2 yıldır hiç bakım yapmadım. Sadece kasanın içindeki tozu alıyorum. Macunları yenilememe gerek var mı? Sıcaklık değerleri hâlâ normal. Mesela RDR 2 oyununda en yüksek ayarlarda ekran kartım 60 derece, işlemcim ise 50–60 dereceler arasında dolaşıyor. Stres testi yaptığım zaman da işlemcim 50–60 derecelere çıkıyor. Sizce bakıma gerek var mı?
Detaylar
Kim cevapladı?2 yıldır hiç bakım yapmadım. Sadece kasanın içindeki tozu alıyorum. Macunları yenilememe gerek var mı? Sıcaklık değerleri hâlâ normal. Mesela RDR 2 oyununda en yüksek ayarlarda ekran kartım 60 derece, işlemcim ise 50–60 dereceler arasında dolaşıyor. Stres testi yaptığım zaman da işlemcim 50–60 derecelere çıkıyor. Sizce bakıma gerek var mı?
Değerler iyi görünüyor ama yinede sistem bilgisi verir misiniz?
Androidin50tonu
Yetkin
2 yıldır hiç bakım yapmadım. Sadece kasanın içindeki tozu alıyorum. Macunları yenilememe gerek var mı? Sıcaklık değerleri hâlâ normal. Mesela RDR 2 oyununda en yüksek ayarlarda ekran kartım 60 derece, işlemcim ise 50–60 dereceler arasında dolaşıyor. Stres testi yaptığım zaman da işlemcim 50–60 derecelere çıkıyor. Sizce bakıma gerek var mı?
Macun değişimine gerek yok. Sıcaklıklar 80 derece üstüne çıkmıyorsa macun değiştirmenin bir anlamı kalmıyor.
Zaten 80-85 derece altında throttle olmuyor işlemci veya ekran kartı.
RapidLemming955
Yetkin
Eğer sıcaklıklarda bir problem yoksa devam edebilirsiniz ki yok zaten. Parçalarınızı yazarsanız daha iyi yardımcı oluruz. Eğer içinize sinmezse bakım yapabilirsiniz ama pek gerek yok gibi şu an.
Gerek yok. Yeni nesil macunlar uzun gidiyor zaten artık. Toz almaya devam et fanlar yorulmasın.
Androidin50tonu
Yetkin
Sıcaklıklar iyiyse macun değişimi gerekmez. Yanlış bilgi vermeyin.
Sıcaklıklar iyiyse macun değişimi gerekmez. Yanlış bilgi vermeyin.
Hocam bilgim var sıcaklık iyi ise sorun olmaz ama o macun zamanla kuruyor.
Derece 80 küsurlere çıkan güne kadar bekle.
Erken yapınca hiçbir kârı yok.
Erken yapınca hiçbir kârı yok.
Değerler iyi görünüyor ama yine de sistem bilgisi verir misiniz?
İşlemci Ryzen 5 5600 ve SSD 980 Pro olarak değiştirdim onun dışında diğer tüm parçalar aynı.
Dosya Ekleri
İşlemci Ryzen 5 5600 ve SSD 980 Pro olarak değiştirdim onun dışında diğer tüm parçalar aynı.
Gayet iyi, bu kadar süre dayandığına göre sistemi çok zorlamamış ve iyi bakmışsınız anlaşılan.