2 yıllık sağlık bölümleri ya da açık öğretim okumak mantıklı mı?

4 yıllık bölüm düşünüyor musunuz? TYT & AYT netleriniz ne durumda?

Hocam lisede meslek bölümü okuduğum için 11 ve 12. sınıf matematiğini hiç görmedim ondan dolayı AYT benim için çok sıkıntı. AYT için harcayacağım vakti TYT harcamak daha mantıklı geldi ondan dolayı Full TYT çalışıyorum. TYT'de 70 75 net civarı çıkıyor genelde.

2 Yıllık yeni bölümler açılacak hocam onlara göz atabilirsiniz. Bir yanda ise Makine & Mekatronik gibi bölümler düşünüyor musunuz?

2 yıllık yeni bölümler açılacak hocam onlara göz atabilirsiniz. Bir yanda ise makine & mekatronik gibi bölümler düşünüyor musunuz?

Yok hocam ülkedeki sağlık açığından ve iş bulma konusunda daha rahat olduğunu düşündüğüm için sağlık bölümü düşünüyorum. Umarım umduğum gibi olur.

Yok hocam ülkedeki sağlık açığından ve iş bulma konusunda daha rahat olduğunu düşündüğüm için sağlık bölümü düşünüyorum. Umarım umduğum gibi olur.
Evet sağlık gercekten güzel bir iş imkanı sunuyor ancak zorlu koşullara sahip. Ayrıca iyi de bir KPSS puanı gerekiyor. Paramedik falan baktınız mı yoksa Dokümantasyon, Laboratuvar gibi bölümlere mi baktınız? Ayrıca Diş Protez Teknolojisininde çok iyi iş imkanının ve maaşlar sunduğunu duymuştum, bakmanızı tavsiye ederim.

Öncelikle okuduğum bölüm hakkında bilgi vermek isterim, okuduğum bölüm mezunları ameliyathane teknikeri oluyor ve ameliyathane teknikerlerinin görevlerini kısaca sıralarsam; cerrahi operasyonda ki kullanılan aletlerin sterilizasyonunu sağlamak yani steril olarak hazır etmek, hastanın mahremiyetini ve ameliyathaneye girdikten sonra çıkana kadar ki sürede hastadan sorumlu olmak, cerrahın uygun gördüğü durumda operasyona dahil olmak, ameliyathanede kullanılan aletlerin kontrollerini sağlamak ve bakımlarını yaptırtmak gibi sıralayabilirim, diğer sorunuza gelirsem, sağlık bölümleri artık çok fazla tercih ediliyor bunun sebebi ülkemizde ki iş imkanlarının düşük olması, sağlık bölümleri diğer bölümlere nazaran daha fazla iş imkanına sahipti ancak şu an pek de iş imkanının olduğunu söyleyemem, özel hastanelerde benim bölümümden ve anestezi bölümünden mezunları ameliyathane hemşiresi olarak çalıştırabiliyorlar ve hemşirelere fazla maaş vermemiş oluyorlar aslında bu çok acı bir durum ve diğer yandan da hemşire alıyorlar ve ameliyathane teknikeri ve anestezi teknikerinin yaptığı işleri ona yaptırıyorlar, özel hastanelerde durum vahim diyebilirim, devlet de çalışan teknikerler çoğunlukla memnun oluyor hocam ama devlete atanmak da zor, anestezi dediğiniz bölümün özellikle KPSS puanları çok yüksek ameliyathane bölümünün de anestezi kadar olmasa da puanı yüksek diyebilirim, size önerim sağlık dışında bir lisans okuyun ama saçma bölümleri bahsetmiyorum gerçekten iş imkanı olan ve prestiji olan bölümlere yönelin derim, uzun lafın kısası eğer ben bir bölüm okuyacağım çok çalışkan değilim sadece mezun olayım ileride de kendi mesleğim dışında iş yaparım derseniz sağlık daha mantıklı ancak bu 2 yıllık bölümlerden kariyer ve iş bulma garantinizin olmadığını söyleyebilirim, başka sorunuz varsa cevaplayabilirim.

Hocam Paramedik'te aklımda olan bir bölüm şu sıralar sınava odaklanıp en son bu bölümler arasında bir karar vermeyi planlıyorum. Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için söylediğiniz bölümde tercihlerim arasında olacak.

Ne demek hocam. Kalbiniz ferah ömrümüz güzel olsun. Başarılar dilerim.

Hocam öncelikle teşekkür ediyorum yazınız için. Sağlık harici bir bölüm tercih edersem o da asıl bölümüm olan bilişim kısmı olacak ama başta bahsettiğim gibi bilişim bölümüne olan yoğun talepten dolayı iş olanakları inanılmaz az ve iş verenler tek kişiden 10 farklı iş yapabilmesini istiyor ve bunlar bazen alakasız işler oluyor. Bu yüzden çok soğudum bilişim kısmından. Bahsettiğim sağlık bölümlerinden birini okursam kenardan PHP'ye kafa yorup hobi olarak ek iş olarak yapabilirim belki. Peki bu ön lisans sağlık bölümleri içerisinden iyi iş olanaklarının olduğunu duyduğunuz ve bana önerebileceğiniz bir bölüm var mı acaba?

Ne demek hocam. Kalbiniz ferah ömrümüz güzel olsun. Başarılar dilerim.
Çok teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için iyi geceler dilerim.

Bu daha çok sana bağlı bir durum, çünkü her sağlık bölümü herkese uymayabiliyor, benim önerim ameliyathane hizmetleri ve fizyoterapi olabilir bir de radyasyon sıkıntı olmaz derseniz tıbbi görüntüleme de düşünebilirsiniz.

Hocam bende nacizane fikrimi belirtmek isterim.

Şu anda piyasada aşırı derecede ara eleman ihtiyacı mevcut. Yaşın 26 zamanında iyi ki üniversiteyi bırakmışım diyorum. Bunu da değerlendirmeyi düşünebilirsiniz. Yazılım konusuna gelince zaten söylenenler gibi 2 senelik okunacaksa bir nevi kurs almış gibi oluyorsunuz tek faydası diploma o da piyasada ne kadar işe yarıyor tartışılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…