Herkese iyi günler. Bugün Samsung G65B monitör elime geçti ve kullanmaya başladım. Beyaz ekranda daha bariz olmak üzere diğer renklerde de gözüken 2 adet siyah ölü piksel tespit ettim. Bir tanesi tam piksel, diğeri daha çok yarım piksel gibi daha az belirgin. Samsung iki ölü piksel için iade/değişim yapar mı ya da yapmaya değer mi? Bir de bu ölü pikseller zamanla o bölgede ölü piksel çoğalması yapar mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-08-09 saat 23.23.00_c9c701af.webp
    WhatsApp Görsel 2025-08-09 saat 23.23.00_c9c701af.webp
    947 KB · Görüntüleme: 91
Herkese iyi günler. Bugün Samsung G65B monitör elime geçti ve kullanmaya başladım. Beyaz ekranda daha bariz olmak üzere diğer renklerde de gözüken 2 adet siyah ölü piksel tespit ettim. Bir tanesi tam piksel, diğeri daha çok yarım piksel gibi daha az belirgin. Samsung iki ölü piksel için iade/değişim yapar mı ya da yapmaya değer mi? Bir de bu ölü pikseller zamanla o bölgede ölü piksel çoğalması yapar mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Doğrudan iade veya değişim talebinde bulunun. Daha detaylı bir şekilde anlatın ve görsel ekleyin. Sorun çıkarırlarsa da THH'ye başvurun, uğraşın. Sizin lehinize karar çıkar.

5 adet ölü piksel ayıplı mal kapsamına girmiyor. 2 adet ölü piksel kullanıcı için sorun değil. 2-3 güne gözün alışır. Harbiden dert edilecek şey değil. Yasada bu yönde zaten.

Peki bu ölü pikseller zamanla artar mı? Buna dair yazılar okudum o bölgede artışa yol açabileceğine dair.

İade edebilirsin. Markadan markaya ölü pixel garanti süreci değişir. Bazı markalar 4-5 altındaki ölü pixeli garanti sürecine katmıyor ama yeni aldığın ürünü 14 gün koşulsuz şartsız zaten iade edebilirsin. İade et başka yerden al veya farklı bir monitör al çok istersen ama yeni alacağının da ölü pixelsiz geleceğinin garantisi yok. Bana kalırsa rahatsız edici noktalarda değillerse çok takma zaten her renkte belli olmazlar ve çoğu zaman farketmezsin bile. Ayrıca ölü pixel dediğin şey çoğalacak bir şey değildir.

Peki bu ölü pikseller zamanla artar mı? Buna dair yazılar okudum o bölgede artışa yol açabileceğine dair.
Genelde çoğalmayan bir şey. Eğer monitörün renk gamını beğendi iseniz bence kafaya takmayın derim. Net üzerinde aldıysanız cayma hakkınızı kullanabilirsiniz. Hatalı ürün derseniz, işte o zaman işin rengi değişecektir.

Hocam naptınız bende de tırnak boyutunda siyah leke çıktı üstüne 7 tane ölü piksel var.Siz ne yaptınız ?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250818_191739_Gallery.webp
    Screenshot_20250818_191739_Gallery.webp
    3,6 MB · Görüntüleme: 61
Hocam naptınız bende de tırnak boyutunda siyah leke çıktı üstüne 7 tane ölü piksel var. Siz ne yaptınız?

Vallahi hocam köşelerde ve aşırı ufak olduğu için kullanmaya devam edeceğim sanırım. Sizinkisi bayağı büyükmüş ama yerinizde olsam iade edebilirdim.