Bütçe
2.000-2.500 TL
PCIe 4.0 SSD'ler yüksek sıcaklıklara ulaşabiliyor, o yüzden dizüstü bilgisayarda tepe modeller sıcaklık sorunu yaşatabilir. Bunu da dikkate almak lazım.

2.500 TL bütçede WD Blue SN5000 veya SanDisk Extreme modelleri tercih edilebilir. İkisi de performans olarak çok yakın. WD'nin kontrolcüsü biraz daha yeni ancak aynı seviye.

@yusufumm07, SN350 dandik, o paraya alınmaz.

PCIe 4.0 SSD'ler yüksek sıcaklıklara ulaşabiliyor, o yüzden dizüstü bilgisayarda tepe modeller sıcaklık sorunu yaşatabilir. Bunu da dikkate almak lazım.

2.500 TL bütçede WD Blue SN5000 veya SanDisk Extreme modelleri tercih edilebilir. İkisi de performans olarak çok yakın. WD'nin kontrolcüsü biraz daha yeni ancak aynı seviye.

Eyvallah usta

PCI-e 4.0 SSD'ler yüksek sıcaklıklara ulaşabiliyor, o yüzden dizüstü bilgisayarda tepe modeller sıcaklık sorunu yaşatabilir. Bunu da dikkate almak lazım.

2.500 TL bütçede WD blue SN5000 veya SanDisk Extreme modelleri tercih edilebilir. İkisi de performans olarak çok yakın. WD'nin kontrolcüsü biraz daha yeni ancak aynı seviye.

Bilgi için teşekkür ederim hocam, şu an laptopum da içinde gelen micron_3400 1TB SSD var. O da PCI-e 4.0 ile çalışıyor ve yükle 65 dereceye kadar geliyor. Sıcaklıklar fazla mı bilmiyorum. Mevcut SSD'im de PCI-e 4.0 ile çalışması sebebiyle PCI-e 4.0 almayı tercih ediyordum fakat sıcaklık konuları kafamı çok karıştırdı açıkçası. PCI-e 3.0 alsam sanki daha sonra pişman olacakmışım gibi bir hisse kapılıyorum fakat PCI-e 4.0 alsam da sıcaklıklar canımı sıcakmış gibi hissediyorum. Çok fazla ikilemde kaldım siz böyle bir durumda olsaydınız tercihiniz ne olurdu? Biliyorum çok soru sordum kusura bakmayın. Mevcut ssd'im de nadiren de olsa shuttering'ler oluyor fakat ssd'nin sıcaklıklarından dolayı mı kaynaklanıyor bilmiyorum.

Mesela az önce bilgisayarı açtım 45 dereceydi tarayıcıda biraz gezdim 61 dereceye çıktı. Arkada sadece steam ve kaspersky açık.
İşlemci ve Ekran kartı sıcaklarım iyi.