Rauf

Uzman
Merhaba,
B760 anakartlara bakıyorum. Bazı anakartlarda 2.5 Gbps Ethernet girişi var. Bazılarında 1 Gbps Ethernet girişi var. Ethernet girişi hızı yüksek olanların, USB hızı kısılmış. Gelecekte 5 yıl gibi süreçte 2.5 Gbps internet hızı çıkar mı? Çıksa bile kullanmaya değer mi?

1746949145238.webp

Merhaba,
B760 anakartlara bakıyorum. Bazı anakartlarda 2.5 Gbps Ethernet girişi var. Bazılarında 1 Gbps Ethernet girişi var. Ethernet girişi hızı yüksek olanların, USB hızı kısılmış. Gelecekte 5 yıl gibi süreçte 2.5 Gbps internet hızı çıkar mı? Çıksa bile kullanmaya değer mi?

Eki Görüntüle 147332
Daha Türkiye'ye 1000 Mbps adamakıllı gelmedi, 2500 Mbps için erken diye düşünüyorum.

Kendi ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak buna yanıt verebilirsiniz. Şu anda ne hız kullanıyorsunuz, sizin için yeterli mi, 1 Gbps'ye veya 2,5 Gbps'ye geçmeniz sizin için önemli mi, servis sağlayıcıları 2,5 Gbps hız verir mi, ne zaman verir gibi.

Hocam resimde görüldüğü gibi USB hızları diğerlerine göre az. DS3H modeline göre az VRM var. Biraz soğutucu bloku büyük. Gigabyte bu modeli yaparken hangi kafayla yapmış, çok merak ediyorum.

Bütçe arttırın derim. Bir güç kaynağından bir de anakarttan tasarruf olmaz.

Kendi ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak buna yanıt verebilirsiniz. Şu anda ne hız kullanıyorsunuz, sizin için yeterli mi, 1 Gbps'ye veya 2,5 Gbps'ye geçmeniz sizin için önemli mi, servis sağlayıcıları 2,5 Gbps hız verir mi, ne zaman verir gibi.
Ne zaman vermesi önemli olduğu kadarda fiyatları uygun olacak mı? Kafamda bitmeyen sorular... :omuzsilkmeadam:

Bütçe arttırın derim. Bir güç kaynağından bir de anakarttan tasarruf olmaz.

İşlemciye 5300 TL verip, anakarta 7000 TL vermek biraz garibime geliyor. Tabii ki düşük kaliteli VRM olduğundan performans düşüşü olabilir. Sonra da aklıma Gaming X modelinin diğer ülkelere göre en pahalı bizde olduğunu aklıma gelince biraz daha sinirleniyorum.

Ne zaman vermesi önemli olduğu kadar da fiyatları uygun olacak mı? Kafamda bitmeyen sorular... :omuzsilkmeadam:

İşlemciye 5300 TL verip, anakarta 7000 TL vermek biraz garibime geliyor. Tabii ki düşük kaliteli VRM olduğundan performans düşüşü olabilir. Sonra da aklıma Gaming X modelinin diğer ülkelere göre en pahalı bizde olduğunu aklıma gelince biraz daha sinirleniyorum.

Bu kartı önerebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör: