Bütçe
2000
Yok siz beni yanlış anladınız benim amacım aslında boyut pek değil de ben hardiskimden dolayı haritaya çok geç giriyorum acaba ucuz bir SSD işimi görür mü yoksa kaliteye mi kaçmam lazım
İşletim sistemi SSD'ye kurulu değilse bence kaliteli bir tane alınıp ona kurulmalı.

Bunu alıyorum çok teşekkür ederim PS5 diyor da masaüstü için de kullanılıyor değil mi?
Kusura bakma konunu görmedim.

Sabrent Rocket 4 Plus için diyorsan tabii ki kullanılabilir bilgisayar için de. Sadece üzerinde gelen soğutucu PS5 uyumlu. Onu takmasan da olur. Yalnız ürün yurt dışından geliyor, bunu bilerek al. Fiyat/performans olarak şu anda rakipsiz o SSD. O paraya Phison E18 kontrolcüyle gelen disk bulamazsın.

Direkt o diski al demeyeceğim çünkü eğer PCI-e 4.0 destekli anakartın yoksa o hızları da alamayacaksın zaten. Öncelikle bilgisayar bileşenlerini detaylı bir şekilde belirtip SSD'yi hangi amaçla kullanacağını da söyler misin? Yani senin için depolama boyutu önemliyse 2.000 TL'ye Kioxia Exceria G2 1 TB modeli de mevcut mesela.

Oyunlar PCI-e 4.0 SSD'lerde daha hızlı yüklenir 3.0'lara göre ancak birkaç saniye fark ettirir en fazla, devasa bir fark yok.