Hepinize selamünaleyküm arkadaşlar. Ben 12. sınıf öğrencisiyim. Bildiğiniz gibi 2 ay sonra YKS sınavına gireceğiz. Ben düz lisede okuyorum. Kendi istememe rağmen ailemin tercihi üzerine meslek lisesine gönderilmedim ve hep akademik alanda ilerledim. Şu an 45-60 TYT, 15-20 AYT neti yapan biriyim.

Benim planımda lise KPSS ile memur olmak ya da üniversite okumak var. KPSS'den şu anki halimle büyük ihtimalle 80 üstü alırım. Fakat bölüm düşündüğüm zaman elektriğe ilgim var. Ailem ise 2 yıllık sağlık bölümü okumamı istiyor.

Benim şu anki netlerim çoğunlukla ön lisans elektrik bölümüne yetiyor. 2 yıllık sağlık okuduğum zaman atanamazsam özel hastanelerde düşük maaşla çalışma ihtimalim var.

Sizce 2 yıllık elektrik okuyup kendime bir şey katmak, aynı zamanda ön lisans KPSS'ye hazırlanıp elektrikte ilerlemek mi daha mantıklı? Bu arada Yalova'da oturuyorum ve bölgemde benoplast, aksa, birfen, AKK'im gibi köklü fabrikalar var. Buralarda iş bulma ümidim de var.

Sizce 2 yıllık elektrik okuyup kendimi geliştirirsem ara eleman olmam için yeterli olur mu? Yoksa başta dediğim gibi 2 yıllık sağlık okumak ya da lise KPSS'ye odaklanmak mı daha mantıklı? Ayrıca 2 yıllık elektriği Kocaeli Üniversitesi'nde okumayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elektrik daha mantıklı. Adamlar Sağlık bakanlığında 15000 alım yapıyor parça pinçik iş yapıyor Her ile dümenden 5-6 tane sağlık teknikeri koyuyor olacak iş değil. Ha benim önerim illa üniversite okunacaksa okuduğunuz sırada ya da okumuyorsanız Lise KPSS üzerinden kendinizi denemek. Alım gücü 2 yıllıklara göre daha fazla da oluyor. Sadece onunla da sınırlı kalınmaz belediyeler bile ara sıra adam arayışına giriyor. (Puan tahmini için demiyorum ama garanti atanma için 70 üstü iyi olur)