Bütçe
2.000-2.500 TL

Great Eagle

Yetkin
Arkadaşlar, yakın zamanda 1 TB M.2 SSD almayı planlıyorum. Laptop'um PCI-e 4.0 SSD destekliyor fakat aralarında fiyat farkı var ve fazla bir bütçem yok. 3.0 sürümünü alırsam ciddi bir eksiklik yaşar mıyım? Bütçem 2-2.5K arası.

Arkadaşlar, yakın zamanda 1 TB M.2 SSD almayı planlıyorum. Laptopum PCI-e 4.0 SSD destekliyor fakat aralarında fiyat farkı var ve fazla bir bütçem yok. 3.0 sürümünü alırsam ciddi bir eksiklik yaşar mıyım? Bütçem 2-2.5K arası.

PCI-e sürümlerine örneğin. X1, X2 ve X4 değişmek üzere genelde bu X4'tür 4 GB'a kadar okuyabilir PCI-e 4 dede aynı şekilde genelde 4dür ve 8 GB saniyeye kadar okuma yazma sunabilir. 2500TL'ye 1TB PCI-E4 SSD yok 3100TL'ye Exceria Pro var DRAM'li oda önemli bir faktör. PCI-e 3 alırsanız Exceria G2 almak zorundasınız çünkü DRAM oldugu icin her yönden yararı var.

Bütçen yükselmezse:

Bütçen yükselirse:

PCI-e sürümlerine örneğin. X1, X2 ve X4 değişmek üzere genelde bu X4'tür 4 GB'a kadar okuyabilir PCI-e 4 dede aynı şekilde genelde 4dür ve 8 GB saniyeye kadar okuma yazma sunabilir. 2500TL'ye 1TB PCI-E4 SSD yok 3100TL'ye Exceria Pro var DRAM'li oda önemli bir faktör. PCI-e 3 alırsanız Exceria G2 almak zorundasınız çünkü DRAM oldugu icin her yönden yararı var.

Bütçen yükselmezse:

Bütçen yükselirse:

Peki bütceyi yükseltmeye kesinlikle değer mi hocam çünkü ben genelde oyun oynuyorum bir de arada edit yapıyorum after effect’de yani render işlerim oluyor.

Sizin kullanımınız için Gen 3.0 yeterli olacaktır. Dizüstü olduğundan Gen 4.0 hem hızdan hem de sıkışık alanda daha fazla ısınacaktır. Yer yer belki performans kaybı bile yaşayabilirsiniz. Depolama amaçlı kullanan SSD'de DRAM'e de çok gerek yok.

Sizin kullanımınız için Gen 3.0 yeterli olacaktır. Dizüstü olduğundan Gen 4.0 hem hızdan hem de sıkışık alanda daha fazla ısınacaktır. Yer yer belki performans kaybı bile yaşayabilirsiniz. Depolama amaçlı kullanan SSD'de DRAM'e de çok gerek yok.
Öneriniz var mıdır peki hocam?