Ben çok sıkıntı çektim maalesef derslerden. Pek ilgimi veremedim. Otomasyon, PLC, Scada sistemleri ile ilgili olan seçmeli derslerden aldım hep genelde ama emin değilim hala. Biraz IT, Bilişim işine de yönelmeyi düşünüyorum bu aralar. Sanırım son stajımı hangi alanda bulursam o alana yöneleceğim gibi olacak.
Başarılar hocam gönlünüzden geçen olur umarım.

Hayırlısı olsun en azından üniversite seçme gibi zor bir süreci geçmişsiniz.

Okunmaz, 2 yıllık hiçbir bölümü okumanızı önermiyorum. Çalışın iyi bir yere girin.

Hocam çok küçük bir hayat hikayemi anlattım açıkçası sanırım benimle bir sene daha masraf etmek istemezler ha bende yüzsüz gibi dershane istemem bu sene gitmem kapısından geçmem pişmanım Ankara'nın Kızılay'da çok iyi denilen dershanesine gittim hocaların kızları taciz etmek bir şeyler yapmak istmesi her şeyi gördüm. Bunun bir de mental yanı ve ev hayatı olmasa bende mezun a kalmak istiyorum bir de arkadaşlarımın %85 %90ı gitti. Mezun olursam nasıl baş ederim bilmiyorum. Ev ortamım hem sesli hem rahat değil herhangi bir kütüphane daha konforlu gerisini siz anlayın.

Hocam çok küçük bir hayat hikayemi anlattım açıkçası sanırım benimle bir sene daha masraf etmek istemezler ha bende yüzsüz gibi dershane istemem bu sene gitmem kapısından geçmem pişmanım Ankara'nın Kızılay'da çok iyi denilen dershanesine gittim hocaların kızları taciz etmek bir şeyler yapmak istmesi her şeyi gördüm. Bunun bir de mental yanı ve ev hayatı olmasa bende mezun a kalmak istiyorum bir de arkadaşlarımın %85 %90ı gitti. Mezun olursam nasıl baş ederim bilmiyorum. Ev ortamım hem sesli hem rahat değil herhangi bir kütüphane daha konforlu gerisini siz anlayın.

Kütüphane'ye git YouTube'dan video izleyerek çalış, konuları kitaptan oku, soru çöz. Dershaneye gitmeden de çalışabilirsin dershane şart değil.

En mantikli isi yaparsin. Her hafta ilan yayinlaniyor elektrikle ilgili kamu ilanlari. Ayrica kariyer.net vs. oteller hep elektrik teknisyeni ariyorlar. Bence okunur. Bu bölümü oku ama kendini aile sorunlari nedeniyle sadece ailene odaklama kendine odaklan. Benim aile yapisi seninkiyle ayni ve zamaninda onlar icin bir seylerr yapmaya calistigim icin kotu durumdayim. Keske ne halt yaparlarsa yapsalardi tarafsiz bir sekilde kendime odaklansaydim. Cok buyuk hatalarimdam birisiydi bu. Birak ayrilirsa ayrilsinlar her şey daha iyi olur belki. Sen dusunme bunlari. Onlarin tercihlerine saygi duymalisin. Elektrik önlisans diplomani al hic degilse kurayla atamalarda bile denk gelir ve guzel para kazanmaya baslarsin. Hiç olmadi kendi isini kurarsin.

Hayırlısı olsun en azından üniversite seçme gibi zor bir süreci geçmişsiniz.

O kadar gozunde buyutme. Kesinlikle onlisansi kazanirsin dert etme. Kazanmasi cok kolay. Toplam 40 net yap mat ve Türkçe kazanirsin. O kadar zor degil.

Turkiye'de de kalsan yurtdisina da ciksan kesinlikle iyi gelir elde edersin. Bu yuzden oldukca iyi bir bolum.

Teşekkür ederim. Yorumlarınız içimi biraz rahatlattı. En azından bir mesleğim olur üstüne kendim katmaya çalışır ilerlerim belki. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim. Yorumlarınız içimi biraz rahatlattı. En azından bir mesleğim olur üstüne kendim katmaya çalışır ilerlerim belki. Teşekkürler.

Basarilar dilerim. Umarim her şey gonlunun istegi dogrultusunda ilerler. Ilerlemese cok sikma canini. Burasi Türkiye. Senin gibi ben dahil birçok kisi bu yollardan geciyor. Bir Bulgaristan degiliz. Hayat cok zor ve adapte olmak zorundayiz. Bir ara cok salmistim kendimi bir daha tutamadim ipin ucunu. Onemli olan pes etmemek. Zamaninda pes etmistim bundan 5 yil once her sey daha kotuye gitti. Mucadele etmek lazimmis. Ailen bile dusman oluyor issizsen ve asla taniyamiyorsun kimseyi gercek yuzleri zor zamanda belli olur.

Basarilar dilerim. Umarim her şey gonlunun istegi dogrultusunda ilerler. Ilerlemese cok sikma canini. Burasi Türkiye. Senin gibi ben dahil birçok kisi bu yollardan geciyor. Bir Bulgaristan degiliz. Hayat cok zor ve adapte olmak zorundayiz. Bir ara cok salmistim kendimi bir daha tutamadim ipin ucunu. Onemli olan pes etmemek. Zamaninda pes etmistim bundan 5 yil once her şey daha kotuye gitti. Mucadele etmek lazimmis. Ailen bile dusman oluyor issizsen ve asla taniyamiyorsun kimseyi gercek yuzleri zor zamanda belli olur.

Orası öyle zaten kimseye güvenilmez hele bir erkekseniz kimse sizi vaatsiz sevmez anneniz bile bunu bizzat yaşadım işe giderken iyi davranan annem bh yaz gitmedim diye sürekli evden git iş bul uni oku çabasında. Maddi ve manevi zor bir yol olacak diğerlerinden 2 0 geride basliyacağız ama Allah sonumuzu hayretsin, cümlemize.

Benim mezun senemde ufak tefek borçlar haricinde kafama taktığım bir şey yoktu. Ona rağmen bir süreden sonra zorlandım. Bence git kütüphaneye ders çalış demek yeterli bir tavsiye değil. Kütüphaneye onunla beraber gelecek olan düşünceleri düşünmek lazım. Bence yazabilirsin. 4 yıllık üniversite bazı seçeneklerde büyük kumar.