Bütçe
1.000-1.900 TL

CliqueDOS

Uzman
Makaleler
1
Arkadaşlar selam, konuyu kısa tutacağım.
Elimde mevcut olarak BM 800+ Phantom Power ve standı olan bir mikrofon seti var. BM 800'ün bir yedeğini alıp içini özelleştirmek ve USB mikrofona dönüştürme fikrim var, bu bir kenarda dursun ama elimdeki mevcut BM 800 çok alan kapladığı ve ne olur ne olmaz bozulursa yedekte bir mikrofon dursun dediğim için USB-C mikrofonlara bakıyordum. Havit'in Gamenote GK50 Pro modelini gördüm, fiyatının Fifine A6T modeline göre daha ucuz olması, Örnekleme/Bit derinliği konusunda daha iyi olduğunu iddia etmesi (Havit: 24 bit 192 KHz - Fifine: 16bit 44.1 KHz) frekans tepkisi (Havit: 30 HZ-20 KHz- Fifine: 60Hz- 18 KHz) gibi özellikler ilgimi çekti ve aradaki fiyat farkı da Havit'i tercih etmeyi düşünmeme neden oldu. Standın kalitesi önemli değil, elimde zaten mikrofon standı mevcut. Bu durumda alınır mı? Teşekkürler.

Arkadaşlar selam, konuyu kısa tutacağım.
Elimde mevcut olarak BM 800+ Phantom Power ve standı olan bir mikrofon seti var. BM 800'ün bir yedeğini alıp içini özelleştirmek ve USB mikrofona dönüştürme fikrim var, bu bir kenarda dursun ama elimdeki mevcut BM 800 çok alan kapladığı ve ne olur ne olmaz bozulursa yedekte bir mikrofon dursun dediğim için USB-C mikrofonlara bakıyordum. Havit'in Gamenote GK50 Pro modelini gördüm, fiyatının Fifine A6T modeline göre daha ucuz olması, Örnekleme/Bit derinliği konusunda daha iyi olduğunu iddia etmesi (Havit: 24 bit 192 KHz - Fifine: 16bit 44.1 KHz) frekans tepkisi (Havit: 30 HZ-20 KHz- Fifine: 60Hz- 18 KHz) gibi özellikler ilgimi çekti ve aradaki fiyat farkı da Havit'i tercih etmeyi düşünmeme neden oldu. Standın kalitesi önemli değil, elimde zaten mikrofon standı mevcut. Bu durumda alınır mı? Teşekkürler.

BM800'ü neden USB'ye çevireceksiniz ki? O şekilde mikrofonu çöp edersiniz. Kondester mikrofonlar 48V'a ihtiyaç duyuyor. Bilgisayardaki 5V yeterli gelmez. 30 cm uzaktan ses alamaz hale gelir mikrofon. Bunu yapmak yerine AliExpress'den JLI2555 kapsülünü alın. Çoğu mikrofona taş çıkartır.

BM800'ü neden USB'ye çevireceksiniz ki? O şekilde mikrofonu çöp edersiniz. Kondester mikrofonlar 48V'a ihtiyaç duyuyor. Bilgisayardaki 5V yeterli gelmez. Bunu yapmak yerine AliExpress'den JLI2555 kapsülünü alın. Çoğu mikrofona taş çıkartır. Bende kullanıyorum.

İçindeki devreyi tamamen değiştirmek amacım, açıkçası yapılabilecek en saçma şeyi test edip ortaya ne çıkabilir görmek.

Ancak sorum bu değil, sorum GK50 Pro yedek mikrofon olarak alınır mı?