22723

Uzman
Mezun senemde de çalışmayarak bir hata yaptım pişmanlıklarım ve pişman olmayan yanlarım var çok zor bir aile evi dönemi geçirdim ailem boşanma aşamasında 10 senedir neredeyse. Evden atılmalar vs. evde 2 yaşında çocuk olunca çalışmadım kendimi kütüphaneye arkadaşların yanına atıyordum 5 kuruşsuz aç gezdim 1 ay belki. Bunları kendime sebep yaparak çalışmayı salmıştım son 5 ay. Sonra dağıldım gittim toparlanamadım istek bitti. 2 yıllık bir elektrik bölümü veya teknik eleman ihtiyacı çok şu sıralar okumakta açıkçası çok mantıklı gelmiyor bu ülkede okumayan adam benden çok kazanacak diplomamda iptal olabilir. Önerileriniz nedir? Elektrik veya başka 2 yıllık ileride kendi işimi kuracağım desek misal klimacı. Antalyalı'yım orası bu işe açık bunun için ne bölüm okumalı daha doğrusu 2 yıllık okunur mu? Yoksa kötü 4 senelik sayısal bölüm mü yazmalı? Bir de 2. kez mezuna kaldım diyelim askerliği 4 ayda tecil ettirmem gerekiyor. Yaşım Eylül'de 19 olacak daha fikirlere ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 yıllık elektrik bölümünde ne anlatılıyor, hangi eğitimler veriliyor bilmiyorum ama ortalama elektrik bilgisi olan biri kolay kolay aç kalmaz. Çalışma şartları bilgine göre değişiklik gösterebilir elbet. Ancak kendini hem mesleki hem de dil bilgisi olarak geliştirirsen, yurt dışında bile iş bulursun. Elektrik bilen adama her alanda ihtiyaç duyuluyor.

2 yıllık bir başka bölüm olarak lojistik önerebilirim. İş yükün artar belki ama fena para kazanmazsın.

İki yıllık bölüm okunur fakat istediklerini elde etmek sana kalmış zira okuyup işten kaçarsan yine olmaz iyi bir staj yapıp işi kaparsan ufak zamanda iş sahibi olursun bende önlisans mezunuyum bir elektrik santralinde çalışıyorum tamamen sana kalmış bir şey.

2 yıllık elektrik bölümünde ne anlatılıyor, hangi eğitimler veriliyor bilmiyorum ama ortalama elektrik bilgisi olan biri kolay kolay aç kalmaz. Çalışma şartları bilgine göre değişiklik gösterebilir elbet. Ancak kendini hem mesleki hem de dil bilgisi olarak geliştirirsen, yurt dışında bile iş bulursun. Elektrik bilen adama her alanda ihtiyaç duyuluyor.

2 yıllık bir başka bölüm olarak lojistik önerebilirim. İş yükün artar belki ama fena para kazanmazsın.
Arkadaşımın bir arkadaşı 2 yıl için harcamaya değmez demiş ama maddi açıdandı sanırım aylık 30bin para harcıyormuş ki ben sanırım onun üçte birini anca alırım

Ben mühendislik için iş ilanlarına bakıyorum elektrik tekniker ve teknisyen, cnc, makine bakım tamir vs. ilanları mühendislikten daha çok. Ara elemana çok daha fazla talep var gibi.

İki yıllık bölüm okunur fakat istediklerini elde etmek sana kalmış zira okuyup işten kaçarsan yine olmaz iyi bir staj yapıp işi kaparsan ufak zamanda iş sahibi olursun bende ön lisans mezunuyum bir elektrik santralinde çalışıyorum tamamen sana kalmış bir şey.
Mecbur ileride aç kalmamak için kendimi o meslekte geliştirip devam edeceğim belki dediğiniz gibi işe yoğunlaşırsak kapılar açılır bilemeyiz nasip. Sadece tekrar mezuna kalma fikri kafamı çok kurcalıyor.
Ben mühendislik için iş ilanlarına bakıyorum elektrik tekniker ve teknisyen, cnc, makine bakım tamir vs. ilanları mühendislikten daha çok. Ara elemana çok daha fazla talep var gibi.
Babam da tam olarak sizin gibi konuştu ara eleman lazım dedi herkes 4-5 senedir üni okumaya yöneldi ve patladı üni okumak.
Ne mezunusunuz bu arada?

Siz hangi tarafa yöneldiniz acaba? Ben gömülü sistemler tarafina yönelmeyi düsünuyorum.
4 yıllık hayalimdi ama olmadı maalesef umarım güzel bir bölümdür
Ben çok sıkıntı çektim maalesef derslerden. Pek ilgimi veremedim. Otomasyon, PLC, Scada sistemleri ile ilgili olan seçmeli derslerden aldım hep genelde ama emin değilim hala. Biraz IT, Bilişim işine de yönelmeyi düşünüyorum bu aralar. Sanırım son stajımı hangi alanda bulursam o alana yöneleceğim gibi olacak.