Bütçe
2.500.000 TL
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar, Ford Courier deneyimlerimden sonra gerçekten araba beni çok yordu ama yine de güzel bir arabaydı. Şu an bunu satıp TOGG almayı düşünüyorum. İş yerimizin güneş paneliyle şarj derdim olmayacak, ücretsiz olacak. Ondan dolayı kafamı netleştirdim; elektrikli olması ve bagaj alanı büyük olmalı ki mal taşıması yapılacak ara sıra. Ondan dolayı T10F yerine T10X almayı düşünüyorum. Peki, sizce daha mantıklı alternatif var mı? Kesinlikle ama kesinlikle 2,5 milyon TL'yi geçmemeli.

TOGG'a verilen kredi teşvikleri vb. ile ülkede sıfır araba alınacaksa TOGG'dan iyi alternatif olduğunu düşünmüyorum.
Hocam az önce şunu gördüm, 1-2 sene önce abim bundan alacaktı, hatta araca bindik falan ama sonradan nasip olmadı. Bana kısmetmiş. Ne düşünüyorsunuz bunun hakkında? Ek olarak bu markanın adını sadece ısı pompası olayıyla biliyorum ama elektrikli araçlarda bu tarz sıkıntılar olmaz herhalde.

TOGG'dan çok daha dolu falan ama marka 3-5 güne kaçacak gibi güven seviyesi :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam az önce şunu gördüm, 1-2 sene önce abim bundan alacaktı, hatta araca bindik falan ama sonradan nasip olmadı. Bana kısmetmiş. Ne düşünüyorsunuz bunun hakkında? Ek olarak bu markanın adını sadece ısı pompası olayıyla biliyorum ama elektrikli araçlarda bu tarz sıkıntılar olmaz herhalde.

TOGG'dan çok daha dolu falan ama marka 3-5 güne kaçacak gibi güven seviyesi :D

Bu araba amcamda var. Menzil öyle söylendiği gibi uzun değil. 400-450 civarı gidiyorum diyor kendisi. 600 kilometreleri pek göremiyor, açıkçası. Akülerinin modüler olarak değiştirilebiliyor olması güzel bir detay arabada. Bir sıkıntı olduğu zaman pilden yana, komple değişmiyor pilleri. Sıkıntılı kısımlar değişiyor sadece. Süspansiyonları bana bir tık sert geliyor tabii, baya büyük jant-lastik kombinasyonuna sahip. Yani Şahsuvaroğlu ile ilgili insanlar baya bir sıkıntılı durumlar yaşadı, ben o yüzden çok sıcak bakamıyorum bu markaya. Tabii ülkede en çok satan elektrikli araçlardan bir tanesi. Bagajı baya geniş. Donanımları ve oyuncakları güzeldir. Makyajlı kasasında sunroof yerine cam tavan getirdiler. Alırsan makyajlı kasasını tavsiye ederim. Kablosuz CarPlay ve Android Auto kısmını falan da güncellediler. Bu arabanın en önemli rakiplerinden farkı şasesinin aşırı sağlam olması. Gergili çelik kullanıyorlar şasede. Kaporta sacını da kendi üretiyor, kaporta sacı da sağlam aynı zamanda. Piyasadan çekilmez SsangYong markası. Torres EVX heybetli bir araç aynı zamanda.

TOGG C segment bir SUV. Torres EVX D segment bir SUV, biliyorsun. Sınıf farkı da var arada.

Başka alternatif baktın mı? Şöyle bir göz gezdirdin mi piyasaya?

Bu araba amcamda var. Menzil öyle söylendiği gibi uzun değil. 400-450 civarı gidiyorum diyor kendisi. 600 kilometreleri pek göremiyor, açıkçası. Akülerinin modüler olarak değiştirilebiliyor olması güzel bir detay arabada. Bir sıkıntı olduğu zaman pilden yana, komple değişmiyor pilleri. Sıkıntılı kısımlar değişiyor sadece. Süspansiyonları bana bir tık sert geliyor tabii, bayağı büyük jant-lastik kombinasyonuna sahip. Yani şahsuvaroğlu ile ilgili insanlar bayağı bir sıkıntılı durumlar yaşadı, ben o yüzden çok sıcak bakamıyorum bu markaya. Tabii ülkede en çok satan elektrikli araçlardan bir tanesi. Bagajı bayağı geniş. Donanımları ve oyuncakları güzeldir. Makyajlı kasasında sunroof yerine cam tavan getirdiler. Alırsan makyajlı kasasını tavsiye ederim. Kablosuz CarPlay ve Android Auto kısmını falan da güncellediler. Bu arabanın en önemli rakiplerinden farkı şasesinin aşırı sağlam olması. Gergili çelik kullanıyorlar şasede. Kaporta sacını da kendi üretiyor, kaporta sacı da sağlam aynı zamanda. Piyasadan çekilmez ssangyong markası. Torres evx heybetli bir araç aynı zamanda.

TOGG C segment bir SUV. Torres evx D segment bir SUV, biliyorsun. Sınıf farkı da var arada.

Başka alternatif baktın mı? Şöyle bir göz gezdirdin mi piyasaya?

Hocam baktım fakat ben yarı ticari aracımı satıp geçeceğim için bagaja mal yüklemem gerekebilecek durumlar olabilir. Ondan dolayı EV3 gibi veya diğer EX30 gibi alternatifler bana küçük kalıyor.