arduyg

Çalışkan
Macbook Air M4 modeline sahibim ve büyük monitör ihtiyacı duyuyorum fakat masaüstü bilgisayarımın ekranları 1080p olduğu için Macbook'a bağladığım zaman görüntü kalitesiz oluyor. Bu yüzden yeni bir monitör almaya karar verdim. Yazılımla ilgileniyorum ve oyun oynayacağım zaman masaüstüne geçiyorum. Type-C (PD) olması ve yüksek Hz önceliğim. Fakat çok şart değil bunlar, bütçem 15-20.000 TL. Kendim birkaç model buldum ama çok kararsız kaldım. Monitörlerden iyi anlayanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Gigabyte M27UP
Dell S2725QC
Xiaomi 4K Monitor A27Ui
MSI Modern MD272UPHW

Önerdiğiniz monitör gerçekten çok iyi hdr falan açısından. Bunun sebebi sanırım mini-led olduğu için fakat hdr özelliğinin benim için pek önemi olduğunu sanmıyorum ne zaman kullanacağım ki. Bütçe oraya çıkabilir zorlarsam ama o kadar para vermek istemiyorum. Gigabyte da benim işimi rahat rahat görür tek sıkıntısı sanırım edge led olması değil mi?

Önerdiğiniz monitör gerçekten çok iyi HDR falan açısından. Bunun sebebi sanırım mini-LED olduğu için fakat HDR özelliğinin benim için pek önemi olduğunu sanmıyorum ne zaman kullanacağım ki. Bütçe oraya çıkabilir zorlarsam ama o kadar para vermek istemiyorum. Gigabyte da benim işimi rahat rahat görür tek sıkıntısı sanırım Edge LED olması değil mi?

MSI sadece mini LED değil ayrıca quantum dot da var. Renk gamutu Gigabyte'a göre çok yüksek. Ayrıca mini LED olması sayesinde daha yüksek kontrast ve siyah derinliği sağlıyor. Edge lit parasının biraz üstüne mini LED ve quantum dot arka aydınlatmalı monitör varken pek bir alınabilirliği yok. Çağ dışı teknolojilere 17k vermek mantıksız. Eskiden mini LED seçeneği pek yoktu bu yüzden mecbur Edge lit IPS bakıyorduk. 5.5k fiyat farkı kesinlikle verilir. Yine de istemiyorsanız M27UP alabilirsiniz. Ben olsam MSI tercih ederdim.

MSI sadece mini LED değil ayrıca quantum dot da var. Renk gamutu Gigabyte'a göre çok yüksek. Ayrıca mini LED olması sayesinde daha yüksek kontrast ve siyah derinliği sağlıyor. Edge lit parasının biraz üstüne mini LED ve quantum dot arka aydınlatmalı monitör varken pek bir alınabilirliği yok. Çağ dışı teknolojilere 17k vermek mantıksız. Eskiden mini LED seçeneği pek yoktu bu yüzden mecbur Edge lit IPS bakıyorduk. 5.5k fiyat farkı kesinlikle verilir. Yine de istemiyorsanız M27UP alabilirsiniz. Ben olsam MSI tercih ederdim.
Anladım hocam peki bu fiyat bandında 22k civarında yani en mantıklı seçenek önerdiğiniz msi modeli midir? Bir de elimde 2 adet 144hz 24inç 1080p monitör ve f160 monitör standı var bunları nasıl satabilirim sahibinden de param güvende ile satmak güvenli mi?

Anladım hocam peki bu fiyat bandında 22k civarında yani en mantıklı seçenek önerdiğiniz msi modeli midir? Bir de elimde 2 adet 144hz 24inç 1080p monitör ve f160 monitör standı var bunları nasıl satabilirim sahibinden de param güvende ile satmak güvenli mi?
Evet, MSI. Param güvende yerine elden satmaya çalışın. Bence güvenli değil.