Bütçe
20.000 TL

Ethem Efe 103

Bilgin
Yer
KKTC | Gazimağusa
Esenlikler,

Türkiye fiyatı olarak bu bütçeden önerebilirsiniz. Eğer bakınmak isterseniz, Güney Kıbrıs'a kargo yapan herhangi bir firmadan da bakabilirsiniz. Kriterleri aşağıya yazıyorum.

ANC kalitesinin iyi olması önemli. Bunun yanında bu fiyata gerçekten iyi bir ses kalitesi bekliyorum. Şöyle söyleyeyim: ANC'ye sahip bir TWS olarak daha önce Nothing Ear 2024 kullandım. Genel olarak memnundum. Ses kalitesi ve ANC olarak iyiydi; ancak kulaklık hareket halindeyken durmadan kulağımdan çıktığını belirtip ANC ve sıkma kontrollerini devre dışı bıraktığı için satmam gerekti. Aynı sorunun alacağım kulaklıklarda olmaması önemli.

Aklımda olan modelleri şöyle bırakayım. Bu arada Android kullanıyorum. Onu da belirtmek istiyorum.

Sony WF-1000XM6 | Bu genel olarak en çok önerilen modellerden birisi, ANC ve kalite olarak. Amma velakin çoğu yorumda konforunun kötü olduğunu söyleyenler vardı. Çoğu sitede derecelendirmesi beklediğim kadar iyi değildi açıkçası. Cidden böyle bir durum mu, yoksa değil mi emin değilim ama.

AirPods Pro 3 | Apple ürünlerini her ne kadar sevmesem de kulaklıkları gerçekten iyi diye biliyorum. Özellikle ANC olarak. Çok bir bilgim olmadığı için size bırakacağım burayı.

Aklımda çok fazla bir model yok açıkçası. Ek olarak, belirtmek istiyorum: Modellerin çoğunu yurt dışından 5-10K daha ucuza alabileceğim.

Bütçe: 15.000 - 20.000 TL.

Şimdiden teşekkürler.

En iyi ANC:
  • Sony WF-1000XM6
  • Apple AirPods Pro 3
  • Anker Soundcore Liberty 5 Pro

En iyi ses kalitesi:
  • Bowers & Wilkins Pi8 (ANC berbat)
  • Technics EAH-AZ100 (ANC berbat degil ancak 2 bin kusure satilan Anker Soundcore P31i/R60 NC'den bile daha az gurultu engelliyor ve fiyatini hak etmiyor ANC olarak.)
  • Denon PerL Pro (ANC berbat)

En iyi konfor:
  • Samsung Galaxy Buds4 Pro
  • Huawei FreeBuds Pro 5

Simon'un yukaridaki uc kritere gore TWS kulaklik tercihi:
  • Technics EAH-AZ100 (ANC'den feragat edilebilirse.)
  • Anker Soundcore Liberty 5 Pro (Ses kalitesinden feragat edilebilirse.)
  • Sony WF-1000XM6 (Konfordan feragat edilebilirse.)
Ustteki uc modeli oneririm overall olarak. Anker cok ucuz bu arada YD olarak.

En iyi ANC:
  • Sony WF-1000XM6
  • Apple AirPods Pro 3

En iyi ses kalitesi:
  • Bowers & Wilkins Pi8 (ANC berbat)
  • Technics EAH-AZ100 (ANC berbat degil ancak 2 bin kusure satilan Anker Soundcore P31i/R60 NC'den bile daha az gurultu engelliyor ve fiyatini hak etmiyor ANC olarak.)
  • Denon PerL Pro (ANC berbat)

En iyi konfor:
  • Samsung Galaxy Buds4 Pro
  • Huawei FreeBuds Pro 5

Simon'un yukaridaki uc kritere gore TWS kulaklik tercihi:
  • Technics EAH-AZ100 (ANC'den feragat edilebilirse.)
  • Anker Soundcore Liberty 5 Pro (Ses kalitesinden feragat edilebilirse.)
  • Sony WF-1000XM6 (Konfordan feragat edilebilirse.)
Ustteki uc modeli oneririm overall olarak. Anker cok ucuz bu arada YD olarak.
Açıkçası ses ve ANC'den feragat etmek istemiyorum.

WF-1000XM6 konfor açısından gerçekten kötü mü? Bazıları kulaktan düşecekmiş gibi falan yazmışlar, ANC gibi özelliklerin devre dışı kalması söz konusu olabilir mi bu durumda?

Açıkçası ses ve ANC'den feragat etmek istemiyorum.

WF-1000XM6 konfor açısından gerçekten kötü mü? Bazıları kulaktan düşecekmiş gibi falan yazmışlar, ANC gibi özelliklerin devre dışı kalması söz konusu olabilir mi bu durumda?
Evet, kotu. Nothing Ear'dan sonra downgrade yasarsin konfor anlaminda. Fakat Sony'ler kulakta saglam duruyor secure fit acisindan. Sony'nin kulakliklarinda bu sorunu duymadim.

Evet, kotu. Nothing Ear'dan sonra downgrade yasarsin konfor anlaminda. Fakat Sony'ler kulakta saglam duruyor secure fit acisindan. Sony'nin kulakliklarinda bu sorunu duymadim.
Anladım. Hepsinde bir bit yeniği olması tatsız ya, ama secure fit olarak iyiyse çok büyük bir problem teşkil edeceğini sanmıyorum.

Ses olarak iyi kategorisine koymamışsınız, o konuda nasıl ürün?

Ses olarak iyi kategorisine koymamışsınız, o konuda nasıl ürün?
İyi ancak yeterli degil. 2-3 yillik kulakliklar bile daha kaliteli ses veriyor Sony'e kiyasla. Ancak rakibi olan cogu kulakliktan (Anker, Apple, Huawei, Samsung vs.) daha iyi. Bowers & Wilkins, Technics ve Denon saf ses kalitesi bakimindan daha ustun. Hatta Sennheiser Momentum 4 TWS bile XM5 rakibi olmasina ragmen daha dogal ses veriyor. Tabii ki asla Sennheiser'in kulak ici kulakliklarini tercih etme. Kronik sorunlari var. Bu ay Momentum 5 TWS cikti. İncelemeleri dussun onerip onermemek konusunda o zaman kararimi veririm.

İyi ancak yeterli degil. 2-3 yillik kulakliklar bile daha kaliteli ses veriyor Sony'e kiyasla. Ancak rakibi olan cogu kulakliktan (Anker, Apple, Huawei, Samsung vs.) daha iyi. Bowers & Wilkins, Technics ve Denon saf ses kalitesi bakimindan daha ustun. Hatta Sennheiser Momentum 4 TWS bile XM5 rakibi olmasina ragmen daha dogal ses veriyor. Tabii ki asla Sennheiser'in kulak ici kulakliklarini tercih etme. Kronik sorunlari var. Bu ay Momentum 5 TWS cikti. İncelemeleri dussun onerip onermemek konusunda o zaman kararimi veririm.
Anladım. Ear 2024'ten kat be kat daha iyi olduğunu düşünüyorum yine de.

Gerçekten yok mu bu ikisini iyi verebilecek bir TWS ya? hangisine baksam birinden feragat ediyormuş gibi.

Anladım. Ear 2024'ten kat be kat daha iyi olduğunu düşünüyorum yine de.

Gerçekten yok mu bu ikisini iyi verebilecek bir TWS ya? hangisine baksam birinden feragat ediyormuş gibi.
Ear 2024, ses kalitesi acisindan bu urunlerle kiyaslanamaz. Aslinda var. Bahsettigim Technics EAH-AZ100. Bu kulaklik ANC olarak hala yetersiz olsa da Nothing'in tum kulakliklarindan daha basarili ANC sunuyor. Yani her turlu upgrade olur senin icin. Sony ise maksimum ANC performansi isteniyorsa tercih edilmeli. AirPods Pro 3'leri ANC konusunda gecebilen tek kulaklik. Baska yok kulak ici olarak. Ki bazi frekanslari engelleme konusunda da Apple'in daha iyi oldugu yonler var. İnsan sesi bunlardan biri.

Ear 2024, ses kalitesi acisindan bu urunlerle kiyaslanamaz. Aslinda var. Bahsettigim Technics EAH-AZ100. Bu kulaklik ANC olarak hala yetersiz olsa da Nothing'in tum kulakliklarindan daha basarili ANC sunuyor. Yani her turlu upgrade olur senin icin. Sony ise maksimum ANC performansi isteniyorsa tercih edilmeli. AirPods Pro 3'leri ANC konusunda gecebilen tek kulaklik. Baska yok kulak ici olarak. Ki bazi frekanslari engelleme konusunda da Apple'in daha iyi oldugu yonler var. İnsan sesi bunlardan biri.
Tabii, orasını ben de biliyorum zaten.

İlk TWS deneyimim biraz şanssız ve kötü olduğu için aynısını yaşamamak adına cidden uzun süre kullanabileceğim bir şey arıyorum, kısaca açıklamak gerekirse.

Kulaklığı genel olarak sadece ANC olarak kullanacağım için ANC önemli olacaktır benim için. Ses kalitesinden fazla feragat etmek istemiyorum ancak Sony yine de oldukça yeterli gelir gibime geliyor. Diğer markalar açısından kulakla duyulur derecede bir ses farkı var mı, yok mu, o önemli aslında ama olacağını sanmıyorum açıkçası.

Tabii, orasını ben de biliyorum zaten.

İlk TWS deneyimim biraz şanssız ve kötü olduğu için aynısını yaşamamak adına cidden uzun süre kullanabileceğim bir şey arıyorum, kısaca açıklamak gerekirse.

Kulaklığı genel olarak sadece ANC olarak kullanacağım için ANC önemli olacaktır benim için. Ses kalitesinden fazla feragat etmek istemiyorum ancak Sony yine de oldukça yeterli gelir gibime geliyor. Diğer markalar açısından kulakla duyulur derecede bir ses farkı var mı, yok mu, o önemli aslında ama olacağını sanmıyorum açıkçası.
ANC icinse Sony'ler dogru yol. Sony'nin preset ayari fazla bass odakli. Aynisini Apple ve Anker'de yapiyor. İkisi de ANC olarak Sony seviyesinde. Ancak ikisi de daha az ses kalitesi sunuyor Sony'lere kiyasla. Sony, bir Sennheiser, Technics, Noble, B&W veya Denon degil. Ancak ANC + Muzik icin yapilabilecek mantikli secimlerden. İkinci tercihin Buds4 Pro olsun eger butcede dusus yasarsan. O da iyi. Ozellikle ses kalitesi olarak. Fakat Sony, konfor disinda her alanda daha iyi. Samsung daha cok f/p urunu gibi. Sony'ler elit duruyor. Ayrica en iyi ANC'li urun olduklari suphesiz. İnsan seslerini Apple kadar ortemese bile. Bu arada surekli Apple'dan bahsetmemin sebebi fiyatlarina oranla olaganustu ANC'ye sahipler. Sony'e gore fazlasiyla ucuzlar. Anker'de cok iyi yurt disi fiyati olarak.