Abim benim tıptaki son 9 ayım. Çoğunluğa uymak zorundasın. Hoca diyelim ki sana not atıyor ve sana numara vermiyor. AirDrop yoksa atmaz. Mail üstünden göndermez. Uğraşmazlar. Çoğunluğa uy.
O zaman kötü ekranlı ve en ufak şeyde yamulabilinecek tableti alabilir :D
Hoca AirDrop mu kullanıyormuş 🤣🤣

Abim benim tıptaki son 9 ayım. Çoğunluğa uymak zorundasın. Hoca diyelim ki sana not atıyor ve sana numara vermiyor. AirDrop yoksa atmaz. Mail üstünden göndermez. Uğraşmazlar. Çoğunluğa uy.
Bu kıllığı yapıyorlar kabul ederim hocalar için değil de öğrencidende alırken olabiliyor ama en azından ikinci ele bulaşmazsa alacağı cihazın gerçekten eksileri de kullanım amacı için çok göze gözükür rakiplerine kıyasla, bence çoğunluğa uymak için yapılmaya değecek bir fedakarlık olmaz ikinci ele bulaşmadıktan sonra Tab S8 veya S9'u almak (özellikle) yazma konforu ve panel kalitesi olarak çok daha memnun eder iPad 11'den (veya farklı üreticilerinde birçok modelleri var ancak kişisel olarak Samsung veya Apple'ın haricine çıkmazdım bu bütçede). Düz iPad düşmanı da değilim iPad 6'yı aktif şekilde (aktiften sayılırsa film video izleyip ve arada not alıp PDF üzerinden çalışmak) orijinal kalemiyle kullanıyorum bunu da belirtmekte fayda var forumlarda kızanlar olabiliyor böyle diyince yok fark edilmiyor konforlu gayette vs diye gayette fark ediliyor kullanıyor özellikle yazarken kalemle bastırırken ekran bal gibi de içeriye doğru gidiyor bunu hissediyorsunuz bu eksileri tıpta bol not alacağı için kullanıcınını bilmesi gerekli bence de Apple alsın tamam ama düz modeli değil.

O zaman kötü ekranlı ve en ufak şeyde yamulabilinecek tableti alabilir :D
Hoca AirDrop mu kullanıyormuş 🤣🤣

Yaşın Max 15. gelmişsin tartıştığın insana bak. Evet hocaların hepsi Apple kullanır. Niye uğraşsın Android ile. Her gün farklı bir sorunu çıkan, bir güncellemeyi 1 yılda anca hazırlayan, kamerası leş gibi olan, bir tane düzgün optimize edilmiş uygulaması olmayan cihazlarla niye uğraşsın. Bunları derken de Tab S8 kullanarak söylüyorum. 3GB RAM'li iPad 9 bile bundan iyiydi. Sizi Google fonluyor mu anlamıyorum. Ne bu böyle iPad haterliği. Kullanıyormuş gibi bir de en ufacık şeyde yamulan demişsin bir de. Gidip 12 çekirdekli Exynos alıyorsunuz ama Apple'nin 6 çekirdeğinin yaptığının yarısını yapamıyor. Doğruya doğru.
Google ekosistem olarak çok geniş olabilir. Buzdolabını bile Google Home'ye bağlayabilirsin. Ancak böyle dertlerin yoksa uğraşmaya bile değmez.

Taraf tutma sezdim gibi biraz.

Gidip 12 çekirdekli Exynos alıyorsunuz ama Apple'nin 6 çekirdeğinin yaptığının yarısını yapamıyor. Doğruya doğru.
Odak noktaları farklı. Biri daha iyi oyun performansı veriyor diğeri daha iyi modelleme yapıyor. Ona bakarsan 8 çekirdekli işlemcili tabletim oyunlarda kasarken 6 çekirdekli PC işlemcim en ağır oyunda bile stabil kalıyor farklı platform işlemcilerini akrşılaştırmak ne derece mantıklı?

Hocam hayır ben de Android kullanıyorum. Tab s8. çok memnunum ama gerçekler bunlar. Cihaz takılıyor her şeyde. One UI 7 dediler ben daha geçen mayıs'ta aldım güncellemeyi. Ecovacs Home uygulaması indirdim telefonuma(nothing Phone 1), odayı düzenleyemiyorum. Mecbur kız arkadaşımın IPhone'sinden giriş yapıp düzelttim.

Odak noktaları farklı. Biri daha iyi oyun performansı veriyor diğeri daha iyi modelleme yapıyor. Ona bakarsan 8 çekirdekli işlemcili tabletim oyunlarda kasarken 6 çekirdekli PC işlemcim en ağır oyunda bile stabil kalıyor farklı platform işlemcilerini akrşılaştırmak ne derece mantıklı?

Yani bu biraz farklı oldu. X86 biraz daha güç odaklı. Ben ARM açısından kıyaslama yaptım. Oyun konusunda ise M1 işlemcili IPad'ler ya da A17işlemcili iphonelerde AAA oyunlar açılabiliyor. Yani bu da var ama neyse ya. Arkadaş hangisini beğeniyorsa alsın.

Yani bu biraz farklı oldu. X86 biraz daha güç odaklı. Ben ARM açısından kıyaslama yaptım. Oyun konusunda ise M1 işlemcili IPad'ler ya da A17işlemcili iphonelerde AAA oyunlar açılabiliyor. Yani bu da var ama neyse ya.
Hocam iPad kötü demiyorum zaten, iPad alacaksa güzelce parasını verip üst seviye modelini almalı diye düşünüyorum. Çünkü 20-25 bine en kötü iPad gelirken Android tarafında iyisinden tabletler bulunabiliyor.

Yaşın Max 15. gelmişsin tartıştığın insana bak. Evet hocaların hepsi Apple kullanır. Niye uğraşsın Android ile. Her gün farklı bir sorunu çıkan, bir güncellemeyi 1 yılda anca hazırlayan, kamerası leş gibi olan, bir tane düzgün optimize edilmiş uygulaması olmayan cihazlarla niye uğraşsın. Bunları derken de Tab S8 kullanarak söylüyorum. 3GB RAM'li iPad 9 bile bundan iyiydi. Sizi Google fonluyor mu anlamıyorum. Ne bu böyle iPad haterliği. Kullanıyormuş gibi bir de en ufacık şeyde yamulan demişsin bir de. Gidip 12 çekirdekli Exynos alıyorsunuz ama Apple'nin 6 çekirdeğinin yaptığının yarısını yapamıyor. Doğruya doğru.
Google ekosistem olarak çok geniş olabilir. Buzdolabını bile Google Home'ye bağlayabilirsin. Ancak böyle dertlerin yoksa uğraşmaya bile değmez.

Yaşı bilip bilmeden böyle konuşmalar...
İki adet tablet kullanıyorum (iPad 11 Huawei MatePad 11.5)
Senin dediğin hiçbir sorunu yaşamadım. Huawei de bile.
Güncellemeler söz verilen zamanda geliyor, uygulamalarda gayet iyi çalışıyor ve tablette kamera? Ki o bile ışık ortamında gayet iyi.
Sen bana hater diyorsun ama bende senin fanboy olduğunu düşünüyorum.
Burası forum ve ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak tablet önerdim ve fikrimi sundum.
Neyse seninle tartışmaya değmez.
İyi sosyaller.

Android'te de neyle uğraşacak iPadOS'te uğraştığından ek olarak çok merak ettim not alırken açıkçası veya kullandığınız tableti de iPad 9'la kıyaslamak gerçekten yersiz olur A13 Bionic işlemcisiyle orta tuşla alabileceğiniz en donanımlı iPad olabilir belki ancak panel kalitesi bile başlı başına iki cihazı yan yana koyduğunuzda belli edecektir kıyaslanmalarının bile manasız olduğunun. Anladığım kadarıyla Android tarafından pek memnun kalmamışsınız ancak en azından kullanmadığınız için diyeyim düz model cihazla gerçekten not almak hiç zevkli değil panel lamine olmadığı için gerçekten rahatsız eden bir ses çıkarmakta ağırlık koyduğunuzda panel esneme yapmakta ve yazmanızı da çizgi çekmenizi de çok etkiliyor keza bu bütçede alacağı cihaz+kalem kombosu ya basınç desteğine bile sahip olmayacak ya da bu desteğe sahip olacak ama kalemi cihazla eşleştirmesi ve şarj etmesi başlı başına ayrı bir adaptör gerektirecek vs evet iPad 11 kesinlikle kötü bir cihaz değil buna hemfikir olurum ama kalemiyle de beraber almak istediğinizde çıkan bütçede not almak için kullanılırkenki eksilerine karşın kendini affettirecek derecede de bir esprisi yok cihazın. Android cihazlara gereğinden fazla yükseliyorsunuz telefonda sorun yaşamayı anlarım ancak not alırken sorun yaşayacağı bir alan yok en büyük sorunu çoğunlukla dosya paylaşımı olacaktır not almak için iPad 11'in eksikleri olmasa hak veririm illaha OLED panele gerek yok ancak lamine bir panel üzgünüm not alınacaksa gerçekten olmazsa olmaz desek yeridir (yani benim gibi 5-6K'lık bir tabletle not almayacak arkadaşın alacağı bütçede gerçekten bu konuda çok daha makul olup çok daha mutlu edecek cihazlar mevcut).
Huawei öyle ama Samsung güncellemeleri genelde hep geç verir hocam sorunları tamamen düzeltmeden yayınlamaya çekindikleri için her buldukları kusurda güncelleme tarihini ileri alıyorlar.
İkinci telefonum S23 Ultra ve güncelleme olarak OneUI 7 bence de geç geldi kesinlikle bu konuda eleştirilmesini anlarım eleştirilmeli de ancak cihazın çalışmasında ek bir sorun yoktu üzerindeki OneUI 6 arayüzüyle gayet sorunsuz çalışıyordu böyle kapatılmasını beklenen bir sorunla aylarca cihazlar çalışmadılar yani.