Bütçe
2000
Kusura bakma konunu görmedim.

Sabrent rocket 4 Plus için diyorsan tabii ki kullanılabilir bilgisayar için de. Sadece üzerinde gelen soğutucu PS5 uyumlu. Onu takmasan da olur. Yalnız ürün yurt dışından geliyor, bunu bilerek al. Fiyat/performans olarak şu anda rakipsiz o SSD. O paraya phison E18 kontrolcüyle gelen disk bulamazsın.

Direkt o diski al demeyeceğim çünkü eğer PCI-e 4.0 destekli anakartın yoksa o hızları da alamayacaksın zaten. Öncelikle bilgisayar bileşenlerini detaylı bir şekilde belirtip SSD'yi hangi amaçla kullanacağını da söyler misin? Yani senin için depolama boyutu önemliyse 2.000 TL'ye Kioxia Exceria G2 1 TB modeli de mevcut mesela.

Oyunlar PCI-e 4.0 SSD'lerde daha hızlı yüklenir 3.0'lara göre ancak birkaç saniye fark ettirir en fazla, devasa bir fark yok.

Bende sizin cevap vermenizi bekliyordum aslında amacım sadice oyunlarda daha iyi performans almak ve bilgisayarımın hızlı açılması bilgisayarımın özelliklerinden anakartı söylesem yeterli mi acaba ASUSTeK Prime B250M-K ve sizce sadice oyun için fazla para mı veriyorum SSD'ye. @Caner Uncu

@bebeto35 anakartında PCI-e 4.0 yok, Sabrent alsan da o hızların yarısını görebilirsin ancak. Tam hız alamazsın yani. 500 GB yeter benim için diyorsan tercih edilebilir ama. Gerçekten fiyatına göre oldukça iyi bir SSD. Yurt dışından gelmesi bir tık problem olabilir, olur da bir sorun yaşarsan daha fazla uğraşırsın gibi.

500 GB bana yeter ve yurt dışıyla uğraşmayım dersen bunu da önerebilirim:

1 TB olsun dersen Kioxia Exceria G2 alabilirsin.

@bebeto35 anakartında PCI-e 4.0 yok, sabrent alsan da o hızların yarısını görebilirsin ancak. Tam hız alamazsın yani. 500 GB yeter benim için diyorsan tercih edilebilir ama. Gerçekten fiyatına göre oldukça iyi bir SSD. Yurt dışından gelmesi bir tık problem olabilir, olur da bir sorun yaşarsan daha fazla uğraşırsın gibi.

500 GB bana yeter ve yurt dışıyla uğraşmayım dersen bunu da önerebilirim:

1 TB olsun dersen Kioxia Exceria G2 alabilirsin.

Yarısını verecekse hız olarak Patriot'la çok fark olmaz herhalde ben en iyisi yurt dışına hiç girmeyeyim teşekkürler.