Aw2725Q da aktif fan var. AW2725DF ve AW2725D modeli gibi. Parlaklık limitleyici yine bu modelde de var, diğer qd modellerden düsük parlaklığı var yani. Koruma amaclı koyulmuş. MSI ve ASUS bunu OSD menüsünden kontrol edebileceğin şekilde özellik olarak eklerken Dell zorunlu fabrika cıkısı ayarlıyor. Degistiremiyorsun. Kimine göre eksi, kimine göre nötr bir şey. Piksel yenileme ve piksel kaydırma gibi özellikler zaten var. Parlaklık limitleyici, piksel yenileme, piksel kaydırma gibi özellikler zaten MSI, ASUS, Gigabyte gibi markalarda da var. MSI ve ASUS'un bazı modellerinde sensör özelliği var. Dell de görmediğim bir şey. Ekran basında degilken ekranı kapatıyor. XG27UCDMg de varken AW2725Q da yok. Bence büyük eksi ama manuel kapatırım veya Windows'tan ayarlarım dersen bir şey diyemem. Ama Windows'tan 1 dakika yaparsan ekran basındayken bile kararıyor. Mesela oyun oynarken ara sahnede ekran kararıyor. 2 dakika yaparsan da her ekran basından kalktığında sabit bir sekilde 2 dakika acık kalacak. Damlaya damlaya göl olur.
ASUS bazı modellerine fan, bazı modellerine soğutma bloku koyuyor. Hangisi daha etkili bilmiyorum. Dell genelde fan tercih ediyor. Bence satıs sonrası destek daha önemli bu konuda.
AW2725Q da HDR da bazı sorunlar vardı. Pek iyi kalibre edilmemiş. Hoş HDR her türlü Windows'ta kötü calısıyor. Kendim AW2725DF de kapalı kullanıyorum ama senin icin önemliyse o konuda pek iyi değil.