vaktini verdi bu yüzden üniversite sınavı mafhvoldu, şu an kız terk etti ve arkadaşım dımdızlak ortada. Mezuna kaldı.
Fazla ilgiyi alan kaçıyor. Türkiye gerçekleri bu.
İlgi açlığında zirve bir ülkeyiz.

Hepinizin yorumunu okudum. Aslında birkaç kez fırsatın oldu ama onlarda da ben tartmadım yani istemedim. Belki sizin dedikleriniz doğru başka yerde değil burnunun dibinde olana bakmak lazım.

Ama ben çok düşünen biriyim rahat edemiyorum. Tabii eskiye görebu huyumu epey terk ettim ama hâlâ daha bir nevze var.

Hepinizin yorumunu okudum. Aslında birkaç kez fırsatın oldu ama onlarda da ben tartmadım yani istemedim. Belki sizin dedikleriniz doğru başka yerde değil burnunun dibinde olana bakmak lazım.

Ama ben çok düşünen biriyim rahat edemiyorum. Tabii eskiye görebu huyumu epey terk ettim ama hâlâ daha bir nevze var.
Çok düşünmek iyidir de takıntı hâline geldiği anda can sıkıyor.
Kendimden örnek veremiyorum malumunuz benim ilişkim fazlasıyla uzun ve çok anormal bir örnek ama arkadaşımdan örnek vermek gerekirse;
Kendisi takımdan arkadaşım, çok fazla sevgili isteyen ve bunun için çaba sarf eden birisiydi. En sonunda çektim kenara, dedim ki: 'Kanka, aramak yerine birazcık burnunun önündekilere mi baksan? zorlamak yerine birazcık akışına bırakıp kafa toplamaya bak.' Çok değil 2 ya da 3 ay sonra çocuk geldi yanıma sevgilisiyle, benim bu konuşmamdan 1 ay sonra sevgili yapıp saklamış bizden, şu anda hâlen sevgililer ve gayet mutlu bir ilişkileri var.
İşin özü şu; Arayıp çevrenin genel istekleri ile kendi isteklerini karşılaştırıp ikisinin ortasında ve senin kişiliğine uygun bir kriter oturtup oluruna bırakmak hem kafayı topluyor hem de bir yerden sonra aşırı düşünme saplantısından kurtarıyor.

Çok düşünmek iyidir de takıntı hâline geldiği anda can sıkıyor.
Kendimden örnek veremiyorum malumunuz benim ilişkim fazlasıyla uzun ve çok anormal bir örnek ama arkadaşımdan örnek vermek gerekirse;
Kendisi takımdan arkadaşım, çok fazla sevgili isteyen ve bunun için çaba sarf eden birisiydi. En sonunda çektim kenara, dedim ki: 'kanka, aramak yerine birazcık burnunun önündekilere mi baksan? Zorlamak yerine birazcık akışına bırakıp kafa toplamaya bak.' çok değil 2 ya da 3 ay sonra çocuk geldi yanıma sevgilisiyle, benim bu konuşmamdan 1 ay sonra sevgili yapıp saklamış bizden, şu anda hâlen sevgililer ve gayet mutlu bir ilişkileri var.
İşin özü şu; arayıp çevrenin genel istekleri ile kendi isteklerini karşılaştırıp ikisinin ortasında ve senin kişiliğine uygun bir kriter oturtup oluruna bırakmak hem kafayı topluyor hem de bir yerden sonra aşırı düşünme saplantısından kurtarıyor.

Hocam çok haklısınız tafsiyeniz için minnettarım.

Lakin ben geçmişte çok fazla olumsuz olay yaşadım. O yüzden ne kadar sabit bir düşünceyle çıksamda bir süre sonra endişe doluyor içime gözlerimi kaçırır oluyorum.

Yine de bu söylediklerini bir yere not ettim bundan sonra öyle bir bakış açısıyla bakmaya çalışacağım.

Hocam çok haklısınız tafsiyeniz için minnettarım.

Lakin ben geçmişte çok fazla olumsuz olay yaşadım. O yüzden ne kadar sabit bir düşünceyle çıksamda bir süre sonra endişe doluyor içime gözlerimi kaçırır oluyorum.

Yine de bu söylediklerini bir yere not ettim bundan sonra öyle bir bakış açısıyla bakmaya çalışacağım.
Yaşayan çok insan var, insan yaşadıklarından ders çıkarıp güncel şartlara göre kendini güncellemeyi öğrenmek zorunda.