O zaman ad-soyad hariç diğer bilgileri silin öyle verin. Eğer şirketiniz yoksa zaten T.C.'yi 111 diye giriyorlar genelde. Adresi de silersin. Çok ısrarcıysa gitsin fatura kesen birinden 2. el alsın o zaman.

Sadece fotoğrafı bile yeter, elde olmasına gerek yok.
Zaten tüm fatura görsellerini atmıştım kendisine ama istiyor. Garantisi ve faturası var diye aldım zaten diyor.

Sorun olmaz. Sadece T.C. kimlik numarasını, mail adresi gibi kişisel bilgilerinizi gizlemeniz yeterli. Alıcının fatura talep etmesi normal, fatura tercih sebebi çünkü.

Benim başıma geldi. Adama ürünü sattım bir süre sonra arızalandı, garantiye gönderdi kendisi. Sattığım ürün arızalı değildi, sonradan arızalandı bu arada. Fatura birçok üründe garanti yerine de geçiyor artık.
Kimlik bilgileri gizlense bile fatura no ile site üzerinden fatura tekrar çıkartılabiliyor.

T.C. Kimliği bilse ne olacak? Bilmeyen var mı? Kargocu geliyor iade alacak T.C. Kimlik istiyor veriyorsun iyi acaba adam bunu kayededer mi? Vs diye düşünmeye kalkarsan ohhooo bitmez bu çile. Ürün satılırsa fatura verilir. Bundan da hiçbir şey olmaz.

Fatura PDF ise PDF verilir kağıt ise kağıt. Ha PDF'yi isterse kendisi yazıcıdan döktürsün. Bu kadar dert etmeyin T.C. Kimlik isim soy isim ile bir şey yapamaz kimse.

Ayrıca siz fatura verseniz bile garantiye giden ürün için firma sizinle iletişime geçecek sizin numaranızı arayacak hatta adres sizin ürünü bile size yollayabilirler her türlü sizinle iletişime geçmek zorunda kalacaktır zaten. Amazon'dan mesela ürün alıyorsun arayınca sorunca otomatik adresine geliyor sana sormuyor adres neresi vs direk yenilemede sistemdeki adresin tel no vs bunlarla işlem yapılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
T.C. Kimliği bilse ne olacak? Bilmeyen var mı? Kargocu geliyor iade alacak T.C. Kimlik istiyor veriyorsun iyi acaba adam bunu kayededer mi? Vs diye düşünmeye kalkarsan ohhooo bitmez bu çile. Ürün satılırsa fatura verilir. Bundan da hiçbir şey olmaz.

Fatura PDF ise PDF verilir kağıt ise kağıt. Ha PDF'yi isterse kendisi yazıcıdan döktürsün. Bu kadar dert etmeyin T.C. Kimlik isim soy isim ile bir şey yapamaz kimse.

Ayrıca siz fatura verseniz bile garantiye giden ürün için firma sizinle iletişime geçecek sizin numaranızı arayacak hatta adres sizin ürünü bile size yollayabilirler her türlü sizinle iletişime geçmek zorunda kalacaktır zaten. Amazon'dan mesela ürün alıyorsun arayınca sorunca otomatik adresine geliyor sana sormuyor adres neresi vs direk yenilemede sistemdeki adresin tel no vs bunlarla işlem yapılıyor.
E posta adresim adım soyadım ve tc kimlik numaram var sıkıntı olmaz mı diyorsun yani?

E-posta adresim adım soyadım ve T.C. kimlik numaram var sıkıntı olmaz mı diyorsun yani?

Niye olsun hocam her yere veriyorsun zaten o zaman niye ürün aldığın firmaya verdin? Orada çalışanlar görmüyor mu? Bugün her yer istiyor zaten. E-posta adresini yani zaten bir tane yedek bir posta açmak aklına gelmiyor mu? Ivır zıvır işlere o posta adresini kullanırsın olur biter. Ki onu bilse ne yapacak? Ama boşuna reklam vs gelmesin diye yedek yap bende 8 tane e-posta var mesela gereksizlere verdiğim. Ayrı ciddi işlere verdiğim ayrı sosyal medyaya ayrı işe girişte verdiklerim ayrı.

Teknosa da kasa da soruyorduk mesela müşteri veriyordu. E bu müşterinin ismini biliyorum soyadını biliyorum. E-posta ekranda görünüyor T.C.'sini de söylüyor ne yapabilirm ben bunlarla? Öyle olsaydı bugün adım atamaz herkes dolandırılırdı o kadar dert etmeyin rahat olun

Ben telefon satın alırken ikinci el satış sözleşmesi ile gittim adamın hem T.C. Kimliğini hem de imzasını aldım adam çok da sorun etmedi zaten senin T.C. Kimlik numaranın bilinmesi bir şey ifade etmiyor önemli olan kimliğindeki seri numarası. Senin değil tüm Türkiye'nin T.C. Kimlik numarası açığa çıkmış durumda ve sen faturayı adama vermediğin zaman alıcı ileriye dönük sorun yaşayabilir hele ki ürünün garantisi varsa kesinlikle vermek zorundasın bazı mağazalar fatura olmadan ürünü garanti kapsamında teslim almıyor ya da sattığın ürün bir Apple ürünüyse satın alan kullanıcı ürünün faturasına ihtiyaç duyabiliyor satış kısmında da alış kısmında da ürünün faturasının olması ve alan kişiye teslim edilmesi önemli öbür türlü alıcı o ürünün senin tarafından satın alındığını nereden bilecek belki çalıntı mal satıyorsun bunun garantisini elinde satın aldığına dair resmi belge olmadan kimseye veremezsin ve alıcı da aldığı ürünü satmak istediği zaman faturası olmazsa ürünün satılması da zor oluyor sen faturanın olduğunu biliyorsun adama gösteriyorsun ama adam ileride başkasına satmak istediği zaman ürünün bir mağazadan satın alınmış olduğunu satacağı kişiye nasıl kanıtlayacak?

Hocam adama faturaların 3 tanesini gönderdim WhatsApp üzerinden ama bugün aradı ve dedi ki geriye kalan faturaları da gönder. Bende sinir oldum, göndermiyorum dedim. Adam da iyi o zaman sana dava açarım dedi ve telefonu kapattı.

Dava açsa ne olabilir en fazla?

Garantisi devam eden bir sistem sattım ve alıcı benden faturaları talep ediyor. Sizce vermeli miyim? Faturalarda adım, soyadım ve T.C. Kimlik numaram mevcut. Ek olarak faturaları faks gibi bir yolla göndermek mümkün mü?

Ben telefon satın alırken ikinci el satış sözleşmesi ile gittim adamın hem T.C. kimliğini hem de imzasını aldım adam çok da sorun etmedi zaten senin T.C. kimlik numaranın bilinmesi bir şey ifade etmiyor önemli olan kimliğindeki seri numarası. Senin değil tüm Türkiye'nin T.C. kimlik numarası açığa çıkmış durumda ve sen faturayı adama vermediğin zaman alıcı ileriye dönük sorun yaşayabilir hele ki ürünün garantisi varsa kesinlikle vermek zorundasın bazı mağazalar fatura olmadan ürünü garanti kapsamında teslim almıyor ya da sattığın ürün bir Apple ürünüyse satın alan kullanıcı ürünün faturasına ihtiyaç duyabiliyor satış kısmında da alış kısmında da ürünün faturasının olması ve alan kişiye teslim edilmesi önemli öbür türlü alıcı o ürünün senin tarafından satın alındığını nereden bilecek belki çalıntı mal satıyorsun bunun garantisini elinde satın aldığına dair resmi belge olmadan kimseye veremezsin ve alıcı da aldığı ürünü satmak istediği zaman faturası olmazsa ürünün satılması da zor oluyor sen faturanın olduğunu biliyorsun adama gösteriyorsun ama adam ileride başkasına satmak istediği zaman ürünün bir mağazadan satın alınmış olduğunu satacağı kişiye nasıl kanıtlayacak?

Hocam adama faturaların 3 tanesini gönderdim WhatsApp üzerinden ama bugün aradı ve dedi ki geriye kalan faturaları da gönder. Bende sinir oldum, göndermiyorum dedim. Adam da iyi o zaman sana dava açarım dedi ve telefonu kapattı.

Dava açsa ne olabilir en fazla?

Bizim hukuk sistemimizde her şekilde dava açılabiliyor yani ilanda ürünün faturasının olduğunu beyan edip satış sonrası faturayı teslim etmediğin için de dava edilebilirsin sırf faturayı teslim etmediğin için de dava edilebilirsin bana kalırsa çok da mühim değil işletme değilsin ki ikinci el el dahi olsa ürün satışı yaparken alıcıya fatura veresin bu fatura işi sadece pahalı ürünlerin güvenilirliğini artırmak için kullanılan bir şey yoksa sen dizüstü bilgisayar da satsan telefon da satsan fatura vermek zorunda değilsin sen vergileri tamamen ödenmiş bir ürünü aldığından daha ucuza satıyorsun alıp almamak tamamen alıcı kitlenin kendine kalmış bir durum, bunu göze alarak(faturasının olduğunu ama alıcıya vermeyeceğini) ürünü satın alıyorsa artık o alıcının kendisini ilgilendiren bir durum.
Alıcı kişi haklı bile olsa mahkemenin sonuçlanması yıllar sürer kimse de böyle bir şey için uğraşmaz.

Son düzenleme: