20.000-30.000 TL arası ultrabook önerisi

Bütçe
20.000-30.000 TL

rowdzel

Çalışkan
Selam herkese,

Öncelikle sorunumu AI ile özet geçtirdim, çok daha anlaşılır ve iyi oldu. Hayırlı forumlar.

Forumda bu tarz konular gırla gidiyor biliyorum ama malumunuz hem piyasa sürekli değişiyor hem de bazen çok spesifik ihtiyaçlar olabiliyor. O yüzden "acaba benim durumuma tam uyan var mıydı?" diye bakınırken kendi başlığımı açayım dedim. Kafam biraz dağınık, o yüzden madde madde gitmek en iyisi olacak.
  1. Bütçe:
    • Ana hedefimiz 20.000 - 25.000 TL civarı.
    • Ama hani "şunu kaçırma, biraz daha ekle kesinlikle" diyeceğiniz, maksimum 30.000 TL'ye kadar çıkabilecek bir model olursa da değerlendirebiliriz.
  2. Kullanıcı profili ve kullanım amacı:
    • Cihazı kullanacak kişi teknolojiyle arası "temel" seviyede. Öyle oyun, ağır programlar falan yok.
    • Daha çok:
      • Film, dizi, YouTube keyfi.
      • Bol bol internette gezinme (çok sayıda sekme açık kalabiliyor).
      • Müzik dinleme, genel ofis işleri (Word, Excel vs. nadiren).
  3. Olmazsa olmazlar / tercihler (donanım):
    • Depolama: Minimum 512 GB SSD şart. Daha aşağısı artık kurtarmıyor.
    • RAM: 8 GB minimum ama 16 GB olursa tadından yenmez, geleceğe yatırım olur.
    • Ekran boyutu: 13 inç ile 14 inç arası ideal. Daha büyüğü taşınabilirlikten ödün veriyor.
    • Ekran çözünürlüğü: Burası önemli. Standart Full HD (1920x1080) minimum ama daha yüksek çözünürlük (QHD, retina vb.) Olursa şahane olur. Görüntü kalitesi ön planda.
  4. Marka ve satış sonrası destek:
    • Geçmişte şahsen Monster gibi markalarla donanım iyi olsa da genel mimari ve stabilite konusunda sıkıntılar yaşadım. Bu yüzden malının arkasında duran, bilindik ve servis ağı iyi olan markalar (MSI, Apple, belki Dell, Lenovo'nun üst serileri vb.) Önceliğimiz. Kullanıcı üzülmesin istiyoruz.
  5. Apple ekosistemi / MacBook:
    • Açıkçası Apple'a bir yönelim var. Ekranları gerçekten çok başarılı duruyor.
    • Ancak benim daha önce bir MacBook deneyimim olmadığı için ve o fiyatlara "kağıt üzerinde" daha düşük özellikler görmek biraz ön yargı oluşturuyor. Soğuk bakıyorum biraz.
  6. Ekstra avantajlar:
    • Peşin fiyatına taksit imkanı olursa süper olur.
    • Hafiflik ve şık tasarım da tabii ki önemli bir Ultrabook için.
Özetle: Temel kullanıcı için, günlük işlerini akıcı yapabileceği, bolca sekme açsa da kasmayacak, film/dizi izlerken keyif verecek kaliteli ekranlı, şık ve güvenilir bir Ultrabook arıyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi sosyaller hocam, MacBook öneremiyorum maalesef, iyi modeller minimum güncel piyasada 32.000 TL olduğu için bütçenizi aşıyor ve depolaması da 256 GB oldukça düşük modeller. Eğer çok istiyorum illa alacağım derseniz 2. ellere yönelmek en mantıklısı temiz, garantili bulursanız alınabilir onun dışı tırt.

Bu laptopu öneririm. Çok güzel bir laptop alternatif olsun dersen:

https://www.vatanbilgisayar.com/ace...155u-16gb-512gb-ssd-14inc-w11.html?utm_source

Ayrıca 3K'lık güzel bir indirimde arkadaşın önerdiği, laptopta pil ömrü bir tık daha iyi fakat bu laptopun ekranı biraz daha güzel kendimde deneyimlemiştim öneririm.

Evet hocam benim derdim daha kısaydı fakat özetini madde madde açıklamak uzun olsa da daha açıklayıcı oldu. Teşekkür ederim yorumunuz için tavsiye olarak başk var mı? Macbook'lar nasıl olur ? Ömürlük gider mi bilemedim, pil devir olayı falan var sanırım.

İyi sosyaller hocam, MacBook öneremiyorum maalesef, iyi modeller minimum güncel piyasada 32.000 TL olduğu için bütçenizi aşıyor ve depolaması da 256 GB oldukça düşük modeller. Eğer çok istiyorum illa alacağım derseniz 2. ellere yönelmek en mantıklısı temiz, garantili bulursanız alınabilir onun dışı tırt.

Bu laptopu öneririm. Çok güzel bir laptop alternatif olsun dersen:

https://www.vatanbilgisayar.com/ace...155u-16gb-512gb-ssd-14inc-w11.html?utm_source

Ayrıca 3K'lık güzel bir indirimde arkadaşın önerdiği, laptopta pil ömrü bir tık daha iyi fakat bu laptopun ekranı biraz daha güzel kendimde deneyimlemiştim öneririm.
Hocam teşekkür ederim, ben de tam macbook'ları soruyordum. Bu model çok güzelmiş bu arada özellikle ekranı mükemmel gözüküyor. 20-25 civarına öneri var mı peki? Tekrardan emeğinize sağlık

@rowdzel, Macbook bende önermiyorum. Bana kalırsa bayağı overrated'lar. Donanımları iyi fakat bu bütçedekiler oldukça eski kalıyor. Üstüne 256GB ve son güncellemeler ile iyice şişirilmiş ram kullanımlarına kesinlikle yetmeyecek ram miktarları.. Ayrıca macOS bana oldukça kısıtlayıcı geliyor. Bence kesinlikle OLED bir Laptop alın. Attığım iyidir. Bu fiyata bulabileceğiniz en iyi ultrabook sanırım bu.

@rowdzel, MacBook bende önermiyorum. Bana kalırsa bayağı Overrated'lar. Donanımları iyi fakat bu bütçedekiler oldukça eski kalıyor. Üstüne 256 GB ve son güncellemeler ile iyice şişirilmiş RAM kullanımlarına kesinlikle yetmeyecek RAM miktarları. Ayrıca macOS bana oldukça kısıtlayıcı geliyor. Bence kesinlikle OLED bir Laptop alın. Attığım iyidir. Bu fiyata bulabileceğiniz en iyi Ultrabook sanırım bu.

Kendim alacak olsam zaten hocam ekran kartlı bir model alırdım ve FreeDOS olmasını isterdim fakat Basic bir kullanıcı için bunu söyleyemem fakat bence de MacBook overrated bir ürün. Çok kararsız kaldık hocam fakat attığınız modeli bir yere yazdık, teşekkür ederim.

https://www.trendyol.com/huawei/mat...el-arc-graphics-14-2-w11-home-gri-p-847686803

https://www.vatanbilgisayar.com/ace...re-ultra-7-155u-16gb-512gb-ssd-14inc-w11.html

https://www.pt.com.tr/macbook-air-13-6-inc-m2-8cpu-8gpu-16gb-256gb-uzay-grisi-mc7u4tu-a

Bu fiyatlara çıkmayı istemiyoruz fakat bu 3 ürün çok göze çarpıyor şu an sanırım. "OLED ekran uzun ömürlü olmaz, IPS daha dayanıklı" diye konuşuluyor. Bir de RAM'ler lehimli vs. ileride arttırma gibi seçenekler sıkıntı olacak diye Acer'den uzağız biraz. MacBook fiyatına göre 256 GB SSD vs. düşük geliyor göze. Huawei iyi gibi sanırım her özelliğiyle ama bütçemizi aşıyor gibi. Bu paraları vermektense 20-25k civarına IPS panel Full HD 512-1TB SSD, 16 GB RAM'li sağlam makine almak daha iyi olmaz mı? @erdemst17 @Bk26 @Recep Baltaş
Teşekkürler, iyi sosyaller.

Son düzenleme:
"OLED ekran uzun ömürlü olmaz, IPS daha dayanıklı"
O uzun ömür dediğiniz 3-4 yıl sonra ortaya çıkan bir şey. OLED'lerde uzun zaman sonra renk solması yaşababiliyor orası doğru. Fakat o 3-4 yıl içerisinde emin olun OLED'de IPS'den alabileceğiniz kat ve kat daha fazla zevk alırsınız. Bunu 1 yıla yakındır günlük olarak OLED Laptop kullanan birisi olarak söylüyorum. OLED'den sonra IPS monitöre geçtiğimde çocuk oyuncağı gibi geliyor. Üstüne günlük kullanım - dizi/film'den bahsetmişsiniz. OLED sizi çok daha fazla tatmin eder.

Kaldı ki şahsen benim elime geçen OLED ve IPS ekranlı cihazların ortalamasına baktığımda en çok sorun yaşadığım taraf IPS oldu :D.

Bir de RAM'ler lehimli vs. ileride arttırma gibi seçenekler sıkıntı olacak diye Acer'den uzağız biraz.
Haklısınız. Fakat bu sadece Acer için değil, Huawei ve Macbook için de geçerli. Üçünde de RAM'ler lehimli olduğundan ram yükseltme imkanınız yok. Bu genelde incelik için feda edilen özelliklerden birisi.

Bu paraları vermektense 20-25k civarına IPS panel Full HD 512-1TB SSD, 16 GB RAM'li sağlam makine almak daha iyi olmaz mı?
Bu tamamen tercih meselesi. Ben mesela 1 yıl kadar önce %45 NTSC veya %100 sRGB'li 4060'lı laptop almak ile 3200x2000 16" OLED Ekranlı bir Laptop arasında kalmıştım. Tercihimi OLED yönünde kullandım ve şu anda iyi ki bunu almışım diyorum. Babamda HP Victus var, benim laptop'un yanına koyuyor gözlerim kanıyor resmen :D. Burada tercihleriniz önemli. Eğer yükseltme, oyun veya depolama sizin için çok daha önemliyse dediğiniz laptop'lara bakabilirsiniz. Fakat ekranı çok kullanacağınız işlerdeyseniz OLED almayı düşünebilirsiniz, en çok işiniz orada olacağından oraya yatırım yapmak daha mantıklı olabilir.

@erdemst17 hocam engin bilgileriniz ve değerli vaktiniz için teşekkür ederim. Siz yani diyorsunuz ki Acer GO 14” al keyfine bak. Minimum 4-5 sene kafan ağrımaz diyorsun doğru mu anladım? Bu üçlü arasından en ideali Acer mı sizce yani? Peki 20-23K civarına kadar önerdiğiniz model var buna promosyon olarak 😁

@rowdzel, Acer öneririm. Minimumu bilemeyceğim, eğer aşırı hor kullanılırsa burn-in gibi tehlikeler var, tabii ben 1 yıldır hiç yaşamadım. Üçü arasından Huawei veya Acer seçerdim. 20-23K civarına ise maalesef pek önerim yok hocam. Hepsi aynı çünkü. 1080P 60Hz IPS ekranlılar. 15K'lık ile 23K'lık arasında bile ben pek fark göremiyorum.

@rowdzel, Acer öneririm. Minimumu bilemeyceğim, eğer aşırı hor kullanılırsa burn-in gibi tehlikeler var, tabii ben 1 yıldır hiç yaşamadım. Üçü arasından Huawei veya Acer seçerdim. 20-23K civarına ise maalesef pek önerim yok hocam. Hepsi aynı çünkü. 1080p 60Hz IPS ekranlılar. 15K'lık ile 23K'lık arasında bile ben pek fark göremiyorum.

Hocam kusuruma bakmayın geç yazıyorum. Desteğiniz için teşekkür ederim. Huawei daha sıcak geldi bana nedendir bilemedim. Her şey için teşekkür ederim. Ellerinize emeğinize sağlık, tekrardan çok teşekkür ederim. İyi sosyaller, iyi akşamlar diliyorum sizlere ve sevdiklerinize.

@erdemst17 hocam yine rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Belki o bütçelere çıkamayız diye son olarak 20k civarı ürün sormak istedim sizlere. Yine 14" civarında olacak şekilde alınabilecek en iyisi hangisi? Zaten genel ürünler dediğiniz gibi 1080p IPS 16 GB RAM ve 512SSD'den oluşuyor. Burada marka takıntısı yapıp MSI gibi devlerden almak mantıklı geliyor. Bütçemiz eğer ki 18-24K arası olursa diye, müsait bir anınızda sizden birkaç model önermenizi rica edebilir miyim? Teşekkürler.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt