Merhaba, bugün sizlere 20-30 bin ₺ aralığında bulunan cihazları amaçlara göre alınabilirligini sıraladım. İyi okumalar.

Üst segment cihazlar:

Samsung marka:

Samsung Galaxy S22:

1000030428.webp

Samsung'un 2022 yılında piyasaya sürmüş oldugu S22 serisinin ana modeli.
Kendisini Amazon'da 20.999₺'ye bulabiliyoruz.

Artı özellikler:
  • Fiyatına göre dehşet mükemmel kamerası var.
  • Küçük ve taşınabilirligi kolay cihaz sevenler için ideal, bunun yanında premium tasarım.
  • Yongası güçlü, uygulamalarda üstün hız sağlar.
  • Paneli fiyatına göre iyi.
Eksi özellikler:
  • Berbat pil ömrü. S22'yi tüm ozellikleri aktif halde kullanırsanız 4 saat gibi bir ekran süresi alıyorsunuz, bazı özellikleri kısıtlayıp kullandığınızda 6 saat gibi bir süre alabiliyorsunuz.
  • Oyunlarda ve ağır işte çabuk ve yüksek derecede ısınan kasa. Cihazda grafit soğutma bulunuyor ve Snapdragon 8 Gen 1 zaten bolca ısınan bir yonga. Yeterli gelmiyor, oyunlarda çabuk performansı düşüyor. Ayrıca ağır yükte yüksek tüketim de yapıyor. Pil isterim diyen arkadaslar almasın.
Benim için kamera önemli, oyun oynamam ve pil önemli degil diyen kişiler alabilir.

Samsung Galaxy S23 FE:
gsmarena_014.webp

Samsung'un 2023 yılında piyasaya sürmus olduğu, S23 serisinin en alt ürünü. S23'ün kısılmış versiyonu olarak geçiyor.
Cihazı Amazon'da 20.999₺'ye bulabiliyoruz. Şu an S22 ile aynı fiyatta gözüküyor.

Artılari:
  • Fiyat bandındaki ikinci en iyi kamera diyebiliriz. Ana kamerada S22 ile çok az fark var, yardımcı kameralarda (Ultra geniş acı ve telefoto) gözle görülebilecek farklar bulunuyor.
  • S22'ye göre daha dengeli pil. Benim icin hem kamera hem de biraz pil önemli diyen arkadaşlar alabilir fakat pil yoğun kullanımda yine yetersiz kalacaktır.
  • Kasasında devasa buhar odası sogutması var, oyunlarda sıcaklıkla başa çıkabiliyor.
Eksileri:
  • Premium olmayan tasarım. S22'ye göre özellikle en düşüş yaşanaılacak konudur. Cihaz kalın ve ağır, ekran çerçeveleri de oldukça kalın. A54 kasası ile çok benzer.
  • Panel kalitesi de yeterli değil.
  • Ağır yükte yüksek tüketim. Oyunlarda evet sıcaklık ile basa çıkabiliyor fakat tamamen oyun oynanan senaryoda 5 saat 44 dakika gibi değerler verebilmiş. Yani oyunu fazla oynarım diyen arkadaşlar için pil yetersiz kalacaktır.
Dengeli pil ve dengeli kamera istiyorum diyenler bakabilirler, ancak kaba bir telefon.

Samsung Galaxy S23:
gsmarena_016.webp

Samaung'un 2023 yılında piyasaya sürmüş oldugu, S23 serisinin ana modeli.
Yine Amazon'da 29.999₺'ye bulabiliyoruz. Tam sınırımızda bir cihaz.

Artıları:
  • Fiyatına göre rakipsiz kamera.
  • Kararlı ve yüksek performans. Içinde buluan Snapdragon 8 Gen 2 yongası son yıllarda üretilen en verimli yonga.
  • Yeterli denilebilecek pil ömrü. Cihazı tüm özellikleri açık 5:30-6 saat, bazı özellikleri kısılmış şekilde 8 saat ve ustünde ekran süresi alabiliyorsunuz. Küçük kasasına ve 3700mAh pili degerlendirirsek iyi sayılır.
  • Küçük, kompakt ve premium tasarım. Hafif ve küçük cihaz isteyenler için ideal.
  • Kaliteli panel.
Eksileri:
  • Her ne kadar Snapdragon 8 Gen 2 verimli bir yonga olsa da, oyunlarda şarj hızlı bitiyor. Tum gun oyun oynarım diyen kişileri pili kurtarmaz.
Samsung'un son yıllarda üretmiş oldugu en dengeli ve f/p cihaz. 25-30 arası için en uygun cihaz.

Samsung markada bu bütçe icin alabileceginiz üst segment cihazlar bunlardı.

Xiaomi:

Xiaomi 13T:

gsmarena_026.webp

Xiaomi'nin 2023 yılında piyasaya sürdüğü, 13 serisinin kısılmış ana cihazı.
Şu an Trendyol'da 26.290₺'ye bulabiliyoruz.

Artıları:
  • Fiyat bandının en iyi pili.
  • Iyi sayılabilecek bir panele sahip.
  • Iyi sayılabilecek oyun performansı.
  • Yüksek şarj hızı. GSMArena'nın yaptığı testlere göre 51 dakikada 0'dan 100'e ulaşmış.
Eksileri:
  • Düşük malzeme kalitesi. Kasa ve kapak plastik.
  • Düşük video performansı, oyle ki 13T henüz 4K 60FPS çekime bile sahip değil. Ön kamera da iyi perfromansa sahip değil.
Nötr:
  • Kamerada fotoğraflarda fena iş çıkarmıyor.
Samsung sevmiyorum, pil önemli ve oyun da oynarım diyen, kamera da ortalama üstü olsa yeter diyen kişiler alabilir.

Orta-üst segment:

Samsung:

Samsung Galaxy A55:

gsmarena_000.webp

Samsung'un 2024 yılında piyasaya sürdüğü, orta-üst segment olarak nitelendirilen cihazı.
Samsung'un web sitesinde 19.499₺'ye bulunuyor.

Artiları:
  • 20-25 bin arasında alabileceğiniz cihazlar arasında Nothing Phone 2a'dan sonra en iyi pil ömrüne sahip cihaz. Samsung arayuzu isteyenler için ise bir numara.
  • Orta-üst segmentte genellikle camda koruyucu bile kullanılmaz, cihazda S22'de de bulunan Gorilla Glass Victus+ koruma bulunuyor.
  • Orta-üst segment için kamera performansı iyi.
  • Exynos 1480 ve Samsung arayüzü, uygulamaları stabil bir şekilde çalıştırıyor.
Eksileri:
  • Kalın kasa, kaba tasarım. Ekran çerçeveleri A54'den biraz daha ince olsa da kalın sayılıyor.
  • Fiyat olarak yakın oldugu S22 ve S23 FE'ye göre bariz farkla daha kötü kamera ve oyun performansı veriyor.
Nötr:
  • Ortalama bir panele sahip.
Xiaomi:

Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G:
gsmarena_028.webp

Xiaomi'nin 2023 yılında çıkardığı, Redmi serisi telefon.
Şu anda 20.399₺ gibi fiyatlara resmi satıcılardan bulabiliyoruz.

Artıları:
  • 20 bin civarı paraya 512 GB depolama.
  • Gorilla Glass Victus koruma.
  • Snapdragon 7s Gen 2 yonga, orta-üst segment için iyi bir yonga.
  • 1300 nite kadar çıkabilen, parlaklığı yüksek panel.
  • Fotograf kalitesi iyi.
Eksileri:
  • Oyunlarda yetersiz pil ömrü. 6 saat 9 dakika süre verebilmiş.
  • Plastik kasa.
  • Burada öznele girebilir ancak çogu kişi Xiaomi'nin arayuzünden memnun değil.
  • Ön kamerada 4K çözünürlük yok.
Nötr:
  • Video kalitesi ortalama.
Samsung arayuzu sevmeyip yüksek depolama isteyen, kameraya da biraz önem verenler alabilir.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plus:
gsmarena_001.webp

Xiaomi'nin 2023 yılında piyasaya sürdüğü bir baska orta-üst segment cihaz.
23.299₺ gibi fiyatlara bulabiliyoruz.

Artıları:
  • 1200 nit gibi parlaklık değerlerine çıkabilen bir panel.
  • Iyi fotograf kalitesi.
  • Gorilla Glass Victus koruma.
  • 512 GB depolama.
Eksileri:
  • Plastik kasa.
  • Sevilmeyen Xiaomi arayüzü.
Nötr:
  • Dimensity 7200 yonga.
  • Ortalama video performansı.
  • Ortalama pil.
Nothing:

Nothing Phone (2a)
gsmarena_019.webp

Piyasaya yeni gelen ve sevilen bir marka haline gelen Nothing markasının bir cihazı.
Güvenli denilebilecek saticilarda 19.399₺ gibi fiyatlara bulunuyor. Aradaki 600₺'yi göz ardı edelim.

Artıları:
  • Harika denilebilecek bir pil ömrü. Oyunlarda bile 9 saat 24 dakika ekran süresi verebilmiş. Gayet güzel değerler.
  • Stock Android'e yakın bir arayüz. Sistemi fazladan yoran bloatware az veya yok, hafif ve sade.
  • Iyi sayılabilecek şarj hızı.
Eksileri:
  • Plastik çerçeve ve kapak.
Nötr:
  • Gorilla Glass 5.
  • Ortalama fotograf kalitesi.

Bu bütçe için alinabilecek cihazlar bunlardı. Yazı burada bitiyor. Okudugunuz icin teşekkürler.
NOT: Cihazların fotograflari GSMArena'dan alınmıştır.

Son düzenleyen: Moderatör:
hocam kusura bakmayin, acil isim ciktigi icin cevap veremedim.
Ne demek hocam, ben de dışarıdaydım zaten hiç önemli değil.
Bu kadar oyun oynamiyorsaniz kamera ve malzeme kalitesinden kismaniza hic gerek yok, X6 Pro'yi eleyelim. A55'in 16-17K fiyatı iyi, S21 FE var alternatif olarak ama malzeme kalitesi olarak düşük, A55'in paneli de daha iyi diyebilirim. Pil olarak da A55 ustun yine.

F6'ya gelirsek, bence 24K vermeye gerek yok. A55'i 16K'ya alsaniz 8K para kaliyor, 8K fiyata iyi monitor vardir muhtemelen.
Bu akşam A55 alıp geçiyorum o zaman muhtemelen. Yardım için teşekkürler.

@7450 GT2 20 bin altı, Nord 3'u unutmusum dogru. F6 cikmadan once yaptim bu rehberi, V30'u kimseye onermedim. Onermem de muhtemelen.
GT2 Pro'yu unutmusuz doğru.

Ben de yurt dışı Nothing Phone (2) önerilmesi taraftarıyım. S23 FE fiyatına günlük kullanımda S24 serisi ile kapışan cihaz alıyorsunuz :).