Arkadaşlar merhaba bende RX 580 8 GB t8g Ryzen 5 2600 B450M Pro M.2 Max 120 GB hikvisyon SSD ve 240 GB SSD var ben bu kasayı satmak istiyorum çünkü güncel oyunlarda artık zorlanıyor ne önerirsiniz satarsam nasıl bir şey toplayayım ya da sisemi mi güçlendiriyim yardımcı olursanız sevinirim.
Güncel oyunlarda daha iyi performans almak için sisteminizi güçlendirmek veya tamamen yeni bir sistem toplamak iyi bir fikir olabilir. Burada iki seçenek üzerinde duralım:
Seçenek 1: Mevcut Sistemi Güçlendirmek
1.
Grafik Kartı: RX 580 son derece eski bir model. Daha yeni bir grafik kartı ile değiştirin. Örneğin, NVIDIA RTX 3060 veya AMD RX 6600 modellerini düşünebilirsiniz.
2.
RAM Güncellemesi: Eğer mevcut RAM miktarınız 16 GB'den az ise 16 GB (2x8 GB) hızlandırmanızı öneririm. Oyunlar için 16 GB yeterli olacaktır.
3.
SSD Güncellemesi: 120 GB SSD, sadece işletim sistemi için yeterli. Oyunlarınızı ve uygulamalarınızı yüklemek için daha büyük bir SSD, örneğin 1 TB NVMe SSD eklemeyi düşünün.
4.
Güç Kaynağı: Yeni grafik kartınız için yeterli güç sağlayabilen bir güç kaynağına ihtiyacınız olabilir. 650W 80+ Gold sertifikalı bir PSU tercih edebilirsiniz.
Seçenek 2: Yeni Bir Sistem Toplamak
Eğer mevcut sistemi satıp yeni bir sistem toplamayı düşünüyorsanız, 20.000 TL bütçenizle şu yapı önerilebilir:
1.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X veya Intel Core i5-12400
2.
Anakart: B550 veya H610 chipsetli bir anakart
3.
Grafik Kartı: NVIDIA RTX 3060 veya AMD RX 6600
4.
RAM: 16 GB (2x8 GB) DDR4 3200 MHz
5.
SSD: 1 TB NVMe SSD
6.
Güç Kaynağı: 650W 80+ Gold sertifikalı
7.
Kasa: İyi havalandırmaya sahip bir kasa
Genel Tavsiyeler
- İkinci el pazarını kontrol edin; kullanılan parçalar daha uygun fiyatlarla almanıza yardımcı olabilir.
- İhtiyacınıza göre bileşenlerin özelliklerini araştırın. Oyunlarda hangi ayarlarla oynadığınıza karar verin ve bu ihtiyaçlarınıza uygun bileşenleri seçin.
Hangi seçeneği tercih edeceğiniz tamamen bütçenize ve ihtiyaçlarınıza bağlı. Ek olarak, parçaların güncel fiyatlarını kontrol etmeyi unutmayın, çünkü fiyatlar piyasa durumuna göre değişebilir.