Bütçe
20.000 TL

kuthael

Uzman
Merhaba, 1000 Mbps fiber kullanıyorum. Amacım hızı düşürmeden oyunda pingi azaltmak ve bufferbloat testlerinde A+ almak. OpenWrt + SQM denedim ama 1 Gbps’te ya hız düşüyor ya da download sırasında gecikme artıyor; ayrıca mini PC / ayrı cihaz uğraştırır sorun çıkarır diye istemiyorum. Bütçem 20.000 TL’yi geçmemeli.
Şu an özellikle Keenetic Titan BE7200 ile ASUS RT-BE88U arasında kaldım. Bu iki router ile hızı fazla kısmadan 900–1000 Mbps’e yakın hız alırken, aynı anda indirme/yükleme yaparken de bufferbloat A+ ve gecikme düşük olur mu? Gerçek kullanımda (oyun + download açıkken) hangisi daha stabil? Ayrıca bu bütçede bunlardan daha iyi bir öneriniz varsa yazabilir misiniz?

Mini PC almanız daha iyi olur çünkü A+ alamayabilirsiniz. Keenetic Titan BE7200 ile A skor alıyorum.

Piyasada F/P mini PC bulamıyorum. Öneriniz var mı? Bir de download hızını 900'e veya 800'e kıssam yine bufferbloat A+ almam mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
1770569785612.webp

Sanırım alacağım. Her şey tamam ama internet dönüştürücüsü bulamadım. Yardım edebilir misin?

Benim baktığım Raspberry Pi orijinal A2 SD kart var. Siz SanDisk High Endurance önermişsiniz. A2 olmaması pratikte bir sorun olur mu, yoksa SanDisk High Endurance daha mı iyi bir tercih olur?
Gigabit USB Ethernet için: LAN tarafı için USB Gigabit adaptör almam gerekiyor. TP-Link önerilmiş ama ben UGREEN markasının biraz daha kaliteli olduğunu düşündüğüm için “UGREEN USB 3.0 to RJ45 Gigabit Ethernet Adaptör”e yönelmeyi planlıyorum. Sizce uygun olur mu, hangisi daha sağlıklıysa onu almak istiyorum.
Fan/kasa konusunda da: Fanlı lisanslı kasa alındığında ekstra aktif soğutma fanına gerek kalmıyor diye anlıyorum. Attığınız aktif fan yerine lisanslı kutu tercih etsem uygun olur mu?

Benim baktığım Raspberry Pi orijinal A2 SD kart var. Siz SanDisk high endurance önermişsiniz. A2 olmaması pratikte bir sorun olur mu, yoksa SanDisk high endurance daha mı iyi bir tercih olur?
Gigabit USB Ethernet için: Lan tarafı için USB gigabit adaptör almam gerekiyor. TP-Link önerilmiş ama ben Ugreen markasının biraz daha kaliteli olduğunu düşündüğüm için “UGREEN USB 3.0 to RJ45 Gigabit Ethernet Adaptör”e yönelmeyi planlıyorum. Sizce uygun olur mu, hangisi daha sağlıklıysa onu almak istiyorum.
Fan/kasa konusunda da: Fanlı lisanslı kasa alındığında ekstra aktif soğutma fanına gerek kalmıyor diye anlıyorum. Attığınız aktif fan yerine lisanslı kutu tercih etsem uygun olur mu?

Alacağın kasada fan var mı eğer yoksa bir anlamı kalmıyor ve fan olursa kasa şart değil.
SSD ve Ethernet aparatı olarak da benim attıklarım daha iyi çünkü SD Card yazma ömrü çok daha uzun ve Ethernet aparatıda kendini kanıtlamış bu tarz ürünlerde stabilite önemlidir ama senin attığın adaptörde kullanılabilir istersen alıp deneyebilirsin.

Son düzenleme:
Alacağın kasada fan var mı eğer yoksa bir anlamı kalmıyor ve fan olursa kasa şart değil.
SSD ve Ethernet aparatı olarak da benim attıklarım daha iyi çünkü SD Card yazma ömrü çok daha uzun ve Ethernet aparatıda kendini kanıtlamış bu tarz ürünlerde stabilite önemlidir ama senin attığın adaptörde kullanılabilir istersen alıp deneyebilirsin.
Kasada fan var. Ben kasada olsun istiyorum teşekkürler.

Ben bu kasasına vida takıcağımda hangi vida olduğunu bilmiyorum. Hangi vidayı almalıyım?