BlackClow65

Çalışkan
Öncelikle merhaba. Bugün teslim aldığım AOC 24G42e 24" monitörde test sonucu 1 adet ölü piksele rastladım. Cayma hakkına girer mi bilmiyorum. Yarın 14 gün politikasını kullanarak iade etmeye çalışacağım. Bu tarz pazar yeri sistemli sitelerde (özellikle ölü piksel gibi muhabbetlerde) sıkıntı çıktığını söyleyen tonlarca insan var. Vize haftamı da iade süreci ile ileri geri geçirmek istemediğimden soruyorum. Ölü piksel siyah ve merkezi değil (sol altta ortaya yakın bir konumda duruyor). Büyümesi gibi olumsuz bir durumla karşılaşır mıyım? Veya direkt iade sürecine girmek mi daha mantıklı olur?

1764099083382.webp

Dosya Ekleri

• 1764099112112.webp
    1764099112112.webp
    137,4 KB · Görüntüleme: 53
Satıcının ürününün iyi mi kötü mü olduğunu anlamanın birkaç yolu olduğunu söylemek istedim. Sen ürünün yorumların veya değerlendirmesini bakmadan mi alıyorsun?
Satıcılara markalar tarafından gönderilen ürünler sabit. Satıcıya göre ölü piksel çıkma şansı değişmiyor. Önemli olan iade almaları. Yoksa git Amazon'un kendi satıcısından al, yine çıkar. Trendyol'un kendi satıcısından al, yine çıkar. Satıcılar kapalı kutu sıfır ürün yolluyor, gerisi senin şansına.

Dey Elektronikten satın aldım. Ucuz olmasından ötürü. Lakin bu vakitten sonra pazar sitelerden alışveriş yapmayacağım. Amazondan şaşmamak lazımmış.

Satıcılara markalar tarafından gönderilen ürünler sabit. Satıcıya göre ölü piksel çıkma şansı değişmiyor. Önemli olan iade almaları. Yoksa git Amazon'un kendi satıcısından al, yine çıkar. Trendyol'un kendi satıcısından al, yine çıkar. Satıcılar kapalı kutu sıfır ürün yolluyor, gerisi senin şansına.

Ürünler sabit ama iade politikaları değişiyor. Pazar sitelerde müşteri desteğin tutumu daha çok satanın lehine maalesef.

Dey Elektronik'ten satın aldım. Ucuz olmasından ötürü. Lakin bu vakitten sonra pazar sitelerden alışveriş yapmayacağım. Amazon'dan şaşmamak lazımmış.

Ürünler sabit ama iade politikaları değişiyor. Pazar sitelerde müşteri desteğin tutumu daha çok satanın lehine maalesef.
Yani İtopya'dan satın almışsınız. Henüz bu tür söylemlere girmek için çok erken. İade için gönderin satıcıya. Henüz hiçbir iade deneyimi yaşamadınız. Amazon da bir pazaryeri sitesi bu arada. O kısmı anlayamadım.

@BlackClow65, ölü piksel şans işi tamamen ve yaşadığınız durumun ne kadar hızlı çözüldüğü de satıcının ilgi ve alakasına bağlı. Eninde sonunda iadesini almak zorundalar.