cakiiiiiii3

Uzman
RX 7700XT
Ryzen 5 7500F
1x16 GB RAM'im var.

Takılma donma yaşıyorum çoğu oyunda Valorant Minecraft CS gibi. ChatGPT'ye sorduğumda o 1x16 RAM'in yetmediğini söyledi. internette baktım çoğu kişi yeter vs. demiş ama anlamadım. Zaten 5 6 aydır sorunu yaşıyorum, canımı çok sıktı. sorun ekran kartında olduğunu düşündüm AMD ShaderCache yüzünden ama RAM'de olabilir gibime geliyor.

Sizce 1x16 RAM sorun yaratıyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 7700XT.
Ryzen 5 7500F.
1x16 GB RAM'im var.

Takılma donma yaşıyorum çoğu oyunda Valorant Minecraft CS gibi. ChatGPT'ye sorduğumda o 1x16 RAM'in yetmediğini söyledi. İnternette baktım çoğu kişi yeter vs. demiş ama anlamadım. Zaten 5 6 aydır sorunu yaşıyorum, canımı çok sıktı. Sorun ekran kartında olduğunu düşündüm AMD shadercache yüzünden ama RAM'de olabilir gibime geliyor.

Bende 1x16 kullanıyorum bir sıkıntı yok.

RX 7700XT.
Ryzen 5 7500F.
1x16 GB RAM'im var.

Takılma donma yaşıyorum çoğu oyunda Valorant Minecraft CS gibi. ChatGPT'ye sorduğumda o 1x16 RAM'in yetmediğini söyledi. İnternette baktım çoğu kişi yeter vs. demiş ama anlamadım. Zaten 5 6 aydır sorunu yaşıyorum, canımı çok sıktı. Sorun ekran kartında olduğunu düşündüm AMD shadercache yüzünden ama RAM'de olabilir gibime geliyor.

Çift kanal RAM fazla abartılan bir şey inanılmaz bir etkisi yok.

RX 7700XT
Ryzen 5 7500F
1x16 GB RAM'im var.

Takılma donma yaşıyorum çoğu oyunda Valorant Minecraft CS gibi. ChatGPT'ye sorduğumda o 1x16 RAM'in yetmediğini söyledi. İnternette baktım çoğu kişi yeter vs. demiş ama anlamadım. Zaten 5 6 aydır sorunu yaşıyorum, canımı çok sıktı. Sorun ekran kartında olduğunu düşündüm AMD ShaderCache yüzünden ama RAM'de olabilir gibime geliyor.

Arkada fazla uygulama açıksa RAM önemli önemsiz falan değil 2x16 yaparsan o minik dropların gider çünkü bilgisayar uygulamaları tek modul ve o sayıya degil cift modul ve daha fazla alana yayacaktır ve rahatlayacaktır sistem.

Çift kanal iyidir, verimli çalışır. Bütçe ve imkan var ise 2X yaparsan daha iyi olur. Ama sorun SSD'de de olabilir, kullanıyorsan tabii. Hafif droplar bende de vardı. Daha iyi bir marka SSD aldım, pürüzsüz hale geldi sistemim.