Unlishimaide 24

Başarılı
Yer
Başkent
YKS sonucum ve gelen bölüme razı olup 2 sene elektrik okuyacağım bir ilçede, bu süre zarfında 2 sene DGS hazırlanmak istiyorum ve Elektrik Elektronik Mühendisliği'ne geçmek istiyorum. Kontenjan 300-400 kişi sınırlı olduğun için tavsiye gerekiyor. 2 sene mezun ve 2 sene elektrik ile totalde 4 senemi, 2 sene Elektrik Elektronik Mühendisliği okuyarak telafi etmek istiyorum. Nasıl çalışmalı?

YKS 2028'de değişiyor diye biliyorum, DGS'de değişir mi?

2 sene yeterli diye düşünüyorum DGS için.
Üniversite ortalamam kaç olmalı?

DGS'de kontenjanlar çok düşük oluyor, yani YKS'de ki gibi değil, hata payın çok az bile olsa patlayabilir. O yüzden bu sene hala müfredat değişmemişken bir daha deneyin derim. illa mezzuna kalmak istemiyorum diyorsanızda 4 sene olmasa da olur gözüyle bakın. DGS eskisi gibi kolay değil.

DGS'de kontenjanlar çok düşük oluyor, yani YKS'de ki gibi değil, hata payın çok az bile olsa patlayabilir. O yüzden bu sene hala müfredat değişmemişken bir daha deneyin derim. illa mezzuna kalmak istemiyorum diyorsanızda 4 sene olmasa da olur gözüyle bakın. DGS eskisi gibi kolay değil.
Kolay değil ama ailem beni istemiyor, kayıt yaptım üniversiteye.
Bu sefer başarmaktan başka çarem yok.
2 sene sonra mezun olacağım için 2028'den erken giremem diye düşünüyorum.

@Testo Unit @SF26 fikriniz nedir hocalarım?

Son düzenleme:
Kontenjan düşük diye baştan niye karaları bağlayasınız ki? Hocam öncelikle süreci kafanızda büyütmeden ilerlemelisiniz. Tamam kontenjan az olabilir ama sınava uzaylılar girmiyor sonuç olarak. Kendinizi sıkmadan düzenli, aynı zamanda sağlığınızı ve psikolojinizi iyi tutarak bu süreci devam ettirin yoksa bu gidişle ikisinide kaybedersiniz. İlla ilk yıldan gireceksiniz diye de bir şey yok. Girersiniz sınava baktınız olmadı iş hayatına girersiniz 1 yıl sonra tekrar denersiniz şansınızı. Kendinize illa şu yaşta mezun olucam diye şart koymanızın anlamı yok. Okula giderken keyif alın. Dgs çalışırken keyif alın. Akşam yürüşe çıkınca keyif alın. Bakış açınızı değiştirirseniz çok daha sağlıklı düşünür ve mutlu olursunuz.