fieryz

Uzman
İki hafta önce İncehesap'tan aldığım monitörün panelinde sorun mevcuttu. Değişim için monitörü İncehesap'a gönderdim ve değişim onaylandı, tarafıma yeni monitör yollandı. Yeni gönderilen monitör ise dün teslim edildi. İlk gün monitörü incelediğimde herhangi bir ölü piksel gözüme çarpmamıştı ancak bugün monitörü tekrardan incelediğimde sağ üst kısımda 1 adet ölü piksel olduğunu fark ettim.

Ölü piksele dair görseller:
1.webp 2.webp 3.webp 4.webp

AOC'un global sitesini incelediğimde bu pikselin ''full black pixel'' olduğu ve 1 adet dahi olsa garanti kapsamına dahil olduğu açıkça belirtilmiş.

AOC'un sitesinde verilen bilgiler:
Ekran görüntüsü 2025-11-21 201802.webp

Ekran görüntüsü 2025-11-21 201807.webp

Monitörün tekrardan değişimi için İncehesap'ın sitesi üzerinden destek talebi oluşturdum, yarın gelecek mesajı merakla bekliyorum. Bu tarz bir sorun başına gelen ve özellikle de AOC marka bir monitörde bu sorunu yaşayan var mı? Sorgusuz değişim yapıyorlar mı, yoksa diretiyorlar mı?

Zaten iki kere üst üste ayıplı mal yollanması kesinlikle kabul edilemez, eğer değişim yapmıyoruz gibi bir cevap alırsam direkt olarak THH'ye başvuracağım. Böyle bir durumda da THH başvurusunun %99.9 lehime sonuçlanacağını düşünüyorum.

Yaşadığınız durumdan umarım kurtulursunuz. Ben de bugün teslim aldığım AOC marka monitörümde 1 tane ölü piksele rastladım. Yollasam geri yollanır mı bilmiyorum. Vize haftama gelmesi de cabası.

Yaşadığınız durumdan umarım kurtulursunuz. Ben de bugün teslim aldığım AOC marka monitörümde 1 tane ölü piksele rastladım. Yollasam geri yollanır mı bilmiyorum. Vize haftama gelmesi de cabası.
İncehesap üzerinde servis kaydı açılmış olarak gözüküyor. "Distribütöre gönderilecek" durumunda şu an. Bakalım, umarım kısa süre içinde sonuçlanacak.

Bu arada siz de satıcıya yollayın. Servisten çıkan rapora göre; değişim/iade veya sizin gönderdiğiniz gibi ürün tarafınıza olduğy gibi geri yollanacaktır. Ayrıca 'şu kadar ölü pikselin altına garanti vermiyoruz' tarzı yaklaşımların THH nezdinde bir geçerliliği yok diye biliyorum. Eğer ki 'ürününüzde sorun yok, değişim şartlarını karşılamıyor' gibi bir cevap alırsanız THH başvurusu yapabilirsiniz.

İncehesap üzerinde servis kaydı açılmış olarak gözüküyor. "distribütöre gönderilecek" durumunda şu an. Bakalım, umarım kısa süre içinde sonuçlanacak.

Bu arada siz de satıcıya yollayın. Servisten çıkan rapora göre; değişim/iade veya sizin gönderdiğiniz gibi ürün tarafınıza olduğy gibi geri yollanacaktır. Ayrıca 'şu kadar ölü pikselin altına garanti vermiyoruz' tarzı yaklaşımların THH nezdinde bir geçerliliği yok diye biliyorum. Eğer ki 'ürününüzde sorun yok, değişim şartlarını karşılamıyor' gibi bir cevap alırsanız THH başvurusu yapabilirsiniz.
Konuya bakarsanız durumu daha net anlayabilirsiniz. Sürekli aynı mesajları gönderiyorlar ve haklıymış gibi fiyat farkı talep ediyorlar. Süreci neden bu kadar zorlaştırdıklarını gerçekten anlamıyorum. Ayrıca talep ettiğim modeli kendi sitelerinden kaldırıp başka platformlarda satmaya başlamaları da oldukça komik.

Aslında olması gereken çok basit: Ben servis raporunu iletiyorum ve misli ürünü talep ediyorum; ertesi gün ürünün kapımda olması gerekir. Ancak inatla ürünü vermeyip, çöp ürünü bana zorla kabul ettirmeye çalışıyorlar. Ben de bu süreçten bunaldığım için, hukuki yollarla onların da biraz canı sıkılsın istiyorum.

İncehesap'a yolladığım ürün Türkiye'deki AOC servisi olan TECPRO'ya salı günü teslim edilmiş. Bugün TECPRO'yu arayıp kendileriyle servis durumu hakkında görüşme sağladığımda üründe herhangi bir soruna rastlanmadığı ve monitörün sürüm güncellemesi yapıldığı söylendi, yarın veya ertesi gün ürün kargoya teslim edilecekmiş. Bakalım gelen monitörde hala aynı noktadaki ölü piksel duruyorsa önce İncehesap'la bu durum hakkında konuşacağım, ardından THH başvurusunu yapıp hukuki süreci başlatacağım.

Monitör bugün teslim edilmiş. Ben, İstanbul'da olmadığım için şu an ölü piksel testini yapamıyorum ancak monitörde herhangi bir fiziksel hasar olmadığından emin olmak için kutuyu videoya çektirtip açtırdım. İstanbul'a döndüğümde monitördeki sorun aynı noktada duruyor mu onu kontrol edeceğim ve eğer sorun devam ediyorsa vakit kaybetmeden THH sürecini başlatacağım. Ama süreci başlatmadan önce son bir ikaz olarak İncehesap'a mesaj atacağım ve müşteri hizmetlerini arayıp THH sürecini başlatacağımı kendilerine son bir kez değişim yapıp yapmayacaklarını soracağım. Olumsuz bir cevap aldığım senaryoda direkt olarak servis raporu, kutu açma videosu, fatura ve ölü piksele dair görsellerle direkt olarak THH sürecini başlatacağım.

Tecpro'nun verdiği servis raporu:
9ae9c8f5-ce88-11f0-a044-005056b03705(1).webp

Monitörü bugün inceledim ve sağ üstteki lekenin kaybolduğunu ancak monitörün orta alt kısmında ve sol alt kısmında yeni siyah lekeler mevcut olduğunu tespit ettim. Bu lekelerin teknik olarak ölü piksel olabileceğini düşünmüyorum. Sağ üstteki lekenin geçmesi ve yeni lekelerin ortaya çıkması bunu kanıtlar nitelikte, sonuç olarak biliyoruz ki ölü pikseller kendi kendine kaybolamaz. Ayriyeten tamamen siyah bir arka plan üzerinde, dikkatli bakılınca ekranın gösterdiği siyah renginden daha da siyah olan lekeleri görebiliyorum Bildiğim kadarıyla ölü pikselin, siyah arka plan üzerinde de gözükememesi gerekiyor. Servis raporunda beyan edilmemesine rağmen monitörün kasasının açıldığını ve panel içinde toz kaldığını düşünüyorum.

Monitör içinde sıkışmış toza dair internette bulduğum bir görsel:
a (1).webp

Benim monitörümdeki panel içinde sıkışmış toz olduğunu düşündüğüm lekelere ait görseller:
d.webp c.webp b.webp a.webp

Tabii bu durumun ardından bugün saat 19.00 civarında iade isteğiyle destek talebi oluşturdum. Bunun üzerine çok geçmeden müşteri hizmetleri tarafından "mesai saatleri dışında olunmasına rağmen" cevap geldi ve yazının başına "***** Hanım dikkatine" ibaresi İncehesap tarafından eklendi. Kısacası bu ibarenin, bir yetkilinin durumla ilgilenmesi ve sonucunda iadenin sağlanması anlamına geldiğini düşünüyorum. Yine de 1 aydır tarafıma sorunsuz monitör sağlanamaması gerçekten İncehesap'ın büyük bir ayıbıdır. Sonuna kadar uğraşmadığınız sürece Türkiye'deki çoğu satıcı müşteriyi başlarından savmaya çalışmakta. Böyle durumlarda hakkınızı sonuna kadar kesinlikle arayın.

Oluşturduğum destek talebi:
Ekran görüntüsü 2025-12-05 235924.webp

Süreç hakkındaki güncellemeleri iade süreci tamamlanana dek paylaşmaya devam edeceğim.

Son düzenleme:
İncehesap'a yolladığım ürün Türkiye'deki AOC servisi olan Tecpro'ya salı günü teslim edilmiş. Bugün Tecpro'yu arayıp kendileriyle servis durumu hakkında görüşme sağladığımda üründe herhangi bir soruna rastlanmadığı ve monitörün sürüm güncellemesi yapıldığı söylendi, yarın veya ertesi gün ürün kargoya teslim edilecekmiş. Bakalım gelen monitörde hala aynı noktadaki ölü piksel duruyorsa önce İncehesap'la bu durum hakkında konuşacağım, ardından THH başvurusunu yapıp hukuki süreci başlatacağım.

Monitör bugün teslim edilmiş. Ben, İstanbul'da olmadığım için şu an ölü piksel testini yapamıyorum ancak monitörde herhangi bir fiziksel hasar olmadığından emin olmak için kutuyu videoya çektirtip açtırdım. İstanbul'a döndüğümde monitördeki sorun aynı noktada duruyor mu onu kontrol edeceğim ve eğer sorun devam ediyorsa vakit kaybetmeden THH sürecini başlatacağım. Ama süreci başlatmadan önce son bir ikaz olarak İncehesap'a mesaj atacağım ve müşteri hizmetlerini arayıp THH sürecini başlatacağımı kendilerine son bir kez değişim yapıp yapmayacaklarını soracağım. Olumsuz bir cevap aldığım senaryoda direkt olarak servis raporu, kutu açma videosu, fatura ve ölü piksele dair görsellerle direkt olarak THH sürecini başlatacağım.

Tecpro'nun verdiği servis raporu:
Eki Görüntüle 207299

Monitörü bugün inceledim ve sağ üstteki lekenin kaybolduğunu ancak monitörün orta alt kısmında ve sol alt kısmında yeni siyah lekeler mevcut olduğunu tespit ettim. Bu lekelerin teknik olarak ölü piksel olabileceğini düşünmüyorum. Sağ üstteki lekenin geçmesi ve yeni lekelerin ortaya çıkması bunu kanıtlar nitelikte, sonuç olarak biliyoruz ki ölü pikseller kendi kendine kaybolamaz. Ayrıyeten tamamen siyah bir arka plan üzerinde, dikkatli bakılınca ekranın gösterdiği siyah renginden daha da siyah olan lekeleri görebiliyorum bildiğim kadarıyla ölü pikselin, siyah arka plan üzerinde de gözükememesi gerekiyor. Servis raporunda beyan edilmemesine rağmen monitörün kasasının açıldığını ve panel içinde toz kaldığını düşünüyorum.

Monitör içinde sıkışmış toza dair internette bulduğum bir görsel:
Eki Görüntüle 208326

Benim monitörümdeki panel içinde sıkışmış toz olduğunu düşündüğüm lekelere ait görseller:
Eki Görüntüle 208330Eki Görüntüle 208329Eki Görüntüle 208328Eki Görüntüle 208327

Tabii bu durumun ardından bugün saat 19.00 civarında iade isteğiyle destek talebi oluşturdum. Bunun üzerine çok geçmeden müşteri hizmetleri tarafından "mesai saatleri dışında olunmasına rağmen" cevap geldi ve yazının başına "***** hanım dikkatine" ibaresi İncehesap tarafından eklendi. Kısacası bu ibarenin, bir yetkilinin durumla ilgilenmesi ve sonucunda iadenin sağlanması anlamına geldiğini düşünüyorum. Yine de 1 aydır tarafıma sorunsuz monitör sağlanamaması gerçekten İncehesap'ın büyük bir ayıbıdır. Sonuna kadar uğraşmadığınız sürece Türkiye'deki çoğu satıcı müşteriyi başlarından savmaya çalışmakta. Böyle durumlarda hakkınızı sonuna kadar kesinlikle arayın.

Oluşturduğum destek talebi:
Eki Görüntüle 208325

Süreç hakkındaki güncellemeleri iade süreci tamamlanana dek paylaşmaya devam edeceğim.

Benim de durum aynı THH cevap bekliyorum 1 aydır sıvı soğutmam yok.

05.12.2025 tarihinde oluşturduğum ve "THH'ye başvuracağımı açıkça belirttiğim" destek talebime çok kısa süre içerisinde cevap gelmiş ve konu bir yetkiliye iletilmişti. Cevapta tarafıma iletilen iade kodu ile monitörü tekrardan İncehesap'a gönderdim. Kutunun dışına ve içine de ayrıca yazdığım notları yapıştırdım. Notların içeriğinde kesinlikle değişim/onarım istemediğimi, monitörün yetkili servise gönderilmesini de kesinlikle kabul etmediğimi ve 6502 sayılı kanun kapsamında direkt olarak bedel iadesi talep ettiğimi belirttim. Bunun sonucunda 08.12.2025 tarihinde İncehesap'a teslim edilip servis girişi yapılan monitörün iadesi 09.12.2025 saat 16.21'de onaylandı.

Sonuç:
Screenshot_20251209_172002_Brave(1).webp

05.12.2025 tarihinde oluşturduğum ve "THH'ye başvuracağımı açıkça belirttiğim" destek talebime çok kısa süre içerisinde cevap gelmiş ve konu bir yetkiliye iletilmişti. Cevapta tarafıma iletilen iade kodu ile monitörü tekrardan İncehesap'a gönderdim. Kutunun dışına ve içine de ayrıca yazdığım notları yapıştırdım. Notların içeriğinde kesinlikle değişim/onarım istemediğimi, monitörün yetkili servise gönderilmesini de kesinlikle kabul etmediğimi ve 6502 sayılı kanun kapsamında direkt olarak bedel iadesi talep ettiğimi belirttim. Bunun sonucunda 08.12.2025 tarihinde İncehesap'a teslim edilip servis girişi yapılan monitörün iadesi 09.12.2025 saat 16.21'de onaylandı.

Sonuç:
Eki Görüntüle 209345

Bende durum karışık penta bana ürünü değiştirip göndermiş ama İncehesap'tan böyle bir dürüm yok aynı şekilde THH cevap gelmedi.