Bütçe
2.000 TL
Çünkü son yıllarda popüler olmuş bu markaların %90'lık kısmının senin ülkende distribütörü yok.
Ben de biliyorum özellikle Gulikit'in tavsiye ettiğim 2 üründen de daha iyi olduğunu.

Teknoloji şans işidir, sabahtan akşama kadar Rampage, Gamepower vb. markalar kötülersiniz ama öyle bir ürünü çıkar ki ömürlük olur.
Yeri gelir öve öve bitirilemeyen AA+ kalite markaların ürünlerini de teknik servis kapılarında beklersiniz.
Allah'ın Çinli firması bana ürünü almadan önce hiçbir teminat vermemişken sorun yaşadığımda yardım eder mi etmez mi bilemem.
Bundan dolayı da bu riski alıp benim ülkeme RMA sunmayan hiçbir markanın ürününü almam.

F710 önermemin sebebi alınabilecek en düşük fiyatlı gamepad olmasıydı, gamepadin sağlamlığı dışında hiçbir olayının olmadığını da belirttim zaten.
Gulikit'in Türkiye distribütörü ConnectGame. 8BitDo'nun Türkiye distribütörü ise Gizala. Machenike'nin ise Gank. EasySMX de yine ConnectGame. Kim diyor olmadığını? Neredeyse hepsinin distribütörü mevcut. RMA desteği de sunuyorlar. MSI, Logitech gibi de 15-20 gün servis süreciyle uğraştırmıyorlar :)

Son düzenleme:
Gulikit'in Türkiye distribütörü ConnectGame. 8BitDo'nun Türkiye distribütörü ise Gizala. Machenike'nin ise Gank. EasySMX de yine ConnectGame. Kim diyor olmadığını? Neredeyse hepsinin distribütörü mevcut. RMA desteği de sunuyorlar. MSI, Logitech gibi de 15-20 gün servis süreciyle uğraştırmıyorlar :)

Bu listede sadece 8BitDo'nun distribütörü olduğunu biliyordum.
Senenin başında Gulikit'in KK3 modeline merak salıp kısa bir araştırma yaptığımda TR distribütörü olduğunu göremediğim için vazgeçmiştim.

Konu açıklığa kavuştuğuna göre önerilen gamepadler hakkında söylediklerimi geri alıyorum.

Konuda bahsedilen ürünlerin de resmi garanti desteği bulunuyor ki tr içinde bulunmasa dahi adamlara özelden garanti hizmetini alamadığınızı belirttiğiniz zaman size 0 ürün gönderiyorlar genelde. Garanti desteği bulunmadığı söylenen connectgame bile easysmx resmi distribütörü olduğundan dolayı marka zorundan garanti sağlıyor sana. Oyun kolu deneyen ve koleksiyonu yapan birisiyim. Elimde son 3 ayda 13 tane gamepad geçti ve 2 tanesi daha yolda. Emin ol şu devirde e-sporcu değilsen hall effect dışında kol önerilmez. E-sporcuya da zaten TMR önerilir. Potansiyometre sticklerin kullanım ömrü de hassasiyeti de daha az bu bahsedilen sticklere göre. Üstüne sadece stick değil triggerlar için de geçerli bu mevzu. Membran triggerlara göre hem daha fazla tanımlanan adımlı hem de daha hassas triggerlar üretiliyor gene hall effect ve TMR teknolojileri ile. Kısacası her yönden daha geride önerdiğiniz kollar. İşin içine aliexpress'i de dahil edersek (whatgeek gibi daha ucuza gönderen siteleri saymıyorum) vergi dahil 1000 TL'lere kadar hall effectli kollar mevcut artık. Bütçeler çakma ds4 alacak kadar değilse o yüzden kesinlikle önermiyorum bu tarz kolları.

Konuda bahsedilen ürünlerin de resmi garanti desteği bulunuyor ki TR içinde bulunmasa dahi adamlara özelden garanti hizmetini alamadığınızı belirttiğiniz zaman size 0 ürün gönderiyorlar genelde. Garanti desteği bulunmadığı söylenen connectgame bile EasySMX resmi distribütörü olduğundan dolayı marka zorundan garanti sağlıyor sana. Oyun kolu deneyen ve koleksiyonu yapan birisiyim. Elimde son 3 ayda 13 tane gamepad geçti ve 2 tanesi daha yolda. Emin ol şu devirde e-sporcu değilsen hall effect dışında kol önerilmez. E-sporcuya da zaten TMR önerilir. Potansiyometre sticklerin kullanım ömrü de hassasiyeti de daha az bu bahsedilen sticklere göre. Üstüne sadece stick değil triggerlar için de geçerli bu mevzu. Membran triggerlara göre hem daha fazla tanımlanan adımlı hem de daha hassas triggerlar üretiliyor gene hall effect ve TMR teknolojileri ile. Kısacası her yönden daha geride önerdiğiniz kollar. İşin içine AliExpress'i de dahil edersek (WhatGeek gibi daha ucuza gönderen siteleri saymıyorum) vergi dahil 1000 TL'lere kadar hall effectli kollar mevcut artık. Bütçeler çakma DS4 alacak kadar değilse o yüzden kesinlikle önermiyorum bu tarz kolları.

Peki saliselerin büyük önem taşıdığı, Souls-like tarzı oyunlar oynayan kişilere nokta atışı ne önerebilirsiniz?

Peki saliselerin büyük önem taşıdığı, Souls-like tarzı oyunlar oynayan kişilere nokta atışı ne önerebilirsiniz?
Özellikle gamepadLa sitesindeki gecikme sürelerini dikkate alarak gamesir cyclone 2 veya ülkeye gelebilseydi pxn p5 8k önerirdim. Gecikme süreleri için bahsettiğim siteyi siz de kullanabilirsiniz. Site sahibi fiziksel bir ölçüm aracı ile kolların tepkilerini ne kadar sürede kablo, dongle ve bt ile verdiğini ölçüyor. Elimde bulunan kollar arasında gecikme süresi açısından en iyisi gamesir cyclone 2 şu anda. Yakında gelecek olan gamesir nova 2 lite'da tahminen yakın değerler sunacak. Stick tipindense gecikme değeri önemli dediğiniz oyun tarzında. E-spor için TMR dememin nedeni hareket eğrileri. Bu kollar kalibrasyon ile potansometre eğrisinde hareket edebiliyor lakin TMR bu konuda daha doğal.

Bigbig won blitz 2 de öneririm analog trigger önemli değilse

Eklemek isterim ki bu kontrolcü, diğer kontrolcülerin aksine 2000 Hz olduğu için piyasadaki en düşük gecikmeye sahip kontrolcülerden biri.
Aslında hz değeri gecikmedense saniyede gönderilen örnek sayısını ifade ediyor. Örneğin xbox kolu 125 veya 150 hz. Bu kol saniyede yaptığınız hareketlerin 150 tanesini gönderirken cyclone 2 gibi 1000 hz kollar 1000 örnek gönderiyor. Bunun en büyük örneği aslında gulikit kk3 serisi. 1000hz polling rate'e sahip olsalar dahi fiziki gecikme değerleri çok yüksek. Bunun nedeni de anakart ile PC'nin kurduğu iletişimin hızı. Gene de blitz 2 çok hızlı bir kol çünkü bağlantı hızı gerçekten yüksek. Kk3 serisinde ise yaptığınız hareketler algılansa dahi geç gönderiliyor. Geç de olsa pc'ye yaptığınız her şey gidiyor yani. GamepadLa sitesindeki prometheus aygıtı gibi fiziksel gecikmeyi ölçenler bu yüzden en güvenilir gecikme yöntemi.

Konu sahibi için bir öneri vermek de istiyorum bu arada. Xbox destekli ve kablosuz olarak kullanılabilen çok nadir kollar var. 2 tanesi şunlar: xbox series (ülkede bilinen ismiyle 9. nesil) ve razer Wolverine v3 pro. Kaliteli ama kablolu bir kol almak daha mantıklı o yüzden. Gamesir sitesinden 15off kodu ile t7 kolunu alırsan eğer vergi dahil 2000 Tl'nin altına geliyor. Kolu kullandım ve öneririm. İlla ki kablosuz derseniz de zaten tek seçenek xbox kolu. Onun da sasece bt desteklediğini siz de biliyorsunuz zaten.