Bütçe
2.500.000 TL
Arkadaşlar öncelikle selam, bütçe başlıkta yazdığı gibidir. Aklımızda Honda Civic 1.5 182 HP executive+ modeli var, ayrıca Cupra Formentor 1.5 hybrid modeli 204 HP var.
Bu 2 model dışında önerilere açığım. Aklımdaki araçlarda herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Phev araba ben onermiyorum acikcasi. Ozellikle VW'de sistemleri hem cok karisik hem de sorun cikarmaya musait. Sorun cikarinca da ustasini vs. bulamiyorsun kolay kolay. Bir de Phev araclarin bataryalari standart elektrikli araclara oranla daha cabuk eskir. Degistirme maliyeti de coktur. Yani madem aklinizda 1.5 Civic var eger kisa surede satma dusunceniz yoksa ben kesinlikle onun yerine Accord oneririm. 2022-2023 model 70-80 binde 2.1 milyon civarina bulunabiliyor. Konfor ve ozellikle yalitim tarafinda Civic'e gore daha iyi. Elektrikli ve hafizali koltukta geliyor olmasi da cabasi. Bir de SUV istiyorsaniz yine bu fiyatlarda 1.6 TGD-I Hibrit Kia Sportage bulabilirsiniz. Prestige paketinde istemeyeceginiz kadar donanim var zaten.

Son düzenleme:
Phev araba ben onermiyorum açıkçası. Ozellikle VW'de sistemleri hem cok karisik hem de sorun cikarmaya musait. Sorun cikarinca da ustasini vs. bulamiyorsun kolay kolay. Bir de phev araclarin bataryalari standart elektrikli araclara oranla daha cabuk eskir. Degistirme maliyeti de coktur. Yani madem aklinizda 1.5 Civic var eger kisa sürede satma dusunceniz yoksa ben kesinlikle onun yerine Accord oneririm. 2022-2023 model 70-80 binde 2.1 milyon civarina bulunabiliyor. Konfor ve ozellikle yalitim tarafinda Civic'e gore daha iyi. Elektrikli ve hafizali koltukta geliyor olmasi da cabasi. Bir de SUV istiyorsaniz yine bu fiyatlarda 1.6 tgd-ı hibrit Kia sportage bulabilirsiniz. Prestige paketinde istemeyeceginiz kadar donanim var zaten.

Bilemiyorum cupraya içimiz çok ısınmıştı ama bayağı bir sorun çıkartıyor gibi gözüküyor başka önerileriniz var mı? Sportif olursa sevinirim.

Honda Accord alabilirsin o bütçelerde, çok sağlam arabadır. Sizi bir tek üzerse yakıt konusunda üzebilir. D segment araçlarda çok düşük yakıt beklememek lazım.

Ayrıca Tucson 1.6 motor, 230 HP, 4X4 varyasyonu şanzıman ve motor konusunda çok başarılıdır. Aynı zamanda donanım olarak oldukça dolu bir araçtır.

Bu arada, ilanları sadece örnek olması açısından paylaştım.

Bilemiyorum cupraya içimiz çok ısınmıştı ama bayağı bir sorun çıkartıyor gibi gözüküyor başka önerileriniz var mı? Sportif olursa sevinirim.

Cupra genel itibariyle cok da gorundugu kadar iyi bir araba degil. Sert, malzeme kalitesi ve iscilik kotu, yazilim problemleri de mevcut. Yani fiyatina gore cok da iyi bir araba degil. En buyuk artisi islak kavrama ile geliyor olmasi. Eger SUV bakiyorsaniz dedigim gibi 1.6 hibrit TDG-i Tucson veya Sportage bakabilirsiniz. Hibrit olmasi muhim zira onlar 6 ileri tork konvertorlu iyi bir sanzimanla geliyor. Hibrit olmayanlar kuru kavrama. Bu hibritlerin 4x4 versiyonlari da var hatta Prestige Smart alirsaniz 230hp'lik versiyonla geliyor. Performans tarafinda da cok iyiler. PSA grubunu zaten direkt geciyorum. Reno tarafinda Austral var ama o da bu iki arac seviyesinde degil. Corolla Cross muhtemelen sizi acmaz. Zaten pek de bir araba kalmiyor geriye.

Cupra genel itibarıyla cok da gorundugu kadar iyi bir araba degil. Sert, malzeme kalitesi ve iscilik kotu, yazilim problemleri de mevcut. Yani fiyatina gore cok da iyi bir araba degil. En buyuk artisi islak kavrama ile geliyor olmasi. Eger SUV bakiyorsaniz dedigim gibi 1.6 hibrit tdg-i tucson veya sportage bakabilirsiniz. Hibrit olmasi muhim zira onlar 6 ileri tork konvertorlu iyi bir sanzimanla geliyor. Hibrit olmayanlar kuru kavrama. Bu hibritlerin 4x4 versiyonlari da var hatta prestige Smart alirsaniz 230HP'lik versiyonla geliyor. Performans tarafinda da cok iyiler. Psa grubunu zaten direkt geciyorum. Reno tarafinda austral var ama o da bu iki arac seviyesinde degil. Corolla cross muhtemelen sizi acmaz. Zaten pek de bir araba kalmiyor geriye.

Tucsonlar hoşuma gitti güzel duruyorlar ama cuprada gözüm kaldı ya.

Tucsonlar hoşuma gitti güzel duruyorlar ama cuprada gözüm kaldı ya.

Arabanin tek olayi o zaten. Gozunun kalmayacagi bir tasarim olsa kimse almazdi cunku ne kaliteli bir ic mekan ne de iyi bir konfor sunuyor. Insanlar tasarimina bakip aliyor da asla fiyatlarini hak etmeyen bir arac. Klasik ulkedeki VAG sisirmesi.