Bütçe
20.000 TL
O modeli bu fiyatı hak etmiyor bence, sırf beyaz diye maksimum 10k edecek anakart 15k vermenin mantığı yok be.
bilmiyorum allak bullak oldu kafam :D Kusura bakmayın gerçekten.

Çok gereksiz zamlamışlar beyaz kartları, o bütçeye çıkacaksan Aorus ICE al en azından. ROG o fiyatı hak etmiyor.

Aorus ICE + 7700x + 2x16 Patriot 6000 CL30 alabilirsen memnun kalırsın diye düşünüyorum. Ama bu beyaz kartlar +2K/3K daha yüksek satılıyor şu anda, bilgin olsun. İndirim kovalarsan iyi olur.
Tamamdır zaten hemen almayacağım şuan fikir toplamaya çalışıyorum sadece birkaç haftaya almış olurum.

9600x alana kadar 7700x alabilirsin az bir farkla, anakarta 15K vermek de aşırı gereksiz, 12-13K'ydı bu beyaz kartlar vaktiyle. RAM konusuna gelince, 2x16 Patriot'un üzerine çıkma, 4000 TL üzeri verdiğin her 1 TL sana zarar.

Tamamdır zaten hemen almayacağım şuan fikir toplamaya çalışıyorum sadece birkaç haftaya almış olurum.
Beyaz kart için opsiyonlar çok dar, X870 ya da X870E senin için gereksiz, B850 beyaz kart alayım desen onlar da X870 fiyatına satılıyor. Beyaz kartlar baştan sona saçma sapan yani fiyatlandırması. Oyun için B850 üstüne gerek yok.

Patriot'larda uyumluluk sorunları var vesaire diyenleri de dinleme. Gaipten kalan BIOS'larda EXPO açarsan çoğu kit boot etmez, sistem açılmaz. Anakart sitesinden güncelledikten sonra EXPO açman gerekiyor, kit olmasına da gerek yok Hynix için. M-Die ya da A-Die kit bu %100. O açıdan güncelleme sonrası EXPO açman yeterli gelecektir alacağın anakartta sorunsuz kullanırsın.

9600X alana kadar 7700X alabilirsin az bir farkla, anakarta 15k vermek de aşırı gereksiz, 12-13K'ydı bu beyaz kartlar vaktiyle. RAM konusuna gelince, 2x16 Patriot'un üzerine çıkma, 4.000 TL üzeri verdiğin her 1 TL sana zarar.

Beyaz kart için opsiyonlar çok dar, X870 ya da X870e senin için gereksiz, B850 beyaz kart alayım desen onlar da X870 fiyatına satılıyor. Beyaz kartlar baştan sona saçma sapan yani fiyatlandırması. Oyun için B850 üstüne gerek yok.

Hocam siz link atın B850 beyaz bitsin bu konu sizi meşgul ediyormuşum gibi hissetmeye başladım artık :D

Hocam siz link atın B850 beyaz bitsin bu konu sizi meşgul ediyormuşum gibi hissetmeye başladım artık :D
Link atarım atmasına ama stok yok ve aşırı pahalı şu anda. Ben alsam B850 Aorus ICE, B850 Edge Ti ya da ROG B850-A'dan birini tercih ederdim, ama +3K/5K en az koyulmuş şu anda üzerlerine. Kesinlikle ederinde satılmıyor. Firmanın dükkan kirasına ortak oluyorsun aldığın anda. Beyaz kart kıtlığı var sanırım ya da fırsatçı esnaflar sarmış etrafı.

Link atarım atmasına ama stok yok ve aşırı pahalı şu anda. Ben alsam B850 Aorus ıce, B850 Edge Ti ya da ROG B850-A'dan birini tercih ederdim ama +3K/5K en az koyulmuş şu anda üzerlerine. Kesinlikle ederinde satılmıyor. Firmanın dükkan kirasına ortak oluyorsun aldığın anda. Beyaz kart kıtlığı var sanırım ya da fırsatçı esnaflar sarmış etrafı.

İndirim bekleyeyim o zaman. Olmadı siyah bakarız artık ne yapalım. Çok teşekkür ederim fazla uzattım konuyu ama gerçekten çok yardımcı oldunuz.

Şu model İncehesap Cuma 22.00 Gaming gecesinde 13K'ya satıldı, bunun X870E Aorus ICE modeli, bu düz X870 modeli. Fiyat farkını oradan anla.

Beyaz istemeseydin ortalama bir B650 kart da işini görürdü, üretimi durması bir şeyi değiştirmiyor, yazılım desteği devam ediyor arka planda, bir zararı yok yani.

İndirim bekleyeyim o zaman. Olmadı siyah bakarız artık ne yapalım. Çok teşekkür ederim fazla uzattım konuyu ama gerçekten çok yardımcı oldunuz.

Bu tarz bakalabilirsin. ATX olması şart mı bu arada?

Şu model İncehesap cuma 22.00 gaming gecesinde 13K'ya satıldı, bunun X870e Aorus ıce modeli, bu düz X870 modeli. Fiyat farkını oradan anla.

Beyaz istemeseydin ortalama bir B650 kart da işini görürdü, üretimi durması bir şeyi değiştirmiyor, yazılım desteği devam ediyor arka planda, bir zararı yok yani.

Bu tarz bakalabilirsin. ATX olması şart mı bu arada?

M-ATX anakartlar küçük olduğu için montajlarken vs. zorluyor ve deli oluyorum. Hem sebebi o hem de büyük olunca daha hoş geliyor gözüme spesifik bir sebep değil aslında :D