rowdzel
Çalışkan
Selam herkese,
Öncelikle sorunumu AI ile özet geçtirdim, çok daha anlaşılır ve iyi oldu. Hayırlı forumlar.
Forumda bu tarz konular gırla gidiyor biliyorum ama malumunuz hem piyasa sürekli değişiyor hem de bazen çok spesifik ihtiyaçlar olabiliyor. O yüzden "acaba benim durumuma tam uyan var mıydı?" diye bakınırken kendi başlığımı açayım dedim. Kafam biraz dağınık, o yüzden madde madde gitmek en iyisi olacak.
Öncelikle sorunumu AI ile özet geçtirdim, çok daha anlaşılır ve iyi oldu. Hayırlı forumlar.
Forumda bu tarz konular gırla gidiyor biliyorum ama malumunuz hem piyasa sürekli değişiyor hem de bazen çok spesifik ihtiyaçlar olabiliyor. O yüzden "acaba benim durumuma tam uyan var mıydı?" diye bakınırken kendi başlığımı açayım dedim. Kafam biraz dağınık, o yüzden madde madde gitmek en iyisi olacak.
- Bütçe:
- Ana hedefimiz 20.000 - 25.000 TL civarı.
- Ama hani "şunu kaçırma, biraz daha ekle kesinlikle" diyeceğiniz, maksimum 30.000 TL'ye kadar çıkabilecek bir model olursa da değerlendirebiliriz.
- Kullanıcı profili ve kullanım amacı:
- Cihazı kullanacak kişi teknolojiyle arası "temel" seviyede. Öyle oyun, ağır programlar falan yok.
- Daha çok:
- Film, dizi, YouTube keyfi.
- Bol bol internette gezinme (çok sayıda sekme açık kalabiliyor).
- Müzik dinleme, genel ofis işleri (Word, Excel vs. nadiren).
- Olmazsa olmazlar / tercihler (donanım):
- Depolama: Minimum 512 GB SSD şart. Daha aşağısı artık kurtarmıyor.
- RAM: 8 GB minimum ama 16 GB olursa tadından yenmez, geleceğe yatırım olur.
- Ekran boyutu: 13 inç ile 14 inç arası ideal. Daha büyüğü taşınabilirlikten ödün veriyor.
- Ekran çözünürlüğü: Burası önemli. Standart Full HD (1920x1080) minimum ama daha yüksek çözünürlük (QHD, retina vb.) Olursa şahane olur. Görüntü kalitesi ön planda.
- Marka ve satış sonrası destek:
- Geçmişte şahsen Monster gibi markalarla donanım iyi olsa da genel mimari ve stabilite konusunda sıkıntılar yaşadım. Bu yüzden malının arkasında duran, bilindik ve servis ağı iyi olan markalar (MSI, Apple, belki Dell, Lenovo'nun üst serileri vb.) Önceliğimiz. Kullanıcı üzülmesin istiyoruz.
- Apple ekosistemi / MacBook:
- Açıkçası Apple'a bir yönelim var. Ekranları gerçekten çok başarılı duruyor.
- Ancak benim daha önce bir MacBook deneyimim olmadığı için ve o fiyatlara "kağıt üzerinde" daha düşük özellikler görmek biraz ön yargı oluşturuyor. Soğuk bakıyorum biraz.
- Ekstra avantajlar:
- Peşin fiyatına taksit imkanı olursa süper olur.
- Hafiflik ve şık tasarım da tabii ki önemli bir Ultrabook için.
Son düzenleyen: Moderatör: