Bütçe
20.000 TL
OLED ciddi ciddi paramla rezil oluyorum teknolojisi. 45.000 TL verildiğinde bile tamamen içimin rahat edeceği bir OLED monitör alamıyorum 😅
Maalesef. Bu "zorunlu" parlaklık limitleyici yüzünden Dell'den soğudum biraz ama satış sonrası destek kısmı beni rahatlatıyor. Dell'in yazılım ekibi tembel. Satış sonrası destek ekibi duyduğum kadarıyla iyi. Zaten birkaç sorum olmuştu, mailleştik kendileriyle. Sağ olsunlar ilgilendiler benimle.

Yanlış hatırlamıyorsam monitör kolu falan alacağını söylemiştin. Q27G42Xe alabilirsin.

Zaten ne alırsan al OLED'in yanında kontrast bakımından sırıtacaktır. O yüzden çok da önemli değil, en azından yandan bakınca ekstra kötü gözükmez.

Bu arada az önce G PRO 27I'yi düzgün bir satıcıda gördüm. Uçarak al.

Xiaomi Mini LED modelin eski versiyonunu satıyor İncehesap. Keşke yenisini tedarik etselermiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef. Bu "zorunlu" parlaklık limitleyici yüzünden Dell den soğudum biraz ama satış sonrası destek kısmı beni rahatlatıyor. Dell in yazılım ekibi tembel. Satış sonrası destek ekibi duyduğum kadarıyla iyi.

Aylardır güncelleme almıyormuş Dell'in monitörleri. İşin kötüsü OLED Burn-in'den çok korkuyorum. Bu olduğu anda ufak bir alanda olsa dahi benim tadım kaçar. Bir de senden monitör önerisi alabilir miyim? 20K civarı ya da 40K civarı ne önerebilirsin? 20K civarı olursa iki tane, 40K civarı olursa bir tane alacağım.

Aylardır güncelleme almıyormuş Dell'in monitörleri. İşin kötüsü OLED burn-in'den çok korkuyorum. Bu olduğu anda ufak bir alanda olsa dahi benim tadım kaçar. Bir de senden monitör önerisi alabilir miyim? 20k civarı ya da 40k civarı ne önerebilirsin? 20k civarı olursa iki tane, 40k civarı olursa bir tane alacağım.

Sıfır Xiaomi Mini LED, 2.el G6 OLED zaten 20K bandında en mantıklı seçenekler. Berkay'ın da önerdiği gibi onları alabilirsin. 40k civarında XG27UCDMg zaten en iyi modellerden. MO27U2 gelmiş. Gen 4 panel olduğu teknik özelliklerden anlaşılıyor. İncelemesini falan görmedim. Ama Dell ve ASUS muadili olduğu kesin. O model olabilir gibi. Asus veya gigabyte bak derim. Dell de uğultu sorunları duydum bence bu (konfor) bakımından kötü bir durum. Eğer saydıklarım sizin için bir şey ifade etmiyorsa ucuz olduğu için Dell alınabilir. Ben herhalde alacak olsam bütçemi zorlar Asus veya gigabyte alırdım. Dell de bulunan eksiler biraz rahatsız etti beni. Bütçe çıkmıyorsa alınabilir ancak çıkıyorsa daha iyilerine bakmak konfor açısından daha mantıklı olacaktır.

Sıfır Xiaomi Mini LED, 2.el G6 OLED zaten 20K bandında en mantıklı seçenekler. Berkay'ın da önerdiği gibi onları alabilirsin. 40k civarında XG27UCDMg zaten en iyi modellerden. MO27U2 gelmiş. Gen 4 panel olduğu teknik özelliklerden anlaşılıyor. İncelemesini falan görmedim. Ama Dell ve ASUS muadili olduğu kesin. O model olabilir gibi. Asus veya gigabyte bak derim. Dell de uğultu sorunları duydum bence bu (konfor) bakımından kötü bir durum. Eğer saydıklarım sizin için bir şey ifade etmiyorsa ucuz olduğu için Dell alınabilir. Ben herhalde alacak olsam bütçemi zorlar Asus veya gigabyte alırdım. Dell de bulunan eksiler biraz rahatsız etti beni. Bütçe çıkmıyorsa alınabilir ancak çıkıyorsa daha iyilerine bakmak konfor açısından daha mantıklı olacaktır.

O Miniled'in tazeleme hızı düşük olmasaydı onu alacaktım ancak 180 cidden bana düşük kaçıyor. OLED'den de soğudum gibi bir şey maalesef. Yeni nesil yani Gen4 panellerde yanma durumu nasıl? Yani atıyorum XG27UCDMG alsam yanmasından çok korkmalı mıyım?

O Miniled'in tazeleme hızı düşük olmasaydı onu alacaktım ancak 180 cidden bana düşük kaçıyor. OLED'den de soğudum gibi bir şey maalesef. Yeni nesil yani gen4 panellerde yanma durumu nasıl? Yani atıyorum XG27UCDMg alsam yanmasından çok korkmalı mıyım?

Dikkat etmezsen kısa sürede hala yanıyor. Statik içerik kullanımında (testlerde) 18 ay dolmadan gözle görülür yanma belirtisi gösteren monitörler gördüm. Normal bir kullanıcının ASUS OLED monitörü 1 yılını doldurmadan adres çubuğu yanmıştı. Yani OLED yanığı hala var. 6-7 yıl da dayanmıyor. En azından şu anki paneller o kadar gelişmemiş. Bence kafaya fazla takma ama baştan da savma. Hafif dikkat etsen yeterli.

Özetle OLED kullandığının farkında ol ama kafaya da takma.

Dikkat etmezsen kısa sürede hala yanıyor. Statik içerik kullanımında (testlerde) 18 ay dolmadan gözle görülür yanma belirtisi gösteren monitörler gördüm. Normal bir kullanıcının ASUS OLED monitörü 1 yılını doldurmadan adres çubuğu yanmıştı. Yani OLED yanığı hala var. 6-7 yıl da dayanmıyor. En azından şu anki paneller o kadar gelişmemiş. Bence kafaya fazla takma ama baştan da savma. Hafif dikkat etsen yeterli.

Özetle OLED kullandığının farkında ol ama kafaya da takma.

Bu kadar para vermişken en az 5-6 yıl kullanmak isterim açıkçası. Bu süre içinde illaki yanık oluşacak gibi duruyor. Xiaomi'nin o modeli cidden çok sağlam bir model mi? Renk doygunluğu olarak bir OLED kadar var diyebilir miyiz? En kötü bir tane ondan bir tane de yüksek tazeleme hızı sunan IPS-VA bir monitör alacağım gibi duruyor.

Ben bu kadar para vermişken bu derece narin bir teknoloji kullanmak istemem çünkü ülkemizde bu tür paralar cidden az değiller.

Bu kadar para vermişken en az 5-6 yıl kullanmak isterim açıkçası. Bu süre içinde illaki yanık oluşacak gibi duruyor. Xiaomi'nin o modeli cidden çok sağlam bir model mi? Renk doygunluğu olarak bir OLED kadar var diyebilir miyiz? En kötü bir tane ondan bir tane de yüksek tazeleme hızı sunan IPS-VA bir monitör alacağım gibi duruyor.

Ben bu kadar para vermişken bu derece narin bir teknoloji kullanmak istemem çünkü ülkemizde bu tür paralar cidden az değiller.

Renk gamutu OLED seviyesinde desek yanlış olmaz. Kontrast ve siyah tekdüzelik gibi konularda OLED gibi değil. Ama o modelin renk doğruluğunda bazı şikayetler gördüm. Gözle görülür kırmızılık sorunu olduğunu söylüyorlardı. Detaylı arastırmadım. Yeni Firmware sürümüne sahip modellerde düzeltildiği söyleniyor. Tahmin edersiniz ki bizdeki modeller eski. Bu monitör de USB vs ile Firmware güncellemesi desteklemiyor. Yani sürüm yükseltemiyorsunuz. Ölçüm verileri çok iyi. Eğer düzgün kalibre edilmiş bir model gelirse OLED'e pek de bir ihtiyaç kalmaz.

Bazıları da bende kırmızılık sorunu yok diyor. Kafa karıştırıcı bir durum. Detaylı araştırmanızı öneririm. Sizin için bir sorun değilse alabilirsiniz. Başka da mini Led bu bütçede göremedim. İkinci el falan varsa bilemiyorum.

Renk gamutu OLED seviyesinde desek yanlış olmaz. Kontrast ve siyah tekdüzelik gibi konularda OLED gibi değil. Ama o modelin renk doğruluğunda bazı şikayetler gördüm. Gözle görülür kırmızılık sorunu olduğunu söylüyorlardı. Detaylı arastırmadım. Yeni Firmware sürümüne sahip modellerde düzeltildiği söyleniyor. Tahmin edersiniz ki bizdeki modeller eski. Bu monitör de USB vs ile Firmware güncellemesi desteklemiyor. Yani sürüm yükseltemiyorsunuz. Ölçüm verileri çok iyi. Eğer düzgün kalibre edilmiş bir model gelirse OLED'e pek de bir ihtiyaç kalmaz.

Evet bu şikayetleri ben de gördüm. Bazıları beyazların pembemsi göründüğünden epey şikayet etmiş. Xiaomi monitörlerine olan güvenimi güzel tazeledi 😅

Açıkçası ne yapacağımı şaşırdım. Ülkede düzgün Mini LED monitör de yok. OLED'de gördüğüm kadarıyla uzun ömürlü olmayacak. 3 yılın sonunda bu yanma sorunları ile karşılaşırsam verdiğim paraya üzülürüm. Bu gidişle düz monitör alıp geçeceğim gibi ancak onlar da pek düzgün performans vermiyorlar kontrast siyah tekdüzelikte batırıyorlar.

Evet bu şikayetleri ben de gördüm. Bazıları beyazların pembemsi göründüğünden epey şikayet etmiş. Xiaomi monitörlerine olan güvenimi güzel tazeledi 😅

Açıkçası ne yapacağımı şaşırdım. Ülkede düzgün mini LED monitör de yok. OLED'de gördüğüm kadarıyla uzun ömürlü olmayacak. 3 yılın sonunda bu yanma sorunları ile karşılaşırsam verdiğim paraya üzülürüm. Bu gidişle düz monitör alıp geçeceğim gibi ancak onlar da pek düzgün performans vermiyorlar kontrast siyah tekdüzelikte batırıyorlar.

Renk çalışması falan yapmayacaksanız G65b, AW3225DM veya MAG275CQRF QD E2 falan alabilirsiniz. Aşırı Parlak ve canlı renkler görmek istiyorsanız oled veya mini Led almak şart. Ama aşırı bir beklentim yok kontrast ve siyahlar da iyi olsun diyorsanız hızlı VA ideal. Düz IPS monitörlerin hiç biri siyah ve kontrast bakımından tatmin etmez.