Gürsel KILAVUZ

Başarılı
Arkadaşlar Seat Leon MK1 2000 model sahibiyim. Aracın kendi içindeki hoparlörler güzel değil ve bazen çalışmıyor. Bana bass ve tiz netlik konusunda tatmin edecek 16 inç destekli hoparlör önerir misiniz?

Amfi kullanmadan tatmin edici ses olsun yeter. Çok abartıya da gerek yok. Bütçe 2500-3.000 TL. Ön 2, Arka 2 olacak şekilde kapılara takılacak.

Çok üst seviye bir teybiniz yoksa amfi kullanmadan temiz tatmin edici bir ses alamazsınız. Ufakta olsa bir amfi ile çıtır çıtır müzik dinlersiniz. 2500-3000 civarına iyi bir ses deneyimi yaşamanız çok zor şu anki elektronik pazar şartlarında.

Çok üst seviye bir teybiniz yoksa amfi kullanmadan temiz tatmin edici bir ses alamazsınız. Ufakta olsa bir amfi ile çıtır çıtır müzik dinlersiniz. 2500-3000 civarına iyi bir ses deneyimi yaşamanız çok zor şu anki elektronik pazar şartlarında.
Hocam komple set öneriniz nedir ? yorumlara atın bakalım fiyatta esneklık yapabilirim.

@Gürsel KILAVUZ, Bu bütçede amfi olmadan low tier bir sistem toplanır anca, en azından 6.000-7.000 civarına çıkarmanız bütçeyi, alacağınıza değsin.
HOCAM ürün linkleri atın bakayım. Birde birçok araçta amfi olmadan kendi hoparlörleriyle gayet iyi ses alabilenler gördüm o kadar olsada yeter. Son gaz bass muzık dinlemek istemiyorum tofaşçılar gibi. Ortalama bişey olsa yeter basslar tizler ve sesler dengeli net olsun yeter.

Daha önce çok fazla ses sistemli aracım oldu. En güzel kurduğum sistemlerimden biri Tweeter'lar ve amfi hariç Harman'ın Infinity hoparlör setiydi inanılmaz tatlı çalıyordu. 2 takım 16 1 takım 85 oval vardı. Ama teybim kötüydü Çin malı double ekran koymuştum. Bir diğer ve aşık olduğum ses sistemimi de 2006 model Honda EP3 Type R aracıma kurmuştum kutu gibi olduğu için güzel de atmosfer yaratıyordu içeride. Teyp olarak kenwood kullandık şu an o teyp piyasada yok ama yeni serileri var aynı kalitede. Amfi, subwoofer, tweeter ve midrange hoparlörlerin hepsini edison Pro 8 serisini dizdik. 1 adet 5 kanal amfi 1 adet mono amfi koymuştum 3 takım 16'lık 3 takım 20'lik midrange 2 takım dom tweeter ve 16 cm şaka makinesı subwoofer koymuştum. İnanılmaz bir şey olmuştu. Yaş ilerledikçe soğuyorsun bu işlerden. Şimdi 79 model merso W123 aracımda telefondan şarkı açıp dinliyorum :)

Ses sistemi işlerine hevesin var gibi güzel ve kaliteli bir ses istiyorsan 6-7 k civarındaki sistemlere sakın ha sakın girme. Dandik sigorta takar arabanı yakarlar. Durumun varsa kaliteli ve iyi markalara yönel. Cadence gibi, vibe gibi. Birisi sana reis önerirse hemen uzaklaş yanından. Alpin markasının güzel cihazları var. Infinity iyidir Edison'un Pro serileri iyidir şu an satışı var mı bilmiyorum ama onlara bak derim. Ama bütçem çıkmaz diyorsan al ikitane şıkıdım Pioneer 16'lık Hepsiburada'da 1K civarında devam et. Eğer para vereceksen ses sistemine o şarkıcı şarkıyı arabanın içinde sağ koltukta söyleyecek sana. Ötesi boş beleş hocam kulak sağlığına zararlı yani.

Daha önce çok fazla ses sistemli aracım oldu. En güzel kurduğum sistemlerimden biri Tweeter'lar ve amfi hariç Harman'ın Infinity hoparlör setiydi inanılmaz tatlı çalıyordu. 2 takım 16 1 takım 85 oval vardı. Ama teybim kötüydü Çin malı double ekran koymuştum. Bir diğer ve aşık olduğum ses sistemimi de 2006 model Honda EP3 Type R aracıma kurmuştum kutu gibi olduğu için güzel de atmosfer yaratıyordu içeride. Teyp olarak kenwood kullandık şu an o teyp piyasada yok ama yeni serileri var aynı kalitede. Amfi, subwoofer, tweeter ve midrange hoparlörlerin hepsini edison Pro 8 serisini dizdik. 1 adet 5 kanal amfi 1 adet mono amfi koymuştum 3 takım 16'lık 3 takım 20'lik midrange 2 takım dom tweeter ve 16 cm şaka makinesı subwoofer koymuştum. İnanılmaz bir şey olmuştu. Yaş ilerledikçe soğuyorsun bu işlerden. Şimdi 79 model merso Windows 123 aracımda telefondan şarkı açıp dinliyorum :)

Ses sistemi işlerine hevesin var gibi güzel ve kaliteli bir ses istiyorsan 6-7 k civarındaki sistemlere sakın ha sakın girme. Dandik sigorta takar arabanı yakarlar. Durumun varsa kaliteli ve iyi markalara yönel. Cadence gibi, vibe gibi. Birisi sana reis önerirse hemen uzaklaş yanından. Alpin markasının güzel cihazları var. Infinity iyidir Edison'un Pro serileri iyidir şu an satışı var mı bilmiyorum ama onlara bak derim. Ama bütçem çıkmaz diyorsan al ikitane şıkıdım Pioneer 16'lık Hepsiburada'da 1K civarında devam et. Eğer para vereceksen ses sistemine o şarkıcı şarkıyı arabanın içinde sağ koltukta söyleyecek sana. Ötesi boş beleş hocam kulak sağlığına zararlı yani.

Hocam 2 ön tarafa 2 arka tarafa 4 tane hoparlör takacağım. Maksatım bunları takmışken biraz iyisi olsun. Herkes diyor ki bass vs istiyorsan amfi tak. Yıllar once babamın golf4 aracında amfi falan yokken bile içindeki hoparlörler çok tatmin edici ses veriyordu. Benim istediğimde bu sistemden. Pioneer midrange öneriyorlar sizce nasıldır. Sadece bass ağırlıklı değil temiz ses ve yeterli bass olması yeter. Sıfır arabalarda ve bazı amfisi olmayan arabalarda bile güzel müzik dinleyenler var. Abartı bir şey atamıyorum.

Hocam 2 ön tarafa 2 arka tarafa 4 tane hoparlör takacağım. Maksatım bunları takmışken biraz iyisi olsun. Herkes diyor ki bass vs istiyorsan amfi tak. Yıllar once babamın golf4 aracında amfi falan yokken bile içindeki hoparlörler çok tatmin edici ses veriyordu. Benim istediğimde bu sistemden. Pioneer midrange öneriyorlar sizce nasıldır. Sadece bass ağırlıklı değil temiz ses ve yeterli bass olması yeter. Sıfır arabalarda ve bazı amfisi olmayan arabalarda bile güzel müzik dinleyenler var. Abartı bir şey atamıyorum.

Hocam 2 ay önce bende senin gibiydim 4 hoparlör takayım temiz ses olsun fazlası olmasın kafasındaydım araştırmaya girince kapılar 13 cm çıktı teyibin rms değeri düşük çıktı falan yani anladığım sen istediğin kadar güzel olsun diye uğraş o hoparlörü beslemedikten sonra güzel ses vermiyor teyibinin kaç rms desteklediği öğren kaç watt destekliyor ona göre araştır hoparlörü koy ben arkadaşın dediği gibi Hepsiburada'dan pioner aldım geçtim 13 cm inan tatmin etmedi o yüzden soğudum bıraktım orijinal hapörlerin yerini tutmadı tutsun istiyorsan bütçeyi yükseltmek zorundasın ve 1-2 parçaya upg. Yapman lazım.

Hocam 2 ay önce bende senin gibiydim 4 hoparlör takayım temiz ses olsun fazlası olmasın kafasındaydım araştırmaya girince kapılar 13 cm çıktı teyibin rms değeri düşük çıktı falan yani anladığım sen istediğin kadar güzel olsun diye uğraş o hoparlörü beslemedikten sonra güzel ses vermiyor teyibinin kaç rms desteklediği öğren kaç watt destekliyor ona göre araştır hoparlörü koy ben arkadaşın dediği gibi Hepsiburada'dan pioner aldım geçtim 13 cm inan tatmin etmedi o yüzden soğudum bıraktım orijinal hapörlerin yerini tutmadı tutsun istiyorsan bütçeyi yükseltmek zorundasın ve 1-2 parçaya upg. Yapman lazım.
Teybe bakıp bir karar vereceğim hocam. Teyp olayını bende duydum.

Kaliteli teyp ile standart bir ses alırsınız. Amfi ile bambaşka ses alırsınız. Amfi+işlemci ile daha başka bir ses alırsınız. Herkesin tatmin olma derecesi farklı. Tok boğuk veya tiz parazitli yüksek ses sizi tatmin edebilir, bir başkasını daha düşük seste ama 360 derece aracın içine yayılmış enstrüman dinlemek tatmin eder, kimisini işlemciyle yön verilmiş ses olmayan sistemler asla tatmin etmez. Ya bu ses sistemi olayı çok çok çok kişisel bir şey. Dinlemeden, tecrübe etmeden hiçbir öneri sizi tatmin etmez bence. Hepsiburada'da 900 - 1000 lira civarında bir hoparlör var onu alıp takabilirsiniz aracınıza. Belki sizi tatmin edecek olan ses odur. Gerçek kaliteli bir ses sisteminin bugünkü maliyeti 60-70k. Bundan aşağısı serserilik veya ses olsun yeter işleri :)

Hocam konudan alakasız bir ahşap kasnak ile 13 cm kapıya 16 cm hoparlörü takabilirsiniz. Spacer gibi bir işlem görüyor kasnak.