Öncelikle okuduğum bölüm hakkında bilgi vermek isterim, okuduğum bölüm mezunları ameliyathane teknikeri oluyor ve ameliyathane teknikerlerinin görevlerini kısaca sıralarsam; cerrahi operasyonda ki kullanılan aletlerin sterilizasyonunu sağlamak yani steril olarak hazır etmek, hastanın mahremiyetini ve ameliyathaneye girdikten sonra çıkana kadar ki sürede hastadan sorumlu olmak, cerrahın uygun gördüğü durumda operasyona dahil olmak, ameliyathanede kullanılan aletlerin kontrollerini sağlamak ve bakımlarını yaptırtmak gibi sıralayabilirim, diğer sorunuza gelirsem, sağlık bölümleri artık çok fazla tercih ediliyor bunun sebebi ülkemizde ki iş imkanlarının düşük olması, sağlık bölümleri diğer bölümlere nazaran daha fazla iş imkanına sahipti ancak şu an pek de iş imkanının olduğunu söyleyemem, özel hastanelerde benim bölümümden ve anestezi bölümünden mezunları ameliyathane hemşiresi olarak çalıştırabiliyorlar ve hemşirelere fazla maaş vermemiş oluyorlar aslında bu çok acı bir durum ve diğer yandan da hemşire alıyorlar ve ameliyathane teknikeri ve anestezi teknikerinin yaptığı işleri ona yaptırıyorlar, özel hastanelerde durum vahim diyebilirim, devlet de çalışan teknikerler çoğunlukla memnun oluyor hocam ama devlete atanmak da zor, anestezi dediğiniz bölümün özellikle KPSS puanları çok yüksek ameliyathane bölümünün de anestezi kadar olmasa da puanı yüksek diyebilirim, size önerim sağlık dışında bir lisans okuyun ama saçma bölümleri bahsetmiyorum gerçekten iş imkanı olan ve prestiji olan bölümlere yönelin derim, uzun lafın kısası eğer ben bir bölüm okuyacağım çok çalışkan değilim sadece mezun olayım ileride de kendi mesleğim dışında iş yaparım derseniz sağlık daha mantıklı ancak bu 2 yıllık bölümlerden kariyer ve iş bulma garantinizin olmadığını söyleyebilirim, başka sorunuz varsa cevaplayabilirim.