Bütçe
20.000

burakcannd

Çalışkan
Merhaba, şu anda;
  • Gigabyte A520M K
  • Ryzen 5 5600.
  • RTX 3060.
  • 650W 80+ PSU.
  • 32 GB DDR4 RAM.
Bulunan bir sistemim var. Ağırlıklı olarak After Effects ve Premiere Pro üzerinde büyük işler yapıyorum. Bu yüzden işlemciye çok fazla yük biniyor ve artık yetmemeye başladı. Oyun oynamıyorum sadece bu tarz ağır 2D ve 3D işler yapıyorum.

Anakart ve işlemcimi yükseltmek istiyorum. DDR4 bir anakartta kalmayı düşünüyorum RAM'leri vs. de değişmek bütçemi çok aşacaktır. Bütçem 20 bin TL. Kasamda sadece stok fanlar olduğu için soğutma önerisi de yapabilirsiniz. Geçebileceğim en güçlü, en uyumlu işlemci ve anakart nedir? Intel'e de geçebilirim bu arada anakart ve işlemci olarak Intel'in bazı işlemcileri şu anda bana daha mantıklı geldi. Tabii PSU bu durumda hayatta kalır mı bilmiyorum. 1080p de iki monitör kullanıyorum aynı zamanda.

Baktığım bazı işlemci ve anakartlar:
  • i7-13700KF, ASUS Prime B660-Plus
  • R9 5900X, Gigabyte B550 Gaming X V2.
Başka önerileriniz veya görüşleriniz varsa bekliyorum şimdiden teşekkürler. Bütçem daha fazla olsa yeni kasaya geçmek istiyorum ama maalesef şu an daha fazla yükselemiyorum ve elimdeki sistemi de yükseltmem gerekiyor beni bir süre götürmesi bakımından.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, şu anda;
  • Gigabyte A520M K
  • Ryzen 5 5600.
  • RTX 3060.
  • 650W 80+ PSU.
  • 32 GB DDR4 RAM.
Bulunan bir sistemim var. Ağırlıklı olarak After Effects ve Premiere Pro üzerinde büyük işler yapıyorum. Bu yüzden işlemciye çok fazla yük biniyor ve artık yetmemeye başladı. Oyun oynamıyorum sadece bu tarz ağır 2D ve 3D işler yapıyorum.

Anakart ve işlemcimi yükseltmek istiyorum. DDR4 bir anakartta kalmayı düşünüyorum RAM'leri vs. de değişmek bütçemi çok aşacaktır. Bütçem 20 bin TL. Kasamda sadece stok fanlar olduğu için soğutma önerisi de yapabilirsiniz. Geçebileceğim en güçlü, en uyumlu işlemci ve anakart nedir? Intel'e de geçebilirim bu arada anakart ve işlemci olarak Intel'in bazı işlemcileri şu anda bana daha mantıklı geldi. Tabii PSU bu durumda hayatta kalır mı bilmiyorum. 1080p de iki monitör kullanıyorum aynı zamanda.

• R9 5900X, Gigabyte B550 Gaming X V2.
Başka önerileriniz veya görüşleriniz varsa bekliyorum şimdiden teşekkürler. Bütçem daha fazla olsa yeni kasaya geçmek istiyorum ama maalesef şu an daha fazla yükselemiyorum ve elimdeki sistemi de yükseltmem gerekiyor beni bir süre götürmesi bakımından.
Dostum işlemciyi 5700X3D yapsan yeter. Bir de GPU yükselt.

5700X3D 7900GRE takviyesi yapabilirsiniz elinizdekileri satıp. Ekstra bütçeye de soğutucu alırsınız. Elinizdeki kasayı tamamen satıp sıfır
AM 5 sistemde alınabilir çok seçenek var aslında.

Hiç yükseltmek için uğraşmaya değmez. Madem sadece Adobe programları kullanıyorsun, bu bütçe ile bir tane Mac Mini M4 al hocam. Mevcut monitör, klavye, vs. ekipmanlarınla kullanırsın. Windows sistem de durmaya devam eder. Olur da oyun oynamak istersin ya da Windows bir sistem ile yapman gereken bir iş olur o zamanlarda kullanırsın.

Özellikle Adobe programları özelinde M4 çipli 16 GB bellekli bir Mac ile anormal derecede rahatlarsın.

Hiç yükseltmek için uğraşmaya değmez. Madem sadece Adobe programları kullanıyorsun, bu bütçe ile bir tane Mac Mini M4 al hocam. Mevcut monitör, klavye, vs. ekipmanlarınla kullanırsın. Windows sistem de durmaya devam eder. Olur da oyun oynamak istersin ya da Windows bir sistem ile yapman gereken bir iş olur o zamanlarda kullanırsın.

Sanırım stokta yok.

Dostum işlemciyi 5700X3D yapsan yeter. Bir de GPU yükselt.

X3D işlemcilerin render konusunda iyi olmadığını oyunlarda iyi olduğunu duydum o yüzden hiç bakmadım ama bakınca 5700X3D de sanki benim aldığım performansı çok da artırmayacak gibi hissettirdi çok bilgi sahibi değilim ama render konusunda iyi bir fark hissetmezsem pek anlamı yok. Ayrıca GPU da render alırken bile maximum %50'lerde çalışıyor o yüzden ilk etapta GPU düşünmedim.

Hiç yükseltmek için uğraşmaya değmez. Madem sadece Adobe programları kullanıyorsun, bu bütçe ile bir tane Mac mini M4 al hocam. Mevcut monitör, klavye, vs. ekipmanlarınla kullanırsın. Windows sistem de durmaya devam eder. Olur da oyun oynamak istersin ya da Windows bir sistem ile yapman gereken bir iş olur o zamanlarda kullanırsın.

Özellikle Adobe programları özelinde M4 çipli 16 GB bellekli bir Mac ile anormal derecede rahatlarsın.

M3 Max 36 GB RAM'li versiyonu kullandım benim sorunum mu bilmiyorum ama onda bile zorlandım, arayüzü de ne yalan söyleyeyim hiç bana hitap etmiyor ayrıca Windows şart bana ek programlar için.

Merhaba, şu anda;
  • Gigabyte A520M k
  • Ryzen 5 5600.
  • RTX 3060.
  • 650W 80+ PSU.
  • 32 GB DDR4 RAM.

• R9 5900X, Gigabyte B550 Gaming X v2.

Biraz bütçen esnek ise: https://www.itopya.com/gigabyte-gef...z1rSs_uFN3y4BdmnXmFqESx9JP4r1lp3mHIHWKLctifoM RTX 4060 8 GB

RTX 4060 8 GB ve Ryzen 7 5800X yeterli olacaktır anakart değişimine gerek yok.

5700X3D 7900GRE takviyesi yapabilirsiniz elinizdekileri satıp. Ekstra bütçeye de soğutucu alırsınız. Elinizdeki kasayı tamamen satıp sıfır.
Am 5 sistemde alınabilir çok seçenek var aslında.

Şu anda devam etmem gereken işler olduğu için satma yeni bilgisayarı alma sürecinde çalışmaya devam edemeyeceğimden yapamıyorum onu. Ya biraz iş konusunda rahatlamayı bekleyip o şekilde yükselteceğim ya da AM4'ten devam edeceğim. Şu anda çok ucuz hazır sistemler var geçmek istiyorum da bütçem yok henüz. Ocak gibi elimde bütçe olur o zamanda fiyatlara ne olur bilmiyorum hocam teşekkür ederim.

Hocam düşüneceğim, bakacağım teşekkürler.