Garantisi devam eden bir sistem sattım ve alıcı benden faturaları talep ediyor. Sizce vermeli miyim? Faturalarda adım, soyadım ve T.C. kimlik numaram mevcut. Ek olarak faturaları faks gibi bir yolla göndermek mümkün mü?

Garantisi devam eden bir sistem sattım ve alıcı benden faturaları talep ediyor. Sizce vermeli miyim? Faturalarda adım, soyadım ve T.C. Kimlik numaram mevcut. Ek olarak faturaları faks gibi bir yolla göndermek mümkün mü?

Bence verme. Telefon numarası neyse de kimlik sıkıntı. Fatura yok de, en fazla 300-400 TL düşer, ona da değer.

Sorun olmaz. Sadece T.C. kimlik numarasını, mail adresi gibi kişisel bilgilerinizi gizlemeniz yeterli. Alıcının fatura talep etmesi normal, fatura tercih sebebi çünkü.

Benim başıma geldi. Adama ürünü sattım bir süre sonra arızalandı, garantiye gönderdi kendisi. Sattığım ürün arızalı değildi, sonradan arızalandı bu arada. Fatura birçok üründe garanti yerine de geçiyor artık.

Garanti için fatura zorunlu değil ki. Zaten sistemde garanti tarihleri gözüküyor, sadece isim ad-soyad isteyebilirler, o kadar.

Sorun olmaz. Sadece T.C. Kimlik numarasını, mail adresi gibi kişisel bilgilerinizi gizlemeniz yeterli. Alıcının fatura talep etmesi normal, fatura tercih sebebi çünkü.

Benim başıma geldi. Adama ürünü sattım bir süre sonra arızalandı, garantiye gönderdi kendisi. Sattığım ürün arızalı değildi, sonradan arızalandı bu arada. Fatura birçok üründe garanti yerine de geçiyor artık.

Faturaları kargo ile yollamak dışında bir yöntem var mı?

Bazı firmalar diretebiliyor hocam fatura için.

O zaman ad-soyad hariç diğer bilgileri silin öyle verin. Eğer şirketiniz yoksa zaten T.C.'yi 111 diye giriyorlar genelde. Adresi de silersin. Çok ısrarcıysa gitsin fatura kesen birinden 2. el alsın o zaman.

Faturaları kargo ile yollamak dışında bir yöntem var mı?

Sadece fotoğrafı bile yeter, elde olmasına gerek yok.